TESTER

Test: null

Test: Huawei Ascend W1

Huaweis første WP8-telefon koster under 1300 kroner.

11. apr. 2013 - 17:19
Vis mer
KORT OPPSUMMERT:

Huawei Ascend W1 er den rimeligste Windows Phone 8-telefonen du får i dag, og er sprek, har bra batteri og leverer en ok jobb på de fleste punkter. Du merker at både byggematerialer, skjerm og kamera er mindre påkostet, men det gjenspeiles også i sluttprisen. 

SE OGSÅ:Hele testen av Huawei Ascend W1Alle spesifikasjoner

 

Konklusjon

Det sterkeste argumentet for å kjøpe Huawei Ascend W1 er utvilsomt prisen på mellom 1200 og 1300 kroner. Dette gjør den til en veldig attraktiv inngang til Windows Phone 8-universet for de som er nysgjerrige, men som kanskje ikke er helt klar for å punge ut for en av toppmodellene.

For denne summen får du en Windows Phone 8-modell som gjør en helt grei jobb på de aller fleste punkter.

Telefonen har fått kraftig maskinvare i forhold til batteri og skjermoppløsning, noe som gjør at den oppleves som svært sprek samme hva du bruker den til. Dette sørger for at vi nok en gang får den samme, gode bruksopplevelsen vi er vant til fra Windows Phone-mobiler. 

SE OGSÅ: Alle spesifikasjonene til Huawei Ascend W1

Du merker imidlertid at det ikke er en dyr telefon du har i hendene. Plastfølelsen er ganske fremtredende, og vi registrerer også at det er ørlite slark i bakdekselet, noe som er med på å dempe kvalitetsfølelsen.

Skjermen er heller ikke plukket fra øverste hylle. Den har en størrelse på fire tommer, en oppløsning på 800 x 480 piksler og gjør en helt fin jobb for den som ikke er ute etter det ypperste hva fargegjengivning og skarphet angår. W1-skjermen oppleves til tider litt blass, og sliter hardt i sollys.

Kameraet er heller ikke mer enn midt på treet, og med et interminne på 4 GB skal det ikke mange ukene med bildeknipsing til før du må investere i et minnekort. Ikke at det er det dyreste du kan handle inn i dag.

Mye for pengene

Om disse svakhetene er ubetydelige for deg, og du er nysgjerrig på Windows Phone 8, er W1 et finfint påskudd for å se nærmere på plattformen. Du får bra lydkvalitet både i samtaler og ved musikkavspilling, et batteri som holder lenge og sist, men ikke minst - svært rimelig tilgang til Windows Phone 8-universet. 

Og da gjør det kanskje ikke så mye at den ikke støtter fancy ny teknologi som NFC eller LTE.

Alternativene

Om ikke Windows Phone 8 er et krav finner du en hel del alternativer på Android-fronten, der det har dukket opp en rekke gode mellomklassetelefoner.

Huaweis egne D Quad kan være et fint alternativ. Da må du riktignok punge ut over en tusenlapp mer, men med heftig maskinvare og stor 720p-skjerm glir den lett inn i kategorien "mye for pengene".

LES TEST AV HUAWEI ASCEND D QUAD

Om det derimot var Windows Phone 8 som gjorde at du klikket inn på denne testen, og du ikke nødvendigvis er ute etter en lavprismodell, finner du spesielt tre telefoner som stikker seg ut:

Nokia Lumia 920 er en strålende Windows-mobil med alt du kan be om av teknologi og funksjoner - inkludert LTE-støtte. Den har også et knallbra kamera og i det store og det hele få svakheter. Den blir din for rett over 4000 kroner.

LES TEST AV NOKIA LUMIA 920

Samsung Ativ S er også et finfint alternativ for deg som vil ha mest mulig krutt og størst mulig skjerm. Kameraet i denne er også svært bra, men du får ikke LTE.

LES TEST AV SAMSUNG ATIV S

HTC 8X er telefonen for deg som vil ha en av de beste Windows Phone 8-modellene som er å oppdrive, men som også er opptatt av best mulig design. Denne gir deg en kvalitetsfølelse av de sjeldne, samtidig som den har det meste du trenger av teknologi og funksjoner.

LES TEST AV HTC 8X

Fellesnevneren for alle alternativene vi har listet opp er at de er langt dyrere enn Huawei W1, så om det er prisen som er det viktigste er den egentlig uten konkurrenter.

Les hele testen av Huawei Ascend W1 på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.