TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia Arc

Vi har testet Sony Ericssons nyeste toppmodell.

23. mars 2011 - 10:42

Spesifikasjoner

Type: Berøringsskjerm
Størrelse: 125 x 63 x 8,7 mm, 117 g
Skjerm: 854 x 480 piksler, 4,2 tommer
Systembrikke: Qualcomm MSM8255
Operativsystem:
Android 2.3


Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1 +EDR
GPS:
Ja

Minne: 512 MB
Minnekort: MicroSD (8GB medfølger)
USB: 2.0
Medieutgang: 3,5 mm minijack, HDMI
FM-Radio: Ja

Kamera: 8 MP
Videoopptak: 720p

Batteri: Tale: 7 timer, Hviletid: 430 timer

Pris: Ca 4400 kroner

Se flere spesifikasjoner

Høydepunkter

God skjerm, bra lyd, knall kamera, lekker design

Ankepunkter

Smal støtte for videoformater, mange konkurrenter, lydutgang på siden

Veldig kort sagt

Sony Ericsson Arc er en kjapp, brukervennlig og pen Android-telefon med et knallbra kamera og svært god skjerm. Om du likte Sony Ericsson Xperia X10 kommer du til å like denne enda bedre. Med en prislapp på 4400 kroner er det imidlertid ikke mangel på konkurrenter der ute, og flere på vei mot sommeren.

Gå direkte til:

Den fullstendige testen av Sony Ericsson Xperia Arc

Ytelsesmålinger gjort med Xperia Arc
Bilder og video tatt med Xperia Arc
Fulle spesifikasjoner

Sammendrag

Xperia Arc er Sony Ericssons nye toppmodell, og oppfølgeren til fjorårets Xperia X10.

Oppgraderingene siden sist er mange: Bedre kamera, større skjerm, kraftigere prosessor og bedre grafikk.

I tillegg er dette en av de foreløpig svært få telefonene du får tak i med den nyeste Android-versjonen, altså 2.3 Gingerbread.

Telefonen har fått en buet og slank design, og tykkelsen er faktisk ikke mer enn 8,7 millimeter. Om man skal være helt subjektiv må det være lov å si at dette er en langt penere mobil enn forgjengeren, og den er også godt bygget.

Fantastisk skjermbilde

I Xperia Arc har Sony Ericsson fått på plass Sonys Bravia-teknologi. Dette gir et skarpere bilde med bedre farger når du viser film eller foto på skjermen. Teknologien er noe strømkrevende, så den slår seg av når du ikke bruker multimediefunksjonene.

Uansett, her får du et svært bra skjermbilde, og en telefon som egner seg veldig bra til film.

Når vi først er inne på film - telefonen støtter ikke Divx, og har ellers temmelig smal støtte for filmformater. Du må altså være sikker på at filmen du laster over er i et format telefonen kan spille av.

Du kan eventuelt konvertere filmfilene dine til et format som støttes, noe som i bunn og grunn er temmelig enkelt.

Telefonen er også bra på musikk, med bra musikkprogramvare og god lydkvalitet i hodesettet.

Knall kamera

Kameraet i Xperia Arc er det første som har fått Sonys Exmor R-sensor på plass. Denne sensoren er bakbelyst og har lavere blenderverdi enn det som er normalt, noe som skal gjøre det mulig å ta bilder i svakere belysning enn vanlig.

Det vi muligens liker aller best med dette kameraet er hvor kjapt det er. Når du trykker inn den dedikerte kameratasten er du klar til å ta bildet på null komma niks, og å ta bildet går også raskere enn vanlig.

Kvaliteten på bildene er definitivt i toppen av kvalitetsskalaen. Vi fikk tatt et lass med eksponeringer i nydelige Hardanger under testperioden, og her var det også optimale lysforhold. Resultatene ble svært bra.

Les mer om kameraet i Xperia Arc og se eksempelbilder »Leverer sterkt over hele rekka

Xperia Arc har mer enn en bra skjerm og et topp kamera. Dette er jevnt over en flott Android-telefon som både er brukervennlig og kjapp i responsen.

Like kraftig maskinvare som supertelefonen LG Optimus 2X har den ikke, men det vil for de aller fleste heller ikke være nødvendig. Her greier du kjøre både operativsystemet og alt du finner i Android Market helt uten problemer.

Telefonen har ellers bra talekvalitet begge veier, mens den gode, responsive skjermen gjør meldingsskriving til en lek. Her får du også et bra skjermtastatur med Æ, Ø og Å-taster, noe som faktisk ikke er en selvfølge i disse dager.Alternativene

For deg som er ute etter en sprek Android-telefon som leverer bra over hele rekka, enten det er foto, film, surfing eller samtaler du skal bruke den til, kan vi lett anbefale Sony Ericsson Xperia Arc.

Samtidig skal du være klar over at den forholdsvis stive prisen på rundt 4400 kroner setter telefonen i en klasse med mange alternativer.

Om du bare er ute etter en kjapp og brukervennlig Android-telefon, får du nesten den samme responsen ved å gå for Huawei U8800. Da ofrer du imidlertid det gode kameraet og får mindre og dårligere skjerm. Til gjengjeld får du denne for halvparten av prisen.

LGs Optimus 2X er også verdt å nevne. Med doble prosessorer og Geforce-grafikk har denne telefonen den råeste maskinvaren du får tak i i dag, og den ligger i samme prisklasse som Xperia Arc.

Det må også nevnes at det er en drøss Android-telefoner på vei mot sommeren, blant annet tre fra Sony Ericsson. To av disse kommer med nøyaktig samme kamera som Xperia Arc, og får mest sannsynlig en lavere prislapp.

Les lyntester av alle de kommende Android-telefonene her »Uansett, Xperia Arc innfrir forventningene, og er et bra kjøp for alle som er ute etter en knall Android-telefon med bra kamera.

Les den fullstendige testen av Xperia Arc »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.