TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia Mini

Vi har testet Sony Ericssons minste.

24. aug. 2011 - 14:04

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 88 x 52 x 16mm, 99 gram
Skjerm: 320 x 480 piksler, 3 tommer
Operativsystem: Android 2.3.3
Prosessor: Cortex A8, 1 GHz (Snapdragon-SoC)
Arbeidsminne: 512 MB

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 7,2/2 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
Ja (Wisepilot-programvare)

Minne: 320 MB
Minnekort: Ja, Micro-SD (2 GB følger med)
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 720p

Batteri: 1200 mAh

Pris: Ca 1900

Se alle spesifikasjoner

Høydepunkter

Liten og kjekk telefon med god skjerm og god ytelse

Ulemper

Skjermen er for liten til surfing, ikke spesielt bra batteri

Veldig kort sagt

Liten i størrelse og liten i pris. Dette er telefonen for deg som ikke vil ha et stort beist av en smarttelefon, men heller ikke vil ha noe billig skrammel.

Gå rett til...

Hele testen

Ytelsesmålinger

Bilder og video tatt med Xperia Mini

Spesifikasjonsliste

Konklusjon

Sony Ericsson høstet mye applaus for sin minimobil Xperia X10 Mini i fjor. Og nå er oppfølgeren her. De har kuttet i modellnavnet, og enkelt og greit gitt den navnet Xperia Mini.

Vi forelsket oss i forgjengeren på grunn av den beskjedne størrelsen, men irriterte oss også over at skjermen var veldig liten og at telefonen ble treg over tid.

Xperia Mini har heldigvis fått noen naturlige oppgraderinger vi setter stor pris på.

For det første har den fått en større skjerm. Den har vokst fra 2,55 til 3 tommer, og oppløsningen har økt. Dette gjør telefonen mer praktisk til surfing, og du får nå et skikkelig skjermtastatur.

Sprek maskinvare

Maskinvaren i telefonen er den samme som du får i toppmodellen Xperia Arc. Det merkes godt. Xperia Mini er rask i responsen, og har kraft nok til alt fra Flash-video til spill.

Dette merker du spesielt når du bruker kameraet. Bildene lagres nesten umiddelbart, og telefonen er klar for å ta nytt bilde på ultrakort tid. Bildene blir rimelig gode, men ikke så gode som på toppmodellen Arc.

Sony Ericsson har også oppdatert menysystemet. Forgjengeren hadde en veldig begrenset startskjerm, men nå kan du legge til snarveier og flere widgeter på startskjermene. I hjørnene av startskjermen finner du snarveisikoner til funksjoner du bruker ofte, og du kan legge til flere i samme hjørne. Dette fungerer veldig bra.

Vi liker også lyden i musikkspilleren, og at telefonen har alt vi forventer på teknologifronten. Dette inkluderer rask internettilgang.

Ulempene merkes

Samtidig er det saker og ting vi ikke liker så godt med Xperia Mini.

Det viktigste er at skjermstørrelsen gjør spesielt surfing upraktisk. Du må som regel zoome et stykke inn i siden for å kunne lese tekst, og opplevelsen når vi navigerer i sider er at vi titter gjennom et lite hull. Skal du surfe mye er det bare å se seg om etter en annen telefon.

Skjermstørrelsen legger også begrensninger på hvor bra enkelte apps og spill fungerer, og hvor lenge du orker å se på video.

Batteriet er vi heller ikke videre begeistret for. Tross liten og relativt lavoppløst skjerm må denne telefonen lades hver kveld.

Likevel: At skjermen er liten er et kompromiss du rett og slett må leve med på en så liten telefon som dette.

Og per i dag finnes det ingen små telefoner som er så bra utstyrt som Xperia Mini når det kommer til maskinvare. Denne telefonen sparker godt fra seg tross sin beskjedne størrelse.

Det eneste reelle alternativet er HTC Wildfire S, som har svakere maskinvare, mindre minne og høyere pris.

Om du syns tre tommer blir i minste laget anbefaler vi deg å ta en titt på Sony Ericsson Xperia Neo.

Vil du ha fullt tastatur er Xperia Mini Pro, som er samme telefon bare med utskyvbart tastatur, også verdt å vurdere.

Xperia Mini er uansett den aller beste av de minste telefonene på markedet. Så lenge du har ulempene med liten skjerm i bakhodet har vi ingen problemer med å anbefale denne telefonen.

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.