TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Ikke la deg lure av det nusselige utseendet: Sony Ericsson Xperia X10 Mini er en skikkelig kruttpakke.

X10 Mini lever opp til navnet.
X10 Mini lever opp til navnet.

Spesifikasjoner: SE X10 Mini

Type: Berøringsskjerm
Størrelse: 83 x 50 x 16 mm, 99 gram
Skjerm: 240 x 320 piksler, 2,55 tommer
Operativsystem: Android 1.6

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA, Wi-fi 802.11b/g
Bluetooth: 2.0+EDR med A2DP
GPS:
Ja

Prosessor: Qualcomm 600 MHz
Internminne:
128 MB
Minnekort: Micro-SD (2 GB følger med)
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 5 MP, autofokus, fotolys, geomerking
Videoopptak: 640 x 480 piksler

Batteri: 950 mAh, tale: 3,5 timer (3G)/4 timer (GSM), Hviletid: 15 døgn

Pris: 2300 - 2500 kroner

Høydepunkter

Lav pris, alt av teknologi, svært liten, knallbra musikktelefon

Skuffelser

Skjermen setter begrensninger, lenge å vente på Android 2.x-oppgradering

Veldig kort sagt

Sony Ericsson er et svært bra kjøp. For under 2500 kroner får du her en smarttelefon med Android, og som har alt du kan be om av teknologi. Alt sammen pakket inn i en bitteliten telefon på kun 88 gram. Skjermstørrelsen på 2,55 tommer vil være det største ankepunktet for mange.

Gå direkte til hele testen av X10 Mini >>

Sammendrag

Sony Ericsson X10 Mini ble vist frem første gang allerede under Mobile World Congress i februar, og nå er den endelig på vei til butikkhyllene her i landet.

Les også:

X10 Mini er, såvidt oss bekjent, den minste Android-telefonen som har blitt lansert noensinne. Med sine beskjedne 88 gram er det lite som vitner om at du under skallet finner en skikkelig teknologipakke.

Her får du både A-GPS, Wi-fi-støtte og turbo-3G, og er dermed sikret både gode internetthastigheter og muligheter for å finne frem i ukjente strøk.

Hissig

Noe av det vi liker best med X10 Mini er hvor kjapt den reagerer. Her er det enkelt og greit ingen forsinkelser samme hva du foretar deg, noe som gjør det til en ren glede å bruke telefonen, enten du navigerer deg rundt i menyene eller blar i bildegallerier. 

Noe som fort kunne blitt et problem, er skjermstørrelsen. Skjermen i X10 Mini måler kun 2,55 tommer, og har en oppløsning på 240 x 320 piksler. Her har heldigvis Sony Ericsson gjort en svært bra jobb med å tilpasse menysystemet, blant annet ved å dele både hovedmenyen og startskjermen opp i flere sider du kan bla mellom.

Resultatet er en lynrask telefon som er oversiktlig og enkel å bruke.

Grei til samtaler og meldinger

Lydkvaliteten under samtaler er helt grei, uten at den imponerer. Tilbakemeldingen vi fikk fra mange vi snakket med var at bakgrunnstøy kom ganske tydelig frem, dog uten at det ble noe problem. Lyden kan stilles høyt nok, og vi hadde aldri noen problemer med å høre hva som ble sagt.

X10 Mini er også god å skrive meldinger på, men vær obs på at du må aktivere "Skandinavisk skjermtastatur" fra innstillingsmenyen før du kan velge fulltastatur når du skriver meldinger. Et fulltastatur fungerer ikke veldig bra på denne skjermen, ihvertfall ikke om du ikke har veldig små tomler.  Skjermtastaturet du finner i telefonen er heldigvis et av de bedre, noe som sammen med god respons i skjermen gjør at du kan skrive i tilnærmet samme hastighet som om du hadde fysiske taster.

Exchange

Vi har ikke noe å utsette på programvaresiden. Du finner tusenvis av praktiske gratisprogrammer på Android-market, så om du skulle savne noen funksjoner, spørs det om du ikke finner dem her.

Telefonen leveres med forhåndsinstallert programvare for Exchange, i form av RoadSync. Du kan dermed synkronisere e-post, kontakter, kalender og annet med en Exchange-server, noe som for mange vil gjøre X10 Mini egnet som jobbtelefon.

Knallbra musikktelefon

Xperia X10 Mini har svært gode musikkegenskaper. Her får du 3,5 mm lydutgang, slik at du kan bruke ditt eget hodesett, du får med et minnekort på 2 GB, og du kan overføre musikken din i høy hastighet ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen.

Musikkprogramvaren er også bra og lett å forstå seg på, både for nye og gamle Sony Ericsson-brukere.

Lydkvaliteten er upåklagelig, og vi ble nesten overrasket over hvor mye lyd en så liten telefon kan gi fra seg. Det er ikke susing eller støy i bakgrunnen, selv ikke når du stiller ned volumet, og lyden er klar selv når du spiller på full guffe. Det er også god trøkk i bassen.

Kameraet i X10 Mini tar gode bilder du lett kan laste opp til Facebook uten at kvaliteten gjør skam på det vanlige bildegalleriet ditt. Oppløsningen er på fem megapiksler, og du får både LED-blits og autofokus.

Se bilder tatt med kameraet her >>

Konklusjon

Det er ikke mange svake sider å spore hos Sony Ericsson Xperia X10 Mini. Med sine 88 gram er den både sjarmerende og lett å ta med seg, samtidig som det skjuler seg en skikkelig kraftpakke under skallet. Her får du det meste du trenger.

... det forutsetter imidlertid at du ikke trenger en diger skjerm. 2,55 vil for mange være alt for lite, særlig om det er filmvisning og omfattende surfing på internett som står på menyen.

Det er også på sin plass å nevne at det er en god stund til du kan oppdatere telefonen til nyeste versjon av Android. Dette er noe flere av konkurrentene tilbyr allerede i dag, så om dette er viktig for deg kan du for eksempel ta en titt på Samsung Galaxy Spica.

Men alt i alt skal det godt gjøres å mislike X10 Mini. Dette er en telefon som er både lettvint og gøy å bruke, den har svært bra musikkegenskaper, den er lynrask og har alt av teknologi.

Et annet stort pluss er prisen: mellom 2300 og 2500 kroner. X10 Mini er rett og slett et knallkjøp.

Les hele testen over de neste sidene >>

Les mer om: