TESTER

Test: null

TEST: HTC Sensation mot resten

Vi har endelig fått inn HTC Sensation til test, og har målt ytelsen mot Samsung Galaxy SII, LG Optimus 2X og Optimus 3D.

27. mai 2011 - 16:42
Vis mer

PS! Den fullstendige testen av HTC Sensation er nå publisert.

Vi har de siste ukene kjørt flere dueller mellom de forskjellige dobbeltkjerne-telefonene som har dukket opp. Vi åpnet med Samsung Galaxy SII vs LG Optimus 2X, og fulgte opp med å måle Optimus 3D mot disse to en uke senere.

Foreløpig har Samsung Galaxy SII en knepen ledelse mot LGs flaggskip, men det gjenstår å se om den kan beholde posisjonen nå når vi har fått inn HTC-toppmodellen Sensation.

LES OGSÅ: Førsteinntrykk av HTC Sensation

Sensation kjører på systembrikken Qualcomm MSM8260, noe som innebærer at du får doble prosessorer og den råsterke grafikkbrikken Adreno 220 under panseret. Telefonen har også 768 MB arbeidsminne.

Før vi går i gang må vi klargjøre et par ting:

Skjermen i HTC Sensation har en oppløsning på 540 x 960 bildepunkter, mot konkurrentenes 480 x 800. Dette betyr at grafikkbrikken i denne telefonen må drive 518000 piksler, mens brikken i for eksempel Samsung Galaxy SII "kun" trenger bryne seg på 384000 piksler.

De fleste ytelsesprogrammene kjøres automatisk med telefonens originaloppløsning, så her stiller Sensation med et handicap da det trengs mer ressurser for å drive skjermen enn hos konkurrentene.

Unntaket er Electopia, som er det eneste av ytelsesprogrammene som lar deg stille ned oppløsningen. Vi fikk dermed kjørt dette på 480 x 800, og resultatene fra dette programmet burde dermed gi et korrekt inntrykk av den rene ytelsesforskjellen på Adreno 220-brikken og konkurrentenes grafikkbrikker.

Selv om resultatene fra de andre grafikkmålingene dermed ikke er direkte sammenlignbare har vi likevel kjørt dem. Fordi vi liker ytelsesmålinger. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Spesifikasjonsduell

Sensation har definitivt et imponerende spesifikasjonsark. Den matcher Galaxy SII på prosessorkraft, har høyest skjermoppløsning og den nyeste grafikkbrikken av de forskjellige dobbeltkjernemodellene.

På neste side tester vi telefonene mot hverandre i en rekke ytelsestester.

NESTE SIDE: Ytelsestester

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.