TESTER

Test: null

Test: Windows Phone 8X by HTC

HTCs heftigste Windows-telefon er sexy, kjapp og en fryd å bruke. 

3. nov. 2012 - 05:21
Vis mer
Høydepunkter

Nydelig byggekvalitet, bra skjerm, kjapp maskinvare, god lyd i samtaler og ved musikkspilling, bra kamera

Ulemper

Ingen minnekortstøtte og litt lite internminne

Veldig kort sagt

HTC 8X er designmessig et rent mesterverk, den er kjapp, har god skjerm, bra talekvalitet, bra lyd ved musikkavspilling og et operativsystem som er en fryd å bruke. Den støtter imidlertid ikke LTE, og du får ikke muligheter til å utvide minnet. Vi tipper spesielt det siste punktet vil gjøre den uaktuell for mange. Om dette er uvesentlig for deg, og du ikke trenger FM-radio, har vi null problemer med å anbefale HTC 8X.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder tatt med kameraetAlle spesifikasjonene

 

Sammendrag

Vi har en bølge av Windows Phone 8-telefoner på vei, og den første som lander på det norske markedet er Windows Phone 8X by HTC (heretter omtalt som HTC 8X).

LES OGSÅ: Windows Phone 8 er lansertNydelig design

Det føles naturlig å starte med det som virkelig gjør at denne telefonen skiller seg ut: Designen. 

Dekselet er laget i ett stykke, slik at den føles solid. Foran skjermen finner du Cornings ripesikre Gorilla Glass, og tastene på siden av telefonen er laget i anodisert aluminium.

Det mest oppsiktsvekkende her er at telefonen har en over gjennomsnittlig tykkelse på 10,12 millimeter, men likevel føles syltynn. Dette skyldes at HTC har buet baksiden og gjort kantene vesentlig tynnere enn midtpunktet. 

HTC beviser altså nok en gang at de hører hjemme helt på toppen av tabellen når det kommer til å lage produkter som oser kvalitet.

Kraft

En av de viktigste forskjellene på Windows Phone 7 og Windows Phone 8 er at Microsoft har byttet ut Windows CE-kjernen med Windows NT. Det åpner blant annet for kraftigere maskinvare. Microsoft har satt større krav til maskinvaren i telefonene med operativsystemet.

8X har dermed en kraftig Snapdragon S4-brikke med doble Krait-prosessorkjerner på 1,5 GHz, kombinert med en kvass grafikkbrikke og 1 GB arbeidsminne (RAM).

Dette gjør det igjen mulig å drive skjermen - en 4,3 tommers Super LCD 2-variant med 1280 x 720 pikslers oppløsning.

Det føles som vi endelig får kjøre Windows Phone i den oppløsningen plattformen fortjener.

Windows Phone 8

Windows Phone 8 har for øvrig en hel del nytt sammenlignet med syveren. Det mest åpenbare er at du kan tilpasse startskjermen på telefonen i mye større grad enn før. 

Tilpasningsmulighetene er riktig nok ikke så omfattende som på Android, men det er likevel null problem å gi telefonen et helt personlig preg ved å velge hva du vil vise på startskjemen, og hva du ønsker å legge mest vekt på. Det viktige kan få mye plass, og det mindre viktige kan gjemmes mer vekk.

Her får du ellers også "Barnehjørnet", som lar deg plukke ut noen apper eller spill barna kan bruke, uten at de får tilgang til resten av telefonen.

Vi skal ikke gå inn på hver eneste nyhet i Windows Phone 8 - det kommer vil tilbake til i en egen artikkel.

I det store og det hele føles plattformen akkurat som før, bare med flere muligheter. Og det er slett ikke negativt.

Knall kamera, bra lyd

Kameraet i 8X er enkelt å bruke og leverer både bilder og video i svært god kvalitet.

Vi liker også godt at HTC har viet frontkameraet en del oppmerksomhet. Dette har skikkelig vidvinkel slik at du greier få med venner på selvportrettene dine, og det kan filme i den samme 1080p-oppløsningen som hovedkameraet.

Se eksempelbilder og eksempelkattevideo her

Telefonen har ellers fått en ekstra kraftig forsterker, noe som gir deg både høy og god lyd.

Lyden er god under samtaler også. Batteriet varer stort sett en dag, men faktisk levetid vil selvsagt variere.

Svakhetene

HTC 8X er ikke helt uten svakheter. Den mangler støtte for minnekort. 14,5 GB tilgjengelig internminne kan kanskje høres mye ut, men når man betaler over 4000 kroner for en telefon regner man gjerne med å ha den i et par år - og da fyller man lett opp denne plassen.

Den har heller ikke LTE-støtte, noe det forsåvidt kun er Nokia Lumia 920 som kan skilte med i dag.

Alternativene

Dersom du først vurderer 8X tipper vi Windows Phone 8 er en av hovedårsakene. Siden dette er den første Windows Phone 8-modellen vi tester kan vi ikke gå ut og anbefale den ene fremfor den andre i denne kategorien.

Les mer om alle: Windows Phone 8-krigen er i gang

Vi kommer imidlertid med fullstendige tester av både Samsung Ativ S og Nokia Lumia 920 om ikke lenge, så om du er i tvil om hvilken du bør velge anbefaler vi å vente et par uker før du bestemmer deg.

Vi har imidlertid sett nærmere på begge to:

LES LYNTEST AV NOKIA LUMIA 920

LES LYNTEST AV SAMSUNG ATIV S

Om du ikke er så opptatt av hvilken plattform du velger finnes det en rekke alternativer:

HTC One S er en av få telefoner som kan måle seg med byggekvaliteten du får i 8X. Den kjører også på samme maskinvare og har bedre batteritid. Du får imidlertid lavere oppløsning i skjermen.

LES TEST AV HTC ONE S

Samsung Galaxy S III er en strålende Android-telefon som gir deg like høy oppløsning, større skjerm, minnekortstøtte og bra kamera. Ligger i samme prisklasse som 8X.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY S III

HTC One X er HTCs toppmodell på Android-fronten, og gir deg i det store og det hele den samme pakken som 8X, bare med større skjerm og dårligere byggekvalitet.

LES TEST AV HTC ONE X

iPhone 5 leverer også varene på de fleste fronter, og ligger spesifikasjonsmessig ganske jevnt med 8X. Den billigste varianten koster imidlertid en tusenlapp mer.

LES TEST AV IPHONE 5

Om du etter å ha vurdert disse telefonene fremdeles synes at HTC 8X er den som frister mest, samtidig som du kan leve med manglende støtte for minnekort og LTE, har vi null problemer med å anbefale den. Her har HTC enkelt og greit gjort en bunnsolid jobb.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.