TESTER

Test: null

Test: HTC One V

HTC One V er en strålende pakke for deg som vil ha mye mobil for lite penger.

18. mai 2012 - 22:23
Vis mer
Høydepunkter

God byggekvalitet, bra lyd i samtaler og ved musikkavspilling, bra batteritid, nyeste Android-versjon, svært kjapt kamera

Ulemper

Lite internminne, ikke dedikert kameratast

Veldig kort sagt

HTC One V er en liten og brukervennlig Android 4.0-telefon med bra batteri, god lyd og i det store og hele få svakheter. Du har kun 1 GB internminne tilgjengelig, og det følger ikke med minnekort. Men prisen på 2500 kroner fjerner mesteparten av brodden på disse svakhetene. Kjøp et minnekort i tillegg så har du en strålende pakke her.

GÅ TIL:Hele testenYtelsestesterKamerabilderSpesifikasjonerKonklusjon

One V er den minst avanserte av modellene i HTCs nye One-serie, og glir rett inn i det stadig økende utvalget av Android-telefoner til under 2500 kroner.

Og nok en gang får vi bevist at lav pris ikke er synonymt med kjipe mobiler - det er nemlig mye vi kan like med HTC One V.

Kvalitet

For det første har den en herlig byggekvalitet, et punkt HTC viser at de er sterke på gang på gang på gang. Her får du en unibody-design med aluminium, gummiert plast og Gorilla Glass på ingredienslisten, og mange vil nok også sette pris på at den karakteristiske bøyen fra HTC Hero er tilbake.

Telefonen er også mindre enn det som synes å være malen i dag, noe vi tipper mange vil sette pris på.

Dette setter naturlige begrensninger for skjermstørrelsen - SLCD-varianten i One V måler 3,7-tommer. Oppløsningen er på 800 x 480 piksler, noe som er tilstrekkelig for denne skjermstørrelsen og gir et skarpt og fint bilde.

Operativsystemet i telefonen er Android 4.0 Ice Cream Sandwich, altså nyeste versjon. HTC har som vanlig lagt sine egne Sense-menyer på toppen. Dette menysystemet er det mest omfattende på markedet, samtidig som du får plenty av brukervennlighet.

Responsiv - stort sett

Når det kommer til maskinvare er One V selvsagt svakere utstyrt enn toppmodellene, uten at vi opplever den som treg. Det lugger litt innimellom, men ikke mer enn vi forventer av Android-modeller i denne prisklassen - og aldri så mye at vi greier å irritere oss.

Om du er veldig kresen på akkurat dette punktet, samtidig som du ikke vil betale mer, anbefaler vi å heller kikke på en Windows Phone-modell, for eksempel Nokia Lumia 710.

LES OGSÅ: Windows Phone, Android eller iOS?

Lynraskt kamera og Beats-stempel

Vi liker at HTC har gitt gass på kamerafronten. One V-kameraet har mange av de samme egenskapene som toppmodellene, for eksempel en vanvittig hastighet. Bildekvaliteten blir langt fra like god, men er likevel bra nok for Facebook og lignende.

Se eksempelbilder og -video tatt med HTC One V

One V er ellers den hittil rimeligste telefonen vi har sett med Beats-logo, som kort fortalt betyr at den har lydprofiler tilpasset Beats-hodesett. Og lyden ved musikkavspilling er bra i våre ører.

God talekvalitet, seigt batteri

Vi skal ikke glemme at det til syvende og sist er en telefon vi snakker om, og One V gjør en bra jobb også her. Du får bra talekvalitet, og vi opplevde ikke at dekningen forsvant under testperioden.

Vi trengte heller ikke lade telefonen oftere enn annenhver dag, noe som er en av fordelene med nøktern maskinvare og skjerm.

Svakhetene

Ingen telefoner er perfekt, og også One V har noen svin på skogen. Internminnet vil være et moment for mange. Av totalt 4 GB er det nemlig kun 1 GB som er tilgjengelig etter at operativsystemt har tatt sin del, og det følger ikke med minnekort når du kjøper telefonen.

At telefonen heller ikke har dedikert kameratast vil nok også være et moment for mange.

I dette tilfellet synes vi imidlertid prisen mer enn veier opp for disse svakhetene, spesielt siden et minnekort med høy kapasitet gjør et beskjedent innhogg i lommeboken din i dag.

Alternativene

At HTC One V gir deg mye for pengene er det liten tvil om, men den er slett ikke alene om å gi deg en flott pakke til 2500 kroner:

Huawei Honor er et bra alternativ som koster 500 kroner mindre og har større skjerm.

LES TEST AV HUAWEI HONOR

Nokia Lumia 710 er også et bra alternativ om du er åpen for andre plattformer enn Android. Denne kjører på Windows Phone, er lynrask og har få svakheter, i tillegg til at den koster under 2000 kroner.

LES TEST AV NOKIA LUMIA 710

Sony Ericsson Xperia Arc S er en juvel av en telefon med veldig bra kamera, 4,2-tommers skjerm, HDMI, god lydkvalitet og ellers veldig, veldig få svakheter. At denne nå har en pris på under 2500 kroner gjør den til et av de beste kjøpene du kan gjøre i dag.

LES MER OM XPERIA ARC S

Vi har ellers skrevet en artikkel som tar for seg åtte gode Android-telefoner til under 2500 kroner. Ikke la deg skremme av at disse telefonene kom på markedet i fjor - mange har den samme maskinvaren som HTC One V.

Her er det altså plenty av kandidater for deg som har 2500 kroner å bruke på mobil. Om det er HTC One V som frister mest av disse har vi ingen problemer med å anbefale denne.

Bare sørg for å ordne deg et minnekort i tillegg.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.