TESTER

Test: null

Test: Huawei Ascend P1

Ascend P1 er en strålende telefon, men den møter strålende konkurranse.

5. juli 2012 - 18:00

Spesifikasjoner

Type: Berøringsskjerm
Størrelse: 129 x 64,8 x 7,69 mm, 110 g
Skjerm: 960 x 540 piksler, 4,3 tommer, S-AMOLED
Operativsystem: Android 4.0.3

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 850/900/1900/2100
Internett: Edge, HSPA+ 21/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 3.0
GPS:
Ja

Minne: 1 GB RAM, 4 GB lagringsminne (ca 2,6 GB tilgj.)
Minnekort: MicroSD opp til 32 GB
Prosessor: 2 x Cortex-A9, 1,5 GHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja

Kamera: 8 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 1080p, 30FPS

Batteri: 1670 mAh
Tale: Ikke oppgitt
Hviletid: Ikke oppgitt

Pris: Ca 3000 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

God skjerm, kraftig maskinvare, bra kamera og bra batteritid

Ulemper

For lav lyd ved musikkspilling, får slagside av konkurransen i samme prisklasse

Veldig kort sagt

Huawei Ascend P1 er en strålende telefon som gjør en bra jobb på de fleste områder. Men prislappen gjør at den lander rett på frokostbordet til konkurrenter som er enda bedre uten å koste nevneverdig mer.

Gå til:

Hele testen

Ytelsestester

Bilder og video tatt med kameraet

Alle spesifikasjoner
 

Sammendrag

Huawei er kjent for å være svært aggresive på prisingen av telefonene sine, og med telefoner som Huawei Honor har de til tider fremstått som det eneste fornuftige valget i lavprissegmentet.

Nå tar produsenten et steg opp. Huawei Ascend P1 har Super AMOLED-skjerm, doble prosessorkjerner på 1,5 GHz, 1 GB arbeidsminne og i det store og det hele den pakken du forventer av en smarttelefon i dag.

Og den er også bra utenfor papiret. Skjermen har svært bra bildekvalitet, kameraet tar gode bilder og telefonen oppfører seg upåklagelig samme hva vi holder på med.

Batteriet varer også lenge, og lydkvaliteten i samtaler er god. Med Android 4.0 under skallet har du også tilgang til et vell av nyttige og unyttige apper der ute.

Det eneste punktet vi ikke er fornøyd med er musikkavspilling, der vi synes volumet går altfor lavt, noe som også var tilfelle på Huawei Vision. Her hører du det som skjer rundt deg selv på høyeste nivå.

Beinhard konkurranse

Det største argumentet for å tenke seg om to ganger ligger ikke i selve telefonen - for bortsett fra musikkvolumet er det fint lite å klage på. Problemet ligger i prisklassen Huawei har siktet seg inn på - 3000 kroner. Her lander Ascend P1 nemlig midt i nedslagsfeltet for en rekke svært farlige konkurrenter som gjør en enda bedre jobb på mange av nøkkelpunktene: 

Samsung Galaxy S II er den første telefonene vi tenker på når vi skal nevne gode alternativer. Denne har enda bedre batteritid, skikkelig volum ved musikkspilleren og bedre kamera - samtidig som den kan gå i klinsj med Ascend P1 på samtlige andre punkter med æren i behold. Og den koster kun et par hundrelapper mer.
LES TEST AV SAMSUNG GALAXY SII

Sony Xperia S koster 400 mer enn Ascend P1, men da snakker vi virkelig om en oppgradering som er verdt pengene. Her får du 720p-skjerm, et svært bra kamera, god lyd i musikkspiller og samtaler, 32 GB internminne i en telefon som gjør en flott jobb over hele rekka.
LES TEST AV SONY XPERIA S

Google Galaxy Nexus er også et knallbra alternativ som selges for ned til 3400 kroner i de rimeligste nettbutikkene. Her får du en stor 720p-skjerm, tidlige oppdateringer og nøyaktig samme maskinvarekraft som Huawei Ascend P1. Kameraet er imidlertid vesentlig dårligere.
LES TEST AV GALAXY NEXUS

Det er hovedsaklig disse telefonene som gjør at vi ikke gir Ascend P1 en ren anbefaling. Her skal vi understreke at det for all del er en strålende telefon, og at det ikke er noen grunn til å styre unna dersom du ikke bryr deg om musikkmulighetene på telefonen.

Men når det bare er snakk om noen få hundrelapper for å få telefoner uten denne svakheten, og som gjør en like bra eller enda bedre jobb på alle andre områder, bør du i det minste sjekke ut disse før du bestemmer deg.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.