TESTER

Test: null

Test: Nokia Lumia 920

Nokias Windows-flaggskip leverer varene så det renner.

9. nov. 2012 - 17:18

Spesifikasjoner

Type: Berøringsskjerm
Størrelse: 130,3 x 70,8 x 10,7 mm, 185 g
Skjerm: IPS-LCD, 1280 x 768 piksler, 4,5 tommer
Operativsystem: Windows Phone 8

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 850/900/1900/2100, LTE 800/900/1800/2100/2600
Internett: Edge, HSPA-DC 42Mbps, LTE 100Mbps/50MbpsWi-fi 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 3.0
Navigasjon:
 AGPS, GLONASS

Minne: 1024 MB RAM, 32 GB lagringsminne
Minnekort: Nei
Prosessor: Krait, 2 x 1,5 GHz
Grafikk: Adreno 225
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Nei

Kamera: 8,7 MP, autofokus, Dobbel LED-blits, BSI, PureView
Videoopptak: 1080p, 30FPS
Frontkamera: 1,2 MP, 720p video

Batteri: 2000 mAh

Pris: ca 4800 kroner 

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

God byggekvalitet, kraftig maskinvare, knall skjerm som også kan brukes med hansker, lynrask nettleser, god lydkvalitet i samtaler og musikkspilling, støtter trådløs lading, klar for LTE, alt av teknologi, bra kamera

Ulemper

Stor og tung, ingen minnekortstøtte

Veldig kort sagt

Lumia 920 er den mest komplette Windows Phone 8-telefonen du får tak i i dag. Om du kan leve uten minnekortstøtte og FM-radio, samtidig som du ikke har noe imot å bære rundt på 185 gram er dette noe av det ypperste du kan oppdrive.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder tatt med kameraetAlle spesifikasjonene

 

Sammendrag

I tiden frem mot jul dukker de fem første Windows Phone 8-telefonene opp i butikkhyllene, og den mest avanserte av disse er Nokia-flaggskipet Lumia 920.

Den blir av mange omtalt som telefonen som kan redde Nokia, og produsenten, som selvsagt er klar over hvilken posisjon de befinner seg i, har ikke holdt igjen på noe.

Gigant

Det første du vil legge merke til når du holder Lumia 920 i hånden er at dette ikke er noen beskjeden liten sak. Den veier inn til hele 185 gram, og er dermed i samme vektklasse som Samsungs giganttelefon, Galaxy Note II.

Når det er sagt - kvalitetsfølelsen er helt på topp. Telefonen er snekret sammen av kvalitetsmaterialer fra topp til tå, og med avrundede former ligger den også godt i hånden.

Bruk skjermen med hansker på

Skjermen har en oppløsning på 1280 x 768 piksler og en størrelse på 4,5 tommer, noe som gir deg høy pikseltetthet og et sylskarpt bilde.

Skjermen har god respons, og kan faktisk brukes med hansker - noe som burde passe greit nå når vinteren er på vei.

Telefonen er genrelt svært responsiv, takket være kraftig prosessor og grafikkbrikke.

God lyd, middels batteri

Vi er godt fornøyd med talekvaliteten i telefonen, både når vi ringer på vanlig måte og ved bruk av høyttalerfunksjonen.

Batteriet holder ut mindre enn én dag dersom du presser telefonen med mye bruk og har aktivert strømkrevende saker som høy lysstyrke og push-e-post.

Med mer fornuftig bruk holder den fra morgen til kveld, og vi greide presse halvannet døgn ut av den med lite bruk og batterisparing aktivert. 

Lynkjapp nettleser

Noe vi ikke greide unngå å bli imponert over var nettleseren, som har en nesten uvirkelig hastighet. De aller fleste nettsteder vi besøkte var ferdig lastet omtrent før vi rakk å bekrefte adressen.

Er det en surfetelefon du er ute etter er dette altså et alternativ du bør ha på listen.

I tillegg til høy lastehastighet (som du kan takke maskinvarekraften for) er telefonen også den eneste på markedet som er klar for å ta i bruk Netcom og Telenors LTE-linjer når disse åpnes for vanlige mobilbrukere.

Verktøy-bombe

Nyttefunksjoner skranter det heller ikke på, og med Windows Phone 8 får du komplett støtte for både Exchange og Office-pakken.

LES OGSÅ: Windows Phone 8 er lansert

Vi mener også det er på høy tid slutte å klage over Windows Phone Store. Målt i antall apper får du riktignok ikke i nærheten av utvalget du finner for Android og iOS, men det er mange gode apper å finne. Ifølge Microsoft finnes 46 av de 50 mest populære mobilappene nå til Windows Phone. 

Nokia-spesifikke godsaker

Nokia har en del ting konkurrentene foreløpig ikke har fått på plass i telefonene sine. Vi har allerede nevnt LTE-støtte og en skjerm du kan bruke med hansker. I Lumia 920 får du også støtte for trådløs lading. 

Produsenten har allerede flere trådløse ladere på vei, og du kan regne med å måtte punge ut mellom 300 og 700 kroner for å skaffe deg en.

Også på navigasjonsfronten har Nokia et ess i ermet. Kjøper du Lumia 920 får du både nedlastbare kart (så du slipper å bruke datatrafikk) og gratis bilnavigasjon på lasset. I tillegg registrerer vi at telefonen låser posisjonen vår raskere enn gjennomsnittet.

Bra på lyd og bilde

Lumia 920 har gitt kameraet i Lumia 920 Pureview-stempel, noe som mer enn antyder at optikken er betydelig vektlagt her. Resultatene blir bra både når du tar stillbilder og filmer, og vi er spesielt imponert over kvaliteten på bilder du tar i dårlig belysning. Her er Nokia best i klassen.

Se eksempelbilder og eksempelvideo her

Svakhetene

Lumia 920 vil ikke være perfekt for alle. Mange vil nok for eksempel velge den bort på grunn av manglende minnekortstøtte. Den har riktignok 32 GB internminne, altså dobbelt så mye som HTCs Windows-flaggskip, så dette er ikke et like stort problem her.

Det er heller ikke alle som er like interessert i å bære rundt på 185 gram. Vi skal imidlertid ikke kalle dette en svakhet. Hva som er for tungt er en smakssak.

Alternativene

Dersom du skal ha den heftigst spesifiserte Windows Phone 8-telefonen er Lumia 920 veien å gå. Den har alt du kan be om av teknologi og funksjoner, kombinert med like sterk maskinvare som toppmodellene fra Samsung og HTC.

Les også: Windows Phone 8-krigen er i gang

Den eneste andre Windows Phone 8-modellen vi har testet til nå er HTC 8X, som er et bra alternativ for deg som synes Lumia 920 er i største laget. Denne gjør en ypperlig jobb på det aller meste, men mangler LTE-støtte, trådløs lading og har ikke like bra kamera. Den har imidlertid enda bedre lydkvalitet ved musikkspilling. 

LES MER: Test av HTC 8X

Samsungs toppmodell på Windows-fronten, Ativ S kan også være et alternativ, men vi vil ikke gå ut og anbefale den før vi har testet den. Du kan imidlertid lese mer om telefonen i lyntesten vår.

LES MER: Lyntest av Samsung Ativ S

Dersom du ikke nødvendigvis er ute etter en telefon med Windows Phone 8 finnes det flere alternativer velge mellom:

Siden du først er inne og leser om en telefon som veier 185 gram er det gode sjanser for at størrelsen på telefonen ikke skremmer deg. Og det går ikke an å snakke om digre telefoner uten å nevne Samsungs ypperlige Galaxy Note II. Denne har enda større skjerm og ellers det meste du kan be om av teknologi og funksjoner.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy S III et annet alternativ om du synes Galaxy Note II er fristende, men gjerne vil ha den i mindre format. Dette er en av årets beste telefoner, og har nesten det samme spekteret av teknologi og funksjoner som Note II.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S III

HTC One X+ er HTCs toppmodell på Android-fronten, og gir deg i det store og det hele den samme pakken som 8X, bare med større skjerm.

LES MER: Test av HTC One X+

Alle modellene vi har listet opp her er svært gode telefoner, men om det er Windows Phone 8 du vil ha, og du er ute etter flest mulig funksjoner og mest mulig teknologi, troner Lumia 920 på toppen.

Vi har ingen betenkeligheter med å servere Nokia en velfortjent toppkarakter her.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.