TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia Ray

Vi har testet Sony Ericssons slankeste.

31. aug. 2011 - 17:59
Vis mer
Høydepunkter

Liten og lett mobil med sylskarp skjerm og god ytelse.

Ulemper

Ingen kameratast, ikke fullt så gode bilder som storebror og noe ureponsiv skjerm.

Veldig kort sagt

Dette er telefonen for deg som er ute etter en liten og lekker Android-mobil. Xperia Ray er lett å bruke og har en flott skjerm. Men vi savner kameratast og en mer responsiv skjerm.

Gå rett til...Hele testenYtelsesmålingerBilder og video tatt med Xperia RaySpesifikasjonslisteKonklusjon

Du trenger ikke å gå for de største mobil-beistene om du vil ha en fullblods smarttelefon med skarp skjerm. Det har etterhvert kommet mange mindre telefoner som er vel så sterke som sine større brødre.

Sony Ericsson lager telefoner i alle størrelser, fra den lille Xperia Mini til den store Xperia Arc. Xperia Ray havner mellom disse.

Xperia Ray er en knapp centimeter tykk og veier 100 gram. Den har bakdeksel i blank plast, en ramme i metall og glass foran skjermen. 

Dette gir den en flott kvalitetsfølelse, og gjør at den fremstår som en anelse eksklusiv.

Sylskarp skjerm

Skjermen måler 3,3 tommer og har oppløsningen 854 x 480 piksler. Dette gjør at den enkelt og greit er sylskarp, og fungerer helt strålende til å se bilder og spill.

Skjermstørrelsen gjør ikke at telefonen innbyr til å se timesvis med film, men det er heller ingen verdens ting i veien for å se noen episoder av favorittserien her. 

Sprek

Sony Ericsson har ellers utstyrt telefonen med praktisk talt samme maskinvare som toppmodellen Xperia Arc. Den mangler riktignok HDMI-utgang, men ellers er de like.

Det betyr at denne lille telefonen har en kjapp prosessor, god grafikkbrikke og nok minne til å dra det aller meste du finner av spill på Android Market. Brukeropplevelsen er stort sett god, og du slipper å vente på at programmer skal åpne seg.

Telefonen har også rask internettilkobling med både Wi-fi og super-3G. GPS er også på plass, slik at du kan bruke telefonen til navigasjon med Google Maps Navigation eller den forhåndsinstallerte prøveversjonen av Wisepilot-appen.

Telefonen har også god lydkvalitet under samtaler, og fungerer bra til SMS.

Laber skjermrespons

Når så mye er bra syns vi det er leit at skjermen har litt dårlig respons. Noen ganger må vi trykke eller sveipe på skjermen flere ganger før den registrerer det. Ikke hele tiden, men ofte nok til at det er et irritasjonsmoment.

Vi er også litt skuffet over kameraet, som tross samme kamerabrikke som storebror ikke tar like gode bilder. En kameratast hadde heller ikke vært noen ulempe.

Batterilevetiden er grei, men du må belage deg på å lade telefonen hver kveld om du bruker den til litt surfing, apps, spill og annet.

Sony Ericsson Xperia Ray er for all del ingen dårlig telefon. Om du er ute etter en liten og lekker Android-mobil med skarp skjerm er dette en telefon vi tipper mange vil bli strålende fornøyde med.

Mange alternativer

Men vær oppmerksom på alternativene, og da spesielt Sony Ericsson Xperia Mini, som er enda mindre. Den har ikke like god skjerm, men ellers lik maskinvare som Xperia Ray.

Om du vil ha bedre kamera anbefaler vi gjerne Sony Ericsson Xperia Arc. Men denne er en del større.

HTC Desire S er også et godt valg om du vil ha en hendig telefon. Denne har deksel i metall og en uovertruffen kvalitetsfølelse.

Til sist skal vi også nevne Apple iPhone 4, som er en hendig mobil med glassplater og metallramme og en knallgod skjerm. Den koster imidlertid mye mer enn Xperia Ray.

Hva du velger blir en smakssak, og vi antar at mange kommer til å falle for Rays størrelse og skarpe skjerm til en fin pris.

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.