TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia Active

Vanntett fulltreffer fra Sony Ericsson.

7. okt. 2011 - 16:36
Vis mer
Høydepunkter

Liten og lett telefon som tåler både vann og støv. En rask Android-telefon.

Ulemper

Liten skjerm. Kameralinsen blir fort støvete.

Veldig kort sagt

Det er ikke vanskelig å anbefale Xperia Active til deg som er ute etter en smarttelefon som tåler mer enn telefoner flest. Her får du en mobil som fungerer bra til trening, skogsturer og jobb. Denne kan du fint ha med deg ut, uansett hvordan været er. Det skader ikke at den er en flott Android-mobil med god maskinvare heller.

Gå rett til...Hele testen
Ytelsesmålinger
Bilder og video tatt med Xperia Active
Spesifikasjonsliste

Konklusjon

Sony Ericsson Xperia Active er noe så sjeldent som en Android-telefon som er laget for å tåle hardt vær. Foreløpig er det bare Motorola Defy som er like tøff.

Slike telefoner er derfor ikke dagligdags, og selv om Xperia Active neppe tåler alt, så tåler den mye. Vi har senket den i vann, brukt den flittig i bergensvær, og generelt gjort ting vi ikke ville funnet på å gjøre med andre telefoner.

For deg som er ute

Sony Ericsson markedsfører Active som en telefon for deg som er mye ute og spretter. Dette understrekes ved at det følger med øreplugger med bøyle og en veske du fester på armen. Det følger også med en treningsapp, slik at du lett kommer i gang med trening. I tillegg har telefonen skritteller.

Altså en telefon som bør passe for friskuser, dette.

Kjapping

Utover at den tåler mye er Xperia Active i bunn og grunn en Xperia Mini under skallet. Det betyr at du får en rask prosessor, en kapabel grafikkbrikke og rimelig mye arbeidsminne. I praksis gjør dette at telefonen alltid føles rask, og at brukeropplevelsen dermed er god.

Xperia Active har alt av teknologi du forventer av en moderne smarttelefon, og et kamera som fungerer bra.

Siden Xperia Active er liten og lett er den grei å ta med seg. Den er laget i plast, men føles ikke billig. Faktisk liker vi designen her veldig godt.

Liten skjerm

Men at telefonen er liten har også en bakside: Skjermen er ikke mer enn tre tommer stor. Det betyr enkelt og greit at telefonen ikke egner seg så fryktelig godt til surfing. 

Dette er et kompromiss du rett og slett må leve med dersom du velger en så liten telefon.

Det er videre ikke all verden med lagringsminne på telefonen, og minnekortet er ikke på mer enn 2 GB. Dersom du skal ha med deg musikksamlingen din på treningsøkten bør du altså vurdere å kjøpe et større minnekort.

En annen detalj vi irriterte oss litt over er at kameralinsen er plassert et stykke inn i bakdekselet, noe som fører til at det fort samler seg støv og rusk her.

Ulempene er kanskje ikke uvesentlige, men de er heller ikke på noen som helst måte overskyggende. Alt i alt vil vi si at dette er en svært vellykket telefon for deg som er mye ute i all slags vær, eller som bare ikke er så flink til å passe på mobilen din.

Alternativer

Alternativene til Xperia Active finnes. Disse er den nevnte Motorola Defy, som har svakere maskinvare. Defy tåler imidlertid like mye som Active, og koster litt mindre.

Et annet alternativ er Samsung Galaxy Xcover, som skal tåle like mye som Active. Denne har imidlertid ikke kommet på markedet, så det er vanskelig å sammenligne med noe vi ikke har testet. Det kan likevel være greit å ha den i bakhodet.

Xperia Active er en god telefon på mange måter, og prisen er alt annet enn avskrekkende. Trenger du en tøff telefon anbefaler vi denne uten å blunke.

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.