T2

Test: CREATIVE MOVO 10

Velutstyrt høyttaler til lav pris

TEST: Creative Movo 10

Dette er kanskje den billigste dingsen vi har sett med NFC-teknologi. Det sier oss litt om at det er billig å bygge inn NFC og at teknologien er på full fart inn i all slags billig elektronikk for å lette tilkobling til Bluetooth
Dette er kanskje den billigste dingsen vi har sett med NFC-teknologi. Det sier oss litt om at det er billig å bygge inn NFC og at teknologien er på full fart inn i all slags billig elektronikk for å lette tilkobling til Bluetooth Bilde: ORV
31. mai 2014 - 13:09
Vis mer

Creative MOVO 10 er en enkel sak i hard plast som munner ut i et bærehåndtak på den ene siden.

Til en pris på bare 449 kroner er MOVO 10 en svært velutstyrt sak.

Den har to 3-tommer drivere og gir god lyd prisen tatt i betraktning.

TEST: Tre billige trådløse høyttalere

Trådløs og kablet

På fronten finner vi volumknapper, bluetooth-knappen og et lys som leder folk gjennom en vanlig bluetooth-tilkobling. På baksiden finner vi foruten av-på-knappen en inngang for micro USB som brukes til å lade batteriet.

Det følger med en kabel som gjør at du kan lade høyttaleren fra en PC, men ikke noe separat lader. Dette har vel de aller fleste drøssevis av like liggende likevel.

Her er det også en 3,5 mm AUX-inngang om du vil spille fra enheter som ikke har Bluetooth og vil bruke kabel. Det kan jo være praktisk i noen tilfeller, men vi tipper mer enn 90 prosent av bruken vil være strømme musikk eller radio over Bluetooth.

Les også: Geir bygger noen av verdens beste høyttalere

To høyttalere

Så langt vi kan se har den de samme høyttalerelementene som sin storebror MOVO 20, så hvorfor den ikke låter like bra er nok en kombinasjon av mindre kasse og billigere elektronikk.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Åtte timer er jo greit, men slik batterilevetid er som en strikk: Hvor lavt du spiller er analogt med hvor langt du trekker stikken.

Den korte batterilevetiden er nok en av årsakene til at den bare koster 449 kroner.

MOVO 10 er nesten en kilo. Litt lettere og litt mindre enn sin storebror MOVO20. Det gjør at den også har litt mindre stereoseparasjon.

Men den skal ha plusspoeng for håndtaket som storebror MOVO 20 mangler og som gjør at den er noe enklere å håndtere.

Det er overaskende at også MOVO 10 har innebygget NFC. Dette er kanskje den billigste dingsen vi har sett med denne teknologien og sier oss litt om at det er billig å bygge inn NFC og at teknologien er på full fart inn i all slags billig elektronikk for å lette tilkobling til Bluetooth.

TEST: 3 allsidige trådløse høyttalere  

Design

Du får ikke børstet aluminium for denne prisen. Ikke en gang vakker plast. Og det er ikke Apple som har tegnet den ytre formen.

MOVO 10 er en grei sak i hard plast som ikke er noe designikon, men som gjør det den skal veldig bra. Høyttaleren fra seg grei lyd til en svært lav pris.

Les også:

TEST: Fem store Bluetooth-høyttalere

Høyttaler-eggene er tilbake, og bedre enn noensinne

Liten lydplanke med stort lydbilde  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.