TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia Play

Playstation-telefonen er perfekt for deg som verdsetter en skikkelig spillopplevelse.

4. apr. 2011 - 13:46

Spesifikasjoner

Type: Berøringsskjerm/Joypad
Størrelse: 62 x 119 x 16 mm, 175 g
Skjerm: 480 x 854 piksler, 4 tommer
Operativsystem: Android 2.3 Gingerbread

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1+EDR med A2DP
GPS:
Ja

Minne: 512 MB RAM, 400 MB lagringsminne
Minnekort: Ja, 8 GB følger med
Prosessor: Scorpion, (Cortex A8) 1 GHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja

Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 800 x 480 piksler

Batteri: 1500 mAh, tale: 6t 25 min (3G)/8t 25 min (GSM), Hviletid: 413 timer (3G)425 timer (GSM)

Pris: Ca 4600 kroner

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

 Bra batteri, god lydkvalitet, suverene spillegenskaper

Ulemper

Stor og klumpete, blir lett ripete, svak lysstyrke i skjerm, ikke bra kamera

Veldig kort sagt

Dersom du leter etter den perfekte spilltelefonen er det ingen vei utenom Xperia Play, som har fantastiske spillegenskaper. Dersom du ikke bryr deg om spill, skal du ikke engang vurdere denne telefonen.

Gå direkte til:

Hele testen

Gjennomgang av spillegenskapene

Ytelsesmålinger

Bilder og video tatt med Xperia Play

Hele spesifikasjonslisten

Konklusjon

Sony Ericsson Xperia Play frir til deg som er ute etter en telefon å spille på. Det er kanskje ikke et marked som faktisk finnes i dag, så Play definerer på mange måter en ny type mobiltelefon.

Det er altså spill som står i fokus, og telefonen har fått PlayStation-tastene du kjenner fra Sonys spillkonsoller. Piltaster, analoge "stikker" som her er representert med styreflater, og de fire trekant-, firkant-, sirkel- og kryss-tastene. I tillegg er det to taster øverst på telefonen.

Det er seks forhåndsinstallerte spill på telefonen, og ett av disse er den gamle Playstation-tittelen "Crash Bandicoot" som er eksklusiv for Play. De andre er tilpasset telefonen, ved at det er lagt inn støtte for spilltastene.

Det er et viktig moment - for at spill skal fungere med spilltastene må de også støtte disse tastene. Det betyr i praksis at spillprodusentene må tilpasse spillene sine til Play.

Vi syns telefonen er helt topp til spill, selv om utvalget er noe snevert. Det finnes imidlertid flere og flere Xperia Play-tilpassede spill i Android Market, og dersom du vil spille gamle klassikere fungerer Play helt perfekt til emulatorer.

Play har ellers en stor og skarp skjerm som fungerer bra til spill, video, bilder og surfing. Men vi reagerer litt på at lysstyrken ikke er den beste, noe som kan gjøre det til en utfordring å bruke telefonen i skarpt sollys.

Vi tipper mange også vil reagere på materialbruken. Play er og blir en real plastklump, og den blir fort stygg av bare å ligge i lomma.

At telefonen er tung og feit er nok likevel kompromisser de som ønsker seg en spilltelefon som dette syns det er greit å inngå.

Andre kompromisser du må inngå er at du ikke kan ta opp video i HD-oppløsning, og at kameraet ikke er særlig bra.

Akkurat dette er en sang som går igjen. For er du ikke noe videre interessert i å spille med telefonen skal du se deg om etter noe annet med en gang. 

For selv om Play har rimelig god maskinvare, nyeste Android-versjon og ellers de fleste muligheter andre Android-toppmodeller har, er det et bomskudd å skaffe seg denne telefonen dersom spill ikke er en av de tre viktigste egenskapene du ser etter i en ny telefon.

Føler du at du er i målgruppa får du en telefon som er helt uten sidestykke på spill. Tastene gjør virkelig en verden av forskjell, og gjør at du fint kan sitte og spille i timesvis.

Du får også en telefon med nyeste utgave av Android. Den er dermed kapabel på det meste, inkludert surfing, apps, underholdning og jobbfunksjonalitet.

Vi kan likevel ikke understreke nok at du ikke kjøper Xperia Play om spilling er uinteressant for deg. Da finnes det ett lass med bedre alternativer.

Velger du i stedet Sony Ericsson Xperia Arc får du bedre kamera, bedre skjerm og heftigere spesifikasjoner pakket inn i en mindre innpakning. Xperia Neo er også et bra valg, da den i praksis bare er en krympet Xperia Arc.

Alternativt kan du se på LG Optimus 2X, som i skrivende stund har den heftigste maskinvaren på markedet.

Men ingen av dem kan måle seg med Play når det kommer til spillglede. Dette er enkelt og greit den beste spilltelefonen som er laget.

Les hele testen »

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.