T2

Test: REMINGTON HYPERFLEX PRO XR1370 OG PHILIPS SENSOTOUCH 3D RQ1250

TEST: Barbermaskiner med tre hoder

Remington Hyperflex Pro XR1370 mot Philips Sensotouch 3D RQ1250.

I fjeset: Selv om barberhodene ser ganske like ut er de montert ulikt. Remington bruker en mye skarpere vinkel ut fra håndtaket. Philips holder seg mer i retning av maskinens lengdeakse.
I fjeset: Selv om barberhodene ser ganske like ut er de montert ulikt. Remington bruker en mye skarpere vinkel ut fra håndtaket. Philips holder seg mer i retning av maskinens lengdeakse. Bilde: orv
9. mars 2014 - 10:52

Vått og tørt

  • De fleste menn i Norge foretrekker høvelbarbering. Tall fra noen år tilbake viste at rundt 70 prosent foretrakk det, men resten brukte barbermaskin. Nå er nok maskinandelen høyere, men da inkluderer tallet også de som stusser skjegget med såkalte skjeggtimmere.
  • I fjor økte markedet for barbermaskiner og havnet på rundt 120 000 maskiner. Philips har litt over 70 prosent av markedet, og det meste av det resterende er Braun.

Remington HyperFlex Pro XR1370

Pluss:

  • Solid bygget
  • Batteriindikator i minutter
  • God hårtrimmer

Minus:

  • Ikke mye å trekke for.

Barberresultat: 8

Behagelig i bruk: 7

Hårklipper: 9

Design: 7

Pris: 7

Totalkarakter: 7

Philips SensoTouch 3D RQ1250

Pluss:

  • Solid bygget
  • God ergonomi
  • Glir lett over huden

Minus:

  • Ikke mye å trekke for

Barberresultat: 8

Behagelig i bruk: 9

Hårklipper: 7

Design: 9

Pris: 7

Totalkarakter: 8

Det nordiske markedet for elektrisk barbering er dominert av Philips som nummer en, med Braun hakk i hæl.

Menns bruk av maskineri til kroppspleie er ikke all verden, så da sitter tusenlappene løst når vi først skal investere i noe nytt og bedre.

Philips har hatt et patent på barbermaskiner med tre roterende hoder som nylig har gått ut.

Det har nok gitt konkurrenter som Remington vann på utviklingsmølla, for den maskinen vi har fått se på er nesten uhyggelig lik maskinen Philips presenterte for et par år siden.

Les også:  Ny barbermaskin kjøler ned huden

Vil inn i markedet

– Vi var først med elektriske barbermaskiner i 1937 og har holdt på med roterende barbermaskiner siden 80-tallet så dette er ikke noe nytt for oss. At vi nå kommer med en modell som er lik de Philips har er kanskje ikke så rart. Det er ikke så veldig mange måter å bygge slike maskiner på, sier salgsdirektør i Remington Europa, Jon Arvidsson.

Han mener Remington har alt for lav markedsandel i Norden i forhold til hva de har i mange andre land. Det skal HyperFlex barbermaskinen være med på å endre.

– Vi skal gi forbrukerne den samme kvaliteten til lavere pris, sier han.

Mon det. HyperFlex-en koster 1299 kroner i og tilsvarende modell fra Philips, SensoTouch 3D RQ1250, ligger i samme leia, faktisk litt under når vi sjekker på nettet, selv om listeprisen er vesentlig høyere.

Remington kommer også med en litt nedstrippet modell med de samme barberegenskapene til 999 kroner. Philips har også billigmodeller, men ikke med like sofistikerte egenskaper.

Les også: Denne appen sender SMS til kjæresten din

Rense: Det er lett å skylle begge maskinene. Hodet til Remington klipses helt av, mens Philips har tre uavhengige som lett felles ut.
Rense: Det er lett å skylle begge maskinene. Hodet til Remington klipses helt av, mens Philips har tre uavhengige som lett felles ut.

3D

Vi har prøvd mange ulike barbermaskiner og har alltid likt Philips veldig godt.

Spesielt da de for to år siden lanserte såkalte 3D-hoder som betyr at hvert av de tre barberhodene er fleksible og kan følge konturene i ansiktet hver for seg.

Sannelig har ikke HyperFlex Pro XR1370 den samme mekanismen, men under navnet ActiveContour XL-teknologi. Fint skal det være. Philips kaller det GyroFlex 3D-system.

På tross av likhetene, har Remington bygget barberhodet slik at hele hodet med alle tre rotorknivene kan fjernes og skylles som en enhet. Hos Philips brettes rotorene ut som kronbladene i en blomst. Hva som er best er nok hipp som happ.

Remington har valgt å vinkle barberhodet mye mer fra håndtaket enn Philips. Det er kanskje for å skille seg mer fra dem, men vi synes det er mer behagelig med originalen.

Les også:  Slik er Samsungs nye smartklokker

Ulike kniver

Det som er ulikt er knivene. Remington har utviklet et nytt mønster de kaller Dual Track skjæreblader og de er forskjellig fra Philips. Det vi opplever er at begge barberer veldig tett og svært behagelig, men vi synes Philips glir bedre over ansiktet.

Likevel, skal du bli riktig tettbarbert er det ingen ting som slår høvelen. Barbermaskiner har kniven under en stålfilm, mens det slipper høvelen. Da blir skjegget tilsvarende lengre.

Det er ikke mye om å gjøre, men høvelbarbering er lik maskinbarbering minus noen timers skjeggvekst.

Det kan også være verd å tenke litt på økonomien. En barbermaskin koster en del kroner, mens en høvel er billig. Men det er startkostnaden. De dyreste bladene fra Gillette koster nesten 60 kroner stykket og da tar det kanskje under et år før elektrisk barbering er billigere.

Les også:  Disse skiene sier ifra hvordan du skal smøre dem

Klippehoder: Hodet på Remingtonmaskinen klapper ut lenger enn Philips hode som skyves ut. Vi synes det gjøre det letter å komme til selv om begge klipper bra.
Klippehoder: Hodet på Remingtonmaskinen klapper ut lenger enn Philips hode som skyves ut. Vi synes det gjøre det letter å komme til selv om begge klipper bra.

Langt og kort

Både Philips og Remington påstår at de tar både lange og korte hår, men blir de for lange er det høvelen som gjelder om det skal gå fort.

Så å si alt av barbermaskiner i dag har batteri. Det har HyperFlex også i form av et litiumionebatteri som holder til 60 minutters bruk. Det er det samme som Philips oppgir og det er helt akseptabelt.

Maskinen fra Remington har røde lysdioder som forteller driftstid i tall. Det har Philips i sine dyrere modeller, mens SensoTouchen har en stolpe som indikerer hvor mye det er igjen på tanken.

Begge maskinene har også en hårtrimmer. De gjør en god jobb begge to, men Remington sin stikker mye lenger ut og det er en klar fordel for å komme til bedre.

TEST: Whithings Pulse: Denne måler alt du gjør

I ladedokken: Begge maskinene lades i en enkel dokk som gor kontakt til de to elektrodene på maskinene.
I ladedokken: Begge maskinene lades i en enkel dokk som gor kontakt til de to elektrodene på maskinene.

Vått og tørt

Folk liker å barbere seg i dusjen. Det kan du med begge maskinene og det er en behagelig følelse.

Man kan til og med smøre seg med barberkrem for å øke velværet, men det er nok mer for å konkurrere med høvelen.

Våtbarbering med maskin er dessverre bare «feelgood». Det hjelper ikke på resultatet. Skjegget blir ikke tettere barbert uansett hvor vått det er.

De fleste ser nok likevel på maskinbarbering som en rask måte å bli kvitt stubbene på.

Les også:

Supersmart lydplanke med ekte surround

TEST: Fem store Bluetooth-høyttalere

5G skal bli flere hundre ganger raskere enn 4G  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.