TESTER

Test: null

Test: Nokia Lumia 610

Nokia Lumia 610 er ikke billig nok til å forsvare begrensningene som følger med.

6. juni 2012 - 06:00
Vis mer
Høydepunkter

Godt bygget, bra batteri, god lykvalitet

Ulemper

Kun 6 GB lagringsminne tilgjengelig, for svak maskinvare til å kjøre alle apper, liten prisforskjell fra langt bedre telefoner

Veldig kort sagt

Lumia 610 er den billigste Windows Phone-telefonen du får tak i, men den er faktisk ikke billig nok. Når søstermodellen Lumia 710 koster drøyt 200 kroner mer og gjør en bedre jobb over hele rekka greier vi ikke helt å se hvorfor du skal velge Lumia 610 fremfor denne.

Gå til:



Hele testen



Ytelsestester



Bilder tatt med kameraet



Alle spesifikasjonene

 

Sammendrag

Nokia Lumia 610 er produsentens rimeligste Windows Phone-telefon til nå, med en pris på rett rundt 1950 kroner.

Og telefonen har en hel del positive sider. Du får bra byggekvalitet, den har god lydkvalitet i samtaler og ved musikkspilling, batteriet holder lenge og den oppfører seg stort sett ganske smidig.

Du får også Nokias vanlige navigasjonspakke, og Windows Phone i seg selv vil nok være et sterkt kjøpsargument for de som er nysgjerrige.

Gammel maskinvare

Men like smidig som samtlige andre Windows Phone-telefoner er Lumia 610 altså ikke, og det skyldes enkelt og greit valget av maskinvare.

Her har Nokia gått for den utdaterte Qualcomm MSM7227A-brikken, med vesentlig svakere prosessor og grafikkbrikke enn det man kan regne som "dagens standard".

Amputert app-utvalg

At denne maskinvaren gjør at vi for første gang opplever tregheter her og der i en telefon med Windows Phone er i seg selv en ganske harmløs svakhet - det blir aldri så kritisk at det legger en betydelig demper på bruksopplevelsen.

Da er det verre at du med denne maskinvaren får en "lettversjon" av Windows Phone 7, og dermed er sperret fra å laste ned rundt fem prosent av alle appene som finnes på Windows Phone Marketplace. Når Angry Birds og Skype er blant disse appene ligger det i kortene at du går glipp av en hel del godsaker.

Dette ville også vært til å leve med, dersom prisen kunne forsvare det du ofrer. Og det kan den altså ikke her.

For i skrivende stund må du faktisk ikke ut med mer enn 200 kroner mer for å skaffe deg søstermodellen Lumia 710. Strekker du deg til 300 kroner ekstra er den flotte Samsung Omnia W innenfor rekkevidde.

Disse telefonene har vesentlig bedre maskinvare, de har bedre skjermer og ikke minst tilgang til alle appene som er utviklet til Windows Phone.

Nå skal det sies at vi mistenker Nokia 610 vil falle i pris, og da vil situasjonen selvsagt være noe annerledes. Men slik det er i dag ser vi ikke hvordan vi kan anbefale noen som helst å kjøpe Nokia 610 fremfor søstermodellen eller konkurrenten fra Samsung, som gir deg mye mer for pengene.

Det skal noteres at telefoner med denne maskinvaren og den begrensede utgaven av Windows Phone 7.5 først og fremst er laget for å kapre kunder i utviklingsmarkeder og de lavere prisklassene. Sånn sett er ikke dette noen ille telefon, men den er ikke blant de bedre valgene.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.