TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia Pro

Android og fulltastatur kan være en flott kombinasjon.

18. okt. 2011 - 14:37
Vis mer
Høydepunkter

Bra tastatur, god skjerm, god batterilevetid og god lyd. Dette er en god jobbtelefon som også funker som underholdningssentral.

Ulemper

Tungt plastpreg. Et blankt deksel som fort blir flekkete. Litt lite minne.

Veldig kort sagt

Sony Ericsson Xperia Pro er muligens den beste telefonen akkurat nå dersom du er på jakt etter en Android-mobil med fullt tastatur. Den gjør jobben på en strålende måte, og er dessuten utstyrt med bra kamera og underholdningsfunksjoner.

Gå direkte til:Hele testenYtelsesmålingerBilder og video tatt med Xperia ProHele spesifikasjonslisten 

Konklusjon

Mobiltelefoner med Android-operativsystem og fullt tastatur er sjelden vare. Sony Ericsson har i år lansert to slike. Xperia Mini Pro kom først, og nå Xperia Pro. Forskjellen på de to er at Xperia Mini Pro er en liten og lommevennlig telefon, mens Xperia Pro har mer "vanlig" størrelse.

Telefonen har fått en 3,7 tommers skjerm med skarpt og fint bilde, slik at den egner seg bra til både videotitting og e-postlesing.

Tastaturet til Xperia Pro finner du ved å skyve skjermdelen av telefonen oppover. Tastaturet har fire rader, hvor den øverste deles med nummertaster. Det er egne taster for æ, ø og å.

Vi liker tastene veldig godt. De er passe godt adskilte, og har god respons når vi trykker på dem. Å skrive på denne telefonen går unna i høyt tempo.

God på jobben

Med Android Gingerbread er Exchange integrert. Men det er dårlige søkemuligheter i standardklienten. Vi setter derfor pris på at Sony Ericsson har inkludert Exchange-klienten Moxier, som lar deg søke både i innboksen og på tjeneren.

Mange vil også sette pris på at du ikke bare kan lese, men også opprette og redigere Office-dokumenter på telefonen.

En jobbtelefon skal ha god batterilevetid, og Xperia Pro skuffer ikke. Er du veldig aktiv må du nok lade hver kveld, men dette er dessverre vanlig i dag.

Talekvaliteten er ellers god, så dette er en telefon som fungerer bra til ringing.

Super underholdningsmobil

Xperia Pro er ikke utelukkende et jobbverktøy. Telefonen fungerer også veldig godt som musikkspiller, enten du laster over MP3-filer eller bruker Spotify eller Wimp.

Skjermen har såkalt Bravia-teknologi som justerer fargene i bildet slik at du får best mulig kvalitet når du ser på bilder og video.

Telefonen har også utgang for HDMI, slik at du lett kobler den til en TV eller prosjektør for å vise frem bilder, video eller presentasjoner. Den stiller også med bra kamera.

Ellers er Xperia Pro enkel og grei å bruke, med et lettfattelig menysystem.

Om det er noe vi skal klage på er det at telefonen har veldig plastpreg. Utover glass foran skjermen er resten i plast som fort blir full av fingermerker.

Ellers er det ikke så fryktelig mye arbeidsminne sammenlignet med de beste Android-mobilene på markedet, uten at det er noe stort problem.

Det er verre at lagringsminnet er begrenset til 380 MB. Om du installerer mange apper må du passe på å installere dem på minnekortet slik at du ikke fyller opp plassen.

Utover dette er det ikke mye å klage over, syns vi. 

Alternativer

Alternativene til Xperia Pro finnes, og da tenker vi først og fremst på HTC Desire Z. Denne er en aldrende modell, som koster like mye. Den har dårligere kamera, men føles bedre bygget. HTC stiller også med ChaCha, som har fulltastatur, men mer ungdomspreg.

Et annet alternativ er Nokia E7, som har godt tastatur og deksel i metall. Men skjermen er en del dårligere. 

Om du klarer deg med en mindre telefon kan du også vurdere den nevnte Xperia Mini Pro.

Alt i alt fremstår Sony Ericsson Xperia Pro likevel som det beste valget blant fulltastaturmobilene akkurat nå. 

Les hele testen av Sony Ericsson Xperia Pro »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.