TESTER

Test: null

Test: Nokia Lumia 710

Nokia Lumia 710 er en strålende og rimelig inngangsbillett til Windows Phone 7.5.

25. feb. 2012 - 13:38
Vis mer
Høydepunkter

Aldri treg, bra lyd i samtaler og musikkspilling, lav pris, god på surfing, bra skjerm i denne prisklassen

Ulemper

Kun 6 GB lagringsminne tilgjengelig, middels kamera, får lett riper

Veldig kort sagt

Lumia 710 er en fullverdig Windows Phone 7.5-telefon uten mange svakheter. Her får du en flott bruksopplevelse i en telefon som aldri er treg. Dette er en finfin inngangsbillett for deg som er nysgjerrig på Microsoft-plattformen.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder tatt med kameraetAlle spesifikasjonene

 

Sammendrag

Nokia Lumia 710 er Nokias andre og rimeligste Windows Phone-modell på markedet. Med en prislapp på drøyt 2300 kroner skal den friste de som gjerne vil ta steget over til Windows Phone uten å betale i dyre dommer.

For å få prisen såpass lav er det gjort en del nedgraderinger i forhold til toppmodellen Lumia 800, men vi synes Nokia har gjort fornuftige valg her.

LES OGSÅ: Her er forskjellene på Lumia 800 og Lumia 710

For eksempel har de latt maskinvarekraften være i fred. Dette betyr at du også her får en prosessorhastighet på 1400 MHz, grafikkbrikken Adreno 205 og 512 MB RAM.

LCD-Skjermen er også like stor, og har den samme oppløsningen. Skjermen er 3,7 tommer stor, noe som gjør at den er omtrent i melloklassen størrelsesmessig.

Bildekvaliteten i skjermen er god, om enn ikke like bra som AMOLED-skjermen i Lumia 800. Den er også svært kjapp i responsen.

Og det siste punktet der er egentlig gjeldende for hele telefonen. Maskinvarekraften du får her holder i bøtter og spann for å kjøre Windows Phone-plattformen helt fløyelsmykt og fritt for forsinkelser. Da skal vi ikke henge oss opp i at du ikke får dobbeltkjerne eller kraftigere grafikkbrikke.

Og du får faktisk mer eller mindre samme bruksopplevelse som i toppmodellen her. Programvaren er den samme, den kjøres like glatt og du får i det store og det hele en fullverdig Windows Phone-opplevelse.

Telefonen har ellers bra lydkvalitet både ved musikkavspilling og i samtaler, og batteritiden er også godkjent.

Nedgraderinger

Fri for svakheter er telefonen ikke. Internminnet er på 8 GB, og 2 GB er beslaglagt av programvaren. Det betyr at du har 6 GB tilgjengelig for spill, apper, bilder, film, musikk og annet dill du vil lagre på telefonen. Minnekortstøtte får du ikke på Windows Phone.

Du får riktignok 25 GB lagringsplass på nett gjennom Microsofts Skydrive, men dette er langt fra like kjapt som lokal lagring, og du får naturlig nok ikke tilgang til ting uten å være koblet opp mot internett.

Byggematerialene kan beskrives kort: Plast. Dette er et av kompromissene Nokia har gjort for å presse ned prisen, og noe vi absolutt kan leve med. Vi tar en kjapp plasttelefon med kraftig maskinvare fremfor en treg aluminiumstelefon med svak maskinvare når som helst.

Kameraet er heller ikke imponerende, men du får greie resultater i bra lysforhold, og videosnuttene er faktisk ganske gode.

Flott pakke

Lumia 710 er en rimelig inngangsbillett til en av de beste mobilplattformene du finner i dag. Helt uten svakheter er den ikke - begrensningen i internminne vil nok gjøre den uaktuell for mange, men prisen og at dette ellers er en telefon uten alvorlige svakheter gjør den til en strålende pakke, og en anbefalt inngangsbillett til Windows Phone for deg som er nysgjerrig.

Om du vil ha en bedre skjerm og ellers den samme pakken, til noen hundrelapper ekstra, anbefaler vi at du også sjekker ut Samsung Omnia W før du bestemmer deg.

Om ikke Windows Phone er et must er det også greit å vite at det finnes et lass med gode Android-telefoner til under 2500 kroner.

LES OGSÅ: Slik er Windows Phone Mango

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.