TESTER

Test: null

Test: Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III er den beste mobiltelefonen vi har prøvd i år. Sjekk hvorfor.

1. juni 2012 - 18:15
Vis mer
Høydepunkter

Knall skjerm, bra batteri, god lydkvalitet, bred støtte for filformater, brukervennlig og bra kamera, god på planlegging og e-post, minnekortstøtte, alt av teknologi, fiffige bevegelsesfunksjoner, bra programvarepakke

Ulemper

Glanset bakdeksel gjør at riper kommer godt frem, dyr

Veldig kort sagt

Galaxy S III er den beste telefonen på markedet akkurat nå, men ledelsen er hårfin i forhold til konkurrentenes toppmodeller. 

GÅ TIL:Hele testenYtelsestesterKamerabilderSpesifikasjonerKonklusjon

Galaxy S III hadde store sko å fylle, med tanke på at forgjengeren var en av fjorårets desidert beste telefoner. Og den greier faktisk å innfri.

I løpet av de sju døgnene vi har brukt telefonen har vi ikke støtt på ett eneste problem. Skjermen er flott og responsiv, menyene er brukervennlige og maskinvaren kommer til å kunne drive alt du finner på Google Play det neste året - trolig lenger.

De sørkoreanske produsentene har også forstått ett og annet om verdien av lagringskapasitet. I likhet med LG-toppmodellen Optimus 4X HD får du støtte for minnekort i tillegg til et forholdsvis romslig internminne på 16 GB. Minnekortet må du kjøpe selv, men dette er ikke en stor investering i dag - og langt bedre enn å ikke ha muligheten. Du får også 50 GB ekstra lagringsplass på nett via Dropbox.

Kameraet er også det beste vi har sett i en Samsung-telefon til nå. Det er raskere, mer brukervennlig og tar bedre bilder enn i forgjengeren, som også er en meget habil kameratelefon.

SE OGSÅ: Bilder og video tatt med Samsung Galaxy S III

Den er også god på resten av multimediepakken. Vi har enda ikke foret telefonen med en videofil den ikke har greid å spille av, og den tygger FLAC som kjeks. Lydkvaliteten er god og med en 4,8-tommers 720p-skjerm får du en bildekvalitet for de kresne.

Det er ellers gjort en del grep for å skape et skille til de andre mobilprodusentene. I Galaxy S III er maskinvaren blitt utnyttet til det fulle. At du kan utføre kommandoer ved å bevege på telefonen og at frontkameraet registrerer når du ser på skjermen (og holder den påslått til du ser vekk) er bare to av mange eksempler. Dette gir oss assosiasjoner til HTCs Sense-system, som har gitt HTC-eiere det lille ekstra hva bruksglede angår.

Vi skal ikke glemme å nevne at Galaxy S III også gjør en strålende jobb som telefon. Her får du bra lydkvalitet begge veier og et batteri som i motsetning til i de andre firekjernetelefonene tåler både ett og to døgn med normal bruk.

Det er generelt lite vi greier å plukke på her. Om vi skal sette fingeren på noe må det være at materialene i bakdekselet har fått noen synlige (dog små) riper og at telefonen lopper deg for fem tusenlapper.

Alternativene

Galaxy S III leverer varene over hele rekka, men konkurrentene leker ikke butikk, de heller. Her er noen alternativer du kan vurdere:

HTC One X er en telefon med like imponerende spesifikasjonsark som Galaxy S III. Den har massevis av brukervennlighet, bra lyd og et kamera som både er lynraskt og tar gode bilder. Du får imidlertid ikke støtte for minnekort.

LES TEST AV HTC ONE X

LG har også seilet inn som en av de farligste konkurrentene, med sin Optimus 4X HD. Denne har stort sett den samme maskinvaren som HTC One X, pakket inn i en tiltalende design. Den er også noen hundrelapper billigere enn Galaxy S III.

LES TEST AV LG OPTIMUS 4X HD

Sony Xperia S har like høy skjermoppløsning som Galaxy S III, men en halv tomme mindre skjerm. Dette gjør imidlertid skjermen skarpere, og hvis du også greier deg med to prosessorkjerner (som er tilstrekkelig for det meste) og ikke har støtte for minnekort på kriterielisten så er dette et fint alternativ til vesentlig lavere pris.

LES TEST AV SONY XPERIA S

Samsung Galaxy Note er også verdt å vurdere når du først beveger deg opp i skjermstørrelser rundt fem tommer. Denne har en halv tomme større skjerm enn Galaxy S III, leveres med pekepenn, støtter minnerkort og har i det store og det hele svært få svakheter. Det forutsetter imidlertid at du ikke blir skremt av størrelsen - for denne er virkelig svær.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY NOTE

Apple iPhone 4S kommer i versjoner opp til 64 GB, og har sterk tokjerneprosessor. Den har også det største utvalget av apper og spill. Skjermen er imidlertid vesentlig mindre og har lavere oppløsning.

LES TEST AV APPLE IPHONE 4S

Helhetsinntrykket vi sitter igjen med etter en uke med Galaxy S III er utelukkende positivt. Samtidig skal vi understreke at avstanden til konkurrentenes toppmodeller er smalere enn noensinne. LG Optimus 4X HD har en del å gå på når det kommer til kamera, mens HTC One X mangler muligheter for å utvide minnet. Begge telefonene leverer i tillegg en lite imponerende batteritid.

Når Samsung greier å smekke ut en telefon uten disse svakhetene, og overflaten i bakdekselet er én av to ting vi greier å plassere på sutrelisten er det lite annet å gjøre enn å hente frem sekseren.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.