T2

Test: LOGITECH UE BOOM

Vannresistent høyttaler med bluetooth og NFC

TEST: Logitech UE Boom

Sopranen: Logitechs UE Boom er en liten transportvennlig sak med masse gode kvaliteter. Har du to kan du spille stereo og den lar seg kontrollere av en app. Den fungerer også utmerket som høyttalende telefon. På mangellisten står bassen øverst, men den tar igjen litt ved å reprodusere mellomtoner og diskant på en utmerket måte.
Sopranen: Logitechs UE Boom er en liten transportvennlig sak med masse gode kvaliteter. Har du to kan du spille stereo og den lar seg kontrollere av en app. Den fungerer også utmerket som høyttalende telefon. På mangellisten står bassen øverst, men den tar igjen litt ved å reprodusere mellomtoner og diskant på en utmerket måte.
21. mars 2014 - 20:44

Logitechs UE Boom er en lekker vann- og flekksikker liten rund sak med form som minner sterkt om en halvliter boksøl. Den tåler å bli vasket og sikkert også litt regn.

Høyttaleren har en underlig skrue i den ene enden, men forklaringer er at det er et uttak for en festeskrue, for eksempel en tripod.

På hver side av skruen finner vi de to tilkoblingene. Et lite hull røper en 3,5 mm jackplugg slik at den også kan kables til lydkilden.

På den andre siden av skruen finner vi en ørliten micro-USB sprekk til å lade batteriet.

Det følger med en stilig gul to-Amperes lader med en tilsvarende stilig gul flatkabel, men den kan lades med hvilken som helst mobillader, men mindre du har en fra Apple.

Mellom de to tilkoblingene finner vi av og på knappen i senter på toppen og en ørliten bluetoothknapp ved siden av.

TEST: Denne høyttaleren er mobilens beste venn

Langlivet

Batteriet skal holde i 15 timer, og det er respektabelt. Når det nærmer seg ladetid begynner den hvite lysdioden som viser at høyttaleren er på å blinke.

Det naturlige er å kontrollere volumet på lyden fra den mobile enheten, men det er også to morsomme volumkontroller felt inn i den hvite gummistripa som forbinder gummien i endene for de som vil gjøre det på høyttaleren.

Inne i den lille runde ølbokshøyttaleren finner vi fire høyttalere fordelt på 1,5 tommers aktive og to 2 tommers passive drivere. Med en vekt på 542 gram, er Boom en transportvennlig sak.

Stereo

Selv om det sies at høyttalerne i slike enheter kaster lyden ut til hver side, er det vanskelig å høre noe særlig stereobilde.

Mange synes det er helt greit å få lyden levert på et sted som i en slik høyttaler, men det blir ikke mye stereo av det. Med UE Boom er det mulig å koble sammen to stykker og dermed kan stereo oppnås.

Det er klart at lydbildet blir bedre av slikt, men det går jo ut over bærbarheten pluss at bassegenskapene kanskje ikke er på høyde med de man ønsker seg i et skikkelig stereoanlegg. Og det blir kostbart.

TEST: TEST: Fem store Bluetooth-høyttalere

NFC

I tillegg til bluetooth, har Logitech utstyrt høyttaleren med NFC. Det gjør at du kan holde en telefon med NFC inntil til høytaleren og så skjer bluetooth-tilkoblingen av seg selv.

Det er jo ikke så vanskelig å koble til på gammelmåten heller, slik alle med iPhone må gjøre, men det er en liten forenkling.

TEST: En helt fantastisk lytteopplevelse

App

Logitech har også utstyrt høyttaleren med en app. Her kan man koble sammen to Boom-er til stereo og her får man en viss kontroll over lydbildet.

Gjennom appen kan man også sette alarmer og bruke høyttaleren som vekkeklokke. Appen gir også informasjon om batterinivå, programvareversjon og andre innstillinger. Praktisk.

Diskant

Lyden fra en så liten høyttaler er som regel i diskantområdet og UE Boom er ikke noe unntak.

Her er det klar fin diskant og mellomtoner, men den er tynn i bassen. Nylig slapp Logitech en oppgradering til programvaren som lett kan lastes inn via en USB-kabel fra PC-er og Mac-er, men den gjorde ikke den store susen. Med den kan man velge bassforsterkning fra appen, men det er grenser for hva de små høyttalerne er gode for.

En ørliten hevning av bassen ble det, men kanskje like mye en dempning av diskanten.

Telefon

Diskanten kommer godt med når UE Boom brukes som høyttalende telefon. For det kan den. Den har en innebygget mikrofon som gjør jobben og som sørger for å utvide bruksområdet ut over musikk. Det samme kan sies om radio. Tale blir klarere når bassen er svak.

Les også:

TEST: Disse fjerner støy i 70 timer

TEST: 8 solide trådløse høyttalere

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.