TESTER

Test: null

Test: Samsung Galaxy Xcover

Samsung Galaxy Xcover tåler både vær og vind. Og oppvaskmaskin.

10. feb. 2012 - 17:15
Vis mer
Høydepunkter

Vanntett, bra batteritid, god lyd i musikkspiller

Ulemper

Ikke bra kamera, lite internminne, tregere enn konkurrenter i samme klasse

Veldig kort sagt

Galaxy Xcover er en solid og brukervennlig Android-telefon som både er vann- og støvtett. Den har også bra trøkk i lydutgangen og god batteritid. Kameraet er derimot ikke noe særlig å skryte av, og internminnet er veldig lavt. Det finnes også tilsvarende telefoner med sterkere maskinvare i samme prisklasse.

Gå rett til...Hele testen
Ytelsesmålinger
Bilder og video tatt med Galaxy Xcover
Spesifikasjonsliste

Konklusjon

En utvikling vi liker er at mobilprodusentene så smått har begynt å produsere Android-telefoner som tåler en støyt.

Vi har allerede tatt en kikk på Sony Ericsson-sjarmøren Xperia Active og tatt en svømmetur med Motorola Defy. Denne gangen er det Samsungs alibi, Galaxy Xcover, som skal i ilden.

Vanntett

For å starte med det viktigste: Galaxy Xcover er IP67-sertifisert, noe som betyr at den skal tåle å ligge én meter under vann i 30 minutter, og at den er helt støvtett. En telefon for norske forhold, med andre ord.

Telefonen er - som seg hør og bør i denne klassen - godt bygget. Den føles solid og riflet overflate på både sidene og bakdekselet gjør at du får godt grep selv om telefonen er våt. 

Xcover ser også ut til å holde det den lover om vanntetthet. Vi har sølt kaffe på den, vi har senket den i vann og vi har kjørt den en runde i oppvaskmaskinen, tilsynelatende uten at telefonen fikk varige men.

Bra batteritid

Når du i tillegg både får bra batteritid og god lydkvalitet i både samtaler og ved musikkspilling er det klart at det er mye å like her. Men helt uten svakheter er den ikke.

Skjermen har for eksempel ganske lav oppløsning i forhold til størrelsen, noe du merker på bildekvaliteten.

Vi synes heller ikke 160 MB internminne er noe særlig å skryte av, og du får sprekere maskinvare enn dette i både Motorola og Sony Ericsssons alternativer.

Dette er heller ikke telefonen du velger dersom kameraet er av betydning, for bildekvaliteten her er strengt tatt ikke veldig bra.

Om du vet at du ikke kommer til å installere tonnevis med apps eller andre ting som spiser av internminnet, samtidig som kamera og skjermoppløsning ikke er viktige faktorer får du en flott arbeidskompis her.

For den oppfyller det som for veldig mange vil være nøkkelkriteriene:  Den tåler mye, har bra talekvalitet og god batteritid og koster slett ikke skjorta.

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.