TESTER

Test: null

TEST: HTC EVO 3D mot resten

Kan HTCs toppmodell knocke Galaxy SII fra tronen?

12. aug. 2011 - 14:51
Vis mer

Vi har de siste månedene kjørt flere dueller mellom de forskjellige dobbeltkjerne-telefonene som har dukket opp. Vi åpnet med Samsung Galaxy SII vs LG Optimus 2X, og fulgte opp med å måle Optimus 3D mot disse to en uke senere, og sist ut var det HTC Sensation som gikk i duell med de andre sluggerne. 

Stort sett lik som Sensation

Denne gangen er det HTCs toppmodell, EVO 3D, som skal i ringen. Denne telefonen har stort sett den samme maskinvaren som HTC Sensation, men kommer i tillegg med 3D-kamera og 3D-skjerm.

LES OGSÅ: Test av HTC EVO 3D

EVO 3D kjører på systembrikken Qualcomm MSM8260, noe som innebærer at du får doble prosessorer og grafikkbrikken Adreno 220 under panseret. Telefonen har 1 GB arbeidsminne, som er like mye som Galaxy SII og 256 MB mer enn Sensation.

Noen forbehold

Før vi går i gang må vi klargjøre et par ting:

Skjermen i EVO 3D har en oppløsning på 540 x 960 bildepunkter, mot den "vanlige" Android-oppløsningen på 480 x 800. Dette betyr at grafikkbrikken i denne telefonen må drive 518000 piksler, mens brikken i for eksempel Samsung Galaxy SII "kun" trenger bryne seg på 384000 piksler.

De fleste ytelsesprogrammene kjøres automatisk med telefonens originaloppløsning, så her stiller EVO 3D med et handicap da det trengs mer ressurser for å drive skjermen enn hos konkurrentene.

Unntaket er Electopia, som er det eneste av ytelsesprogrammene som lar deg stille ned oppløsningen. Vi fikk dermed kjørt dette på 480 x 800, og resultatene fra dette programmet burde dermed gi et korrekt inntrykk av den rene ytelsesforskjellen på Adreno 220-brikken og konkurrentenes grafikkbrikker.

Selv om resultatene fra de andre grafikkmålingene dermed ikke er direkte sammenlignbare har vi likevel kjørt dem. 

Spesifikasjonsduell

EVO 3D har definitivt et imponerende spesifikasjonsark. Den matcher Galaxy SII på prosessorkraft, har høyest skjermoppløsning og den nyeste grafikkbrikken av de forskjellige dobbeltkjernemodellene.

På neste side tester vi telefonene mot hverandre i en rekke ytelsestester.

NESTE SIDE: Ytelsestester

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.