MOBIL

Test: null

Tizen debuterer innen september

Samsungs første Tizen-telefon kan få samme maskinvare som Galaxy S II eller S III.   

Tizen på ti sekunder

For litt over tre år siden annonserte Nokia og Intel Meego-plattformen, et Linux-basert operativsystem som skulle ta opp kampen med Android. Nokia hoppet etterhvert av skipet for å på Windows Phone. Samsung var kjapt ute og tok Nokias plass bak roret. Navnet på plattformen ble endret til Tizen, og hele Bada-koden ble stilt til disposisjon for utviklerne. Den første Tizen-telefonen ventes i høst. 

Samsung har stort sett holdt seg til Android-telefoner gjennom hele den eksplosive veksten de har opplevd på mobilfronten de siste årene, men det blir ikke nødvendigvis slik i fremtiden. 

Selskapet er i disse dager inne i siste fase av utviklingen av sin egen mobilplattform - Tizen. Og det ventes at den første telefonen med dette operativsystemet vil bli lansert i enten august eller september. 

Galaxy-maskinvare

Den første Tizen-modellen får sannsynligvis navnet i8805 Redwood, og skal ha fått den samme Exynos 4212-prosessoren (mest kjent som Exynos 4 Quad) som Galaxy S III. Dette innebærer fire prosessorkjerner på 1,4 GHz (muligens nedklokket), og grafikkbrikken Mali-400 MP4. Tizen skal være forholdsvis lettdrevet, så dette burde være plenty av kraft for å kjøre plattformen i 720p-oppløsning. 

Det snakkes også om en lavere spesifisert Tizen-telefon - I8800 Melius. Denne skal ha maskinvare nærmere Galaxy S II, så du kan forvente to prosessorkjerner og lavere oppløsning enn i toppmodellen. 

Samsung har for øvrig to arrangementer i London denne uken, så det er ikke helt umulig vi får høre mer om Tizen-utviklingen allerede før helgen. 

Kilde: TechTastic

 

Les mer om: