LYD

Test: CREATIVE 2.1 T4 WIRELESS

Topp lyd på laveste hylle

Vi satte Creatives nye 2.1-lydanlegg inn i hyllene under TV-en. Og opplevde et lite under.

Kontrollenhet: Den lille kontrollboksen er koblet med kabel til forsterkeren og elektronikken i bassenheten. Den gir anlegget mye funksjonalitet som grenser innpå det du får med et Sonos-anlegg.
Kontrollenhet: Den lille kontrollboksen er koblet med kabel til forsterkeren og elektronikken i bassenheten. Den gir anlegget mye funksjonalitet som grenser innpå det du får med et Sonos-anlegg. Bilde: Odd R. Valmot
4. nov. 2013 - 19:06

Da vi fikk høre Creatives nye 2.1 lydsystem på IFA i august, måtte vi gå bort og lette på de knøttsmå høyttalerne for å forsikre oss om at lyden ikke kom fra et annet sted.

Det låt ganske imponerende, tatt i betraktning av at det dreier seg om to små bordhøyttalere og en litt større basshøyttaler.

Men det var ikke juks. Nå har vi fått dem til test og har nok en gang konstatert at det fremdeles ikke er juks. Creative T4 Wireless låter virkelig bra til tross for at dette systemet ser ut som et sett med PC-høyttalere.

TEST: TEST: Nye utfordrere i ørepluggmarkedet  

Til PC, TV og mobil

Det er kanskje også litt av hemmeligheten med T4, som kan brukes til litt av hvert. De kan kobles til det meste, enten det er en PC, eller en TV. Men etternavnet Wireless gjør også at de kan snakke blåtann og kobles til mobiler og nettbrett.

I motsetning til på vanlige PC-høyttalere, følger det her med en liten kontrollboks koblet til forsterkeren i subwooferen, og den snakker bluetooth.

Creative har også utstyrt den lille boksen med NFC slik at alle med en slik telefon bare kan tappe den borti for å etablere bluetoothforbindelsen. Vi holdt en Sony Xperia Z1 med NFC inntil boksen og vips så var den koblet til. Enklere blir det ikke, og det fungerer.

Men selvfølgelig har du ikke tapt om ikke telefonen ikke har NFC. Det å koble opp manuelt er ingen heksekunst.

Fjernkontrollen har i tillegg til av og på-knappen tre til. En for analog lydinngang, en for digital og en for bluetooth. Det er lett å velge lydkilde med andre ord.

Bose AE2W: Endelig noen gode bluetooth-hodetelefoner

Smått

En ting vi liker, er at Creative har klart å lage stor lyd i en liten pakning.

Satellitthøyttalerne ser nesten puslete ut, men utseende bedrar. De er utstyrt med aluminiumsmembraner som leverer virkelig god lyd i mellomtone og diskantregisteret. Og basshøyttaleren med en aktiv høyttaler rettet forover og to passive ut til hver side gjør godt fra seg i de lave frekvensene.

Størrelsen er med på å gjøre T4 veldig praktisk.

Det finnes selvfølgelig dyrere og større anlegg som låter bedre, men de er ikke særlig plasseringsvennlige. Det skal ikke store plassen til for å få disse til å passe inn i møblementet.

Smått: De to satellitthøyttalerne tar seg av mellomtoner og diskant og det gjør de på en måte som virkelig imponerer.
Det finnes selvfølgelig dyrere og større anlegg som låter bedre, men de er ikke særlig plasseringsvennlige. Det skal ikke store plassen til for å få disse til å passe inn i møblementet.Smått: De to satellitthøyttalerne tar seg av mellomtoner og diskant og det gjør de på en måte som virkelig imponerer. Odd R. Valmot

Les også: Slik fungerer komprimering av musikk

TV-høyttaler

Vi testet T4 Wireless som et alternativ til høyttalerne som er innebygget i vår 55 tommers Samsung TV fra 2011. Det skal selvfølgelig ikke mye til å slå lyden i en moderne flat-TV og det klarte de da også. I to trinn faktisk.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Det følger med en analog kabel med phonoplugger i den ene enden og en 3,5 mm jackplugg i den andre. Først koblet vi til TV-en i hodetelefonutgangen via denne analoge kabelen og opplevde markant bedre lyd. Så koblet vi til TV-en via en digital optisk kabel. Og du verden, så mye bedre lyd det ble. Et kjempesprang fra den innebygde lyden.

Alternativet til en slik løsning er en lydplanke, men de er som regel dyrere og har ikke det samme trøkket i bassen som det T4 har.

For den kombinerte forsterkeren har bass så det holder. Litt for mye for Dagsrevyen, men perfekt for en katastrofefilm. Heldigvis har den en knapp på baksiden som kan regulere bassen fra svært beskjeden til veldig kraftig. Det hadde vært mer praktisk om knappen var på forsiden og aller helst at den kunne reguleres fra fjernkontrollen.

Tar seg av bassen: Bassenheten har en aktiv høyttaler foran og to passive på hver side. Til sammen gir de svært mye bass på tross av at den ikke er stor og får plass under lave TV-hyller. På baksiden finnes alle tilkoblingene og inni er forsterkerne.
For den kombinerte forsterkeren har bass så det holder. Litt for mye for Dagsrevyen, men perfekt for en katastrofefilm. Heldigvis har den en knapp på baksiden som kan regulere bassen fra svært beskjeden til veldig kraftig. Det hadde vært mer praktisk om knappen var på forsiden og aller helst at den kunne reguleres fra fjernkontrollen.Tar seg av bassen: Bassenheten har en aktiv høyttaler foran og to passive på hver side. Til sammen gir de svært mye bass på tross av at den ikke er stor og får plass under lave TV-hyller. På baksiden finnes alle tilkoblingene og inni er forsterkerne. Odd R. Valmot

Les også: Så lenge holder nye Air

Wimp

Slike høyttalere kan selvfølgelig brukes til mer enn å skape god TV-lyd.

Vi testet dem også som avspiller til Wimp via mobiltelefonen. Vil du bringe konsertsalen inn i stua, er T4 Wireless ikke noe for deg, men vi tør påstå at vi andre som lever helt utmerkede liv lenger ned på den audiofile skalaen vil sette stor pris på lydopplevelsen.

Det er tre ting vi sitter igjen med som inntrykk av Creative T4 Wireless:

  • For det første låter de imponerende bra.
  • For det andre er pris/ytelse bedre enn vi kunne forvente. De koster bare 2300 kroner.
  • Og for det tredje er de enkel i bruk.

Det å skifte fra TV-lyd til lyd over bluetooth er svært enkelt. Spesielt hvis du har en telefon med NFC.

Les også:

Hvor mye mer lyd får du for 14000 enn 5000 kroner?

Harman/Kardon BDS477: Kan brukes til det aller meste som har med lyd å gjøre

Dali går aktivt og trådløst

Disse hodetelefonene kan lade mobilen din  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.