MOBIL

Test: null

Test: LG Optimus G

Optimus G har knall batteri, flott skjerm og massiv kraft.

8. mai 2013 - 14:46
Vis mer
Kort oppsummert

Optimus G er en stilren og solid bygget telefon med massive muskler under panseret. Her får du det meste du kan be om av teknologi og funksjonalitet i en telefon som både er lett og morsom å bruke. Prisen på 3500 kroner ligger også godt under det du må ut med for en tilsvarende telefon fra konkurrentene.

GÅ TIL:Hele testenAlle spesifikasjoner

Konklusjon

LG Optimus G er den hittil krafigste LG-telefonen som er å finne i norske butikkhyller, og byr på en kraftig, firekjernet prosessor, råsterk grafikkbrikke og 2 GB arbeidsminne (RAM).

Dette gir utslag i en telefon som oppfører seg lynraskt samme hva du ber den om, og vi har i løpet av testperioden ikke opplevd en eneste antydning til hakking eller forsinkelser. Responsen er enkelt og greit upåklagelig samme hva du driver med, noe som gjør underverker for bruksopplevelsen.

At det hele skjer på en 4,7-tommers 720p-skjerm gjør det hele enda bedre. Høy oppløsning på stor skjerm gjør denne telefonen velegnet til alt fra film til surfing på både mobilversjoner og skrivebordsversjoner av yndlingsnettstedene dine.

Når vi først snakker om surfing må vi også nevne 4G-støtten, som åpner for å surfe i hastigheter som sannsynligvis er høyere enn det bredbåndslinjen din kan tilby. Det forutsetter at det er 4G-dekning der du bor.

Batteriet er også bra. Vi har ikke ladet telefonen oftere enn annenhver dag i testperioden, noe som er over gjennomsnittet for dagens toppmodeller. Du greier selvsagt tømme batteriet raskere enn dette om du er en storforbruker av strømkrevende funksjoner, men det viktigste er at det varer når du vil det skal vare.

Ellers får du bra lydkvalitet i både musikkavspilling og samtaler, et menysystem som er responsivt, rent og lett å bruke og et kamera som havner godt innenfor godkjent-rammene.

De samlede egenskapene her er ikke unike for Optimus G - konkurrentene har både tilsvarende og sterkere telefoner i butikkene. Det som likevel gjør dette til et av de aller beste kjøpene du kan gjøre i dag er prislappen på rundt 3500 kroner. Her får du svært mye for pengene.

ALTERNATIVER

Det er få telefoner som tilbyr den samme pakken til samme pris som Optimus G, men helt tomt er det ikke i alternativ-listen:

Samsung Galaxy S III 4G ligger rundt 500 kroner over Optimus G i pris, og gir deg et noe bedre kamera, men mindre kraft under skallet. Du får også minnekortstøtte og de samme, gode surfeegenskapene. Om du ikke ser helt behovet for 4G får du den "vanlige" varianten for rundt 3200 kroner.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY S III (uten 4G)

Sony Xperia Z er også et svært habilt alternativ om du ikke har noe imot å gå opp tusen kroner i pris. Denne har den samme, gode byggekvaliteten, men større skjerm og vesentlig høyere oppløsning. Kameraet er også bedre, og du får like mye krutt. I tillegg tåler den vann, noe som burde være meget greit her i landet.

LES TEST AV SONY XPERIA Z

Om ikke Android er et viktig punkt for deg er det også verdt å nevne Nokia Lumia 920. Denne har alt av teknologi - inkludert trådløs lading, et strålende kamera og veldig bra skjerm. Windows Phone 8-plattformen er også verdt å se nærmere på om du er av den nysgjerrige typen, for den har virkelig blitt bra.

LES TEST AV NOKIA LUMIA 920

Les hele testen av LG Optimus G på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.