TESTER

Test: null

TEST: LG Nexus 4

LG Nexus 4 er råsterk og har knallbra skjerm, men er ikke uten svakheter.

7. des. 2012 - 19:35

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 133,9 x 68,7 x 9,1 mm, 139 g
Skjerm: 1280 x 768 piksler, 4,7 tommer
Operativsystem: Android 4.2

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA DC 42/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 4.0 med A2DP
Navigasjon:
AGPS, GLONASS

Minne: 2 GB RAM, 8/16 GB lagringsminne
Minnekort: Nei
Prosessor: Krait, 4 x 1,5 GHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Nei

Kamera: 8 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 1080p

Batteri: 2100 mAh
Tale: 15 timer (3G)
Hviletid: Opp til 390 timer (3G)

Pris: Ca 4000 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

Svært kjapp, nydelig skjerm, god lyd i samtaler, solid byggekvalitet, brukervennlig, først i køen for Android-oppdateringer, bra på både film, musikk og surfing.

Ulemper

Mangler minnekortstøtte, ikke bra kamera, ikke FM-radio.

Veldig kort sagt

LG Nexus 4 er en råsterk Android-telefon med knallbra skjerm, og fungerer strålende til de aller fleste bruksområder. At du også står først i køen for Android-oppdateringer er også et sterkt kjøpsargument for målgruppen. Mangelen på minnekortstøtte og et litt labert kamera vil dog være vanskelig å svelge for mange.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og videoAlle spesifikasjoner

 

Sammendrag

LG Nexus 4 er et kraftverk av en telefon, som både er lynrask samme hva du bruker den til, og kjører alt du kan oppdrive på Google Play uten problemer.

Vi liker også at telefonen kjører på en helt strippet versjon av Android - her blir du ikke påtvunget masete, produsentspesifikk tredjepartsprogramvare.

I tillegg til mindre rot eliminerer man også behovet for å skreddersy et lass med funksjoner for å oppdatere telefonen når det kommer nye Android-oppdateringer, og Nexus 4 står i likhet med resten av Nexus-serien først i køen når disse skal rulles ut.

LES OGSÅ: Google lanserer Android 4.2

Gjør det selv

Dette betyr også at du ikke får like mye funksjonalitet ut av boksen som med andre telefoner, men dette legger du enkelt til selv ved å ta en runde på Google Play. I testperioden kjørte vi inn forskjellig programvare som lot oss spille av alt fra .avi-filer til FLAC-musikk, uten at telefonen viste tegn til stress.

Se ytelsestester gjort med Nexus 4

En renset versjon av Android og null maskinvaremessige begrensninger på hva du kan legge til av programvare er enkelt og greit en særdeles fin kombinasjon.

Skjermen er også topp - med en størrelse på 4,7 tommer og en oppløsning på 1280 x 768 piksler får du et sylskarpt bilde, og dermed en telefon som er velegnet til både film, bilder, surfing og annet som er morsomst når du får det presentert på en kvalitetsskjerm.

Ellers er lydkvaliteten også bra i både samtaler og ved musikkspilling.

Svakhetene

Noe som vil være et stort ankepunkt for mange som vurderer Nexus 4, er mangelen på minnekort. Her har du rundt 14 GB tilgjengelig lagringsplass, og når den er brukt er det faktisk fullt.

Nå skal vi ikke overse at fremveksten av tjenester som Wimp, NetflixGoogle Drive og Dropbox har gjort internminne mindre viktig enn for et par år siden, men dagen der internminne blir uviktig ligger fremdeles langt frem i tid.

Vi er heller ikke helt fornøyd med bildekvaliteten fra kameraet. Det er riktignok hakket bedre enn i fjorårets Galaxy Nexus, men det er fremdeles et stykke opp til de beste kameratelefonene i dag.

Se eksempelbilder tatt med kameraet

Strålende - med forbehold

Nexus 4 er en helt nydelig telefon på mange måter. Den er lynrask, har solid byggekvalitet og leverer svært bra på de aller, aller fleste områder. I tillegg står du først i køen når nye Android-oppdateringer skal rulles ut. 

De største svakhetene er at den ikke støtter minnekort og at kameraet ikke når helt opp. Dette vet vi er faktorer som alene vil gjøre en hvilken som helst telefon uaktuell for mange.

Om disse svakhetene derimot er uviktige for deg får du en knallpakke her.

Alternativene

En kjapp sjekk på Prisjakt.no avslører at Nexus 4 vil koste rett rundt 4000 kroner når den etterhvert dukker opp på lagrene rundtomkring. I denne prisklassen finner du mange alternativer.

Samsung Galaxy S III:

Samsungs Android-flaggskip er et selvskrevet alternativ i denne prisklassen. Her får du en telefon med så godt som ingen svakheter, et langt bedre kamera og minnekortstøtte. Samsung har dessuten vært raske med oppdateringer til denne telefonen.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S III

HTC One X: HTCs One X i likhet med Galaxy S III en av årets beste telefoner. Ikke bare på grunn av godt kamera, god lyd og god skjerm, men også fordi den har en flott design og byggekvalitet.

LES MER: Test av HTC One X+

LG Optimus 4X HD: LGs Android-toppmodell har ikke like bra kamera som rivalene fra HTC og Samsung, men dette veies i stor grad opp av prisen. Denne telefonen blir din for den nette sum av 2800 kroner, og er dermed et bunnsolid kjøp om du er ute etter mest mulig for pengene.

LES MER: Test av Optimus 4X HD

Windows Phone 8-telefoner: De siste to månedene har det dukket opp en rekke interessante Windows Phone 8-telefoner, for deg som er lysten på å prøve noe helt nytt. Samsung Ativ S og HTC 8X ligger i samme prisklasse som Nexus 4, mens du kan forvente å måtte punge ut noen hundrelapper mer for Nokia-flaggskipet Lumia 920.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.