TESTER

Test: null

Test: Prada by LG 3.0

Prada by LG 3.0 er en designtelefon som slår fra seg.

31. jan. 2012 - 17:37
Vis mer
Høydepunkter

God kvalitetsfølelse, kraftig maskinvare, lyssterk og god skjerm, god lyd ved musikkavspilling og i samtaler, NFC

Ulemper

Du får bedre kamera, mer internminne og enda kraftigere maskinvare hos konkurrentene i samme prisklasse

Veldig kort sagt

Prada phone by LG 3.0 vil være en svært interessant telefon for målgruppen, altså de som setter designen høyt på prioritetsskalaen. Her får du en stilren telefon med Prada-logo, og vi har sansen for at LG endelig har laget en designmobil uten at spesifikasjonene har måttet lide. Denne henger med i svingene både når det kommer til teknologi og maskinvare. Om Prada-logoen er uvesentlig for deg bør du imidlertid kikke nærmere på konkurrentene før du bestemmer deg.

Gå rett tilHele testenYtelsestesterBilder og video tatt med kameraetSpesifikasjonslistenKonklusjon

Prada phone by LG 3.0 (heretter kalt Prada 3.0) er, som navnet tilsier, LGs tredje Prada-telefon. Når produsenten allierer seg med et av verdens mest kjente motehus ligger det i kortene at det er lagt mye vekt på designen her.

Materialene i seg selv er kanskje ikke veldig imponerende. Bortsett fra Cornings ripesikre Gorilla Glass foran skjermen er det hovedsaklig plast det går i. Men LG har altså gjort en god jobb med å skru telefonen sammen, og den føles solid.

Og at vi snakker om en stilren og elegant sak er vanskelig å argumentere mot. Her har LG kjørt en minimalistisk stil, med Prada-logoen som eneste fremtredende detalj på telefonens fremside. På baksiden finner du Pradas Saffiano-mønster skåret inn i dekselet. LGs egen logo er plassert på baksiden, men den er i samme farge som dekselet, og tar ikke noen oppmerksomhet. 

Minimalismen er ikke bare tilstede på utsiden av telefonen. Menysystemet er spesialdesignet for anledningen, og består av hvite, enkle ikoner på sort bakgrunn. Du finner også en ikonpakke du kan bruke til å erstatte originalikonene når du laster ned apper, slik at du kan beholde stilen.

Alt i alt synes vi LG har gjort en flott jobb med å gi telefonen et omfattende og stilrent preg, noe målgruppen vil sette pris på. 

Kompromissløs

Vi har lyst å skryte av LG for å endelig ha innsett at design ikke er alt - selv ikke for de som setter designen høyt på prioritetsskalaen. I Prada 3.0 er det ikke inngått noen kompromisser - denne telefonen henger med både på teknologi- og maskinvarefronten. 

Her får du doble prosessorkjerner kombinert med kraftig grafikkbrikke og mye internminne, samtidig som du får en stor, god og lyssterk skjerm. Dette gir utslag i en flytende bruksopplevelse fri for forsinkelser, og telefonen har kraft nok til å kjøre det meste du finner på Android Market uten hikking.

Du kan ellers forvente å måtte lade telefonen ca én gang i døgnet med normal bruk, noe som er ganske gjennomsnittlig for telefoner i denne maskinvareklassen. Vær obs på at du heller ikke får problemer med å tømme batteriet langt raskere enn dette om du ikke tar de vanlige forholdsreglene.

Lydkvaliteten er ellers god både ved musikkspilling og i samtaler.

I tillegg til å ha den vanlige dosen av teknologi, som Wi-Fi, GPS og Bluetooth 3.0 har Prada 3.0 også NFC, som kort fortalt er en overføringsteknologi med kort rekkevidde. Dette er også den mest aktuelle teknologien for mobilbetaling i fremtiden.

Kameraet imponerer oss ikke, men det er heller ikke bak mål. Både bilder og video blir helt greie - ikke mer enn det.

Vi forundrer oss imidlertid over at den dedikerte kameratasten starter frontkameraet istedenfor hovedkameraet.

Alternativene...

Med god skjerm, kraftig maskinvare og ellers få svakheter er det lite direkte negativt å si om Prada 3.0. Det som begrenser målgruppen her er flaggskipene hos nesten samtlige av konkurrentene befinner seg i samme prisklasse, altså mellom 4000 og 4500 kroner.

Da flere av disse har enda bedre maskinvare enn Prada 3.0 er det altså Prada-logoen og designen som står igjen som hovedargumenter for å velge denne. Om dette er uvesentlig for deg får du mer for pengene ved å velge en av følgende telefoner:

Samsung Galaxy S II: Galaxy S II er blant de soleklart beste telefonene på markedet. Her får du mer kraft, bedre kamera og en fantastisk Super AMOLED Plus-skjerm, og telefonen ligger i en hakket lavere prisklasse.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY S II 

Apple iPhone 4S: iPhone 4S gir bedre kvalitetsfølelse enn de fleste andre telefoner på markedet, og den har også råsterk maskinvare og et svært bra kamera. De største svakhetene er at Apple har en del proprietære løsninger og at en skjermstørrelse på 3,5 tommer vil være i minste laget for mange. Den er også dyrere enn Prada 3.0, og støtter ikke minnekort.

LES TEST AV APPLE IPHONE 4S 

HTC Sensation XE: HTC Sensation XE har Beats-branding (om det er logoer du er ute etter), og leveres med Beats-øreplugger i esken. Den har ellers vel så mye kraft som Prada 3.0.

LES LYNTEST AV HTC SENSATION XE

Du har ellers både Samsung Galaxy Nexus og Samsung Galaxy Note innenfor rekkevidde i samme prisklasse. Med HD-oppløsning i skjermene tar disse et steg videre i forhold til dagens standard, men koster noen hundrelapper mer enn Prada 3.0.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY NEXUS

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY NOTE

Med så mange gode alternativer er det viktig å understreke vi har hatt målgruppen i bakhodet når vi satte karakter på Prada 3.0. Målgruppen er altså de som vil ha kraftig maskinvare, men som velger Prada-branding og design fremfor å ha de aller kvasseste komponentene bak dekslene.

Les hele testen over de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.