TESTER

Test: null

Test av Samsung S5620 Monte

Vi har sansen for funksjonsrike telefoner som ikke blakker oss, og ønsker Samsung Monte hjertelig velkommen.

11. mai 2010 - 21:28
Vis mer
Høydepunkter

Liten og sprek trykkskjermtelefon med lav pris.

Skuffelser

Mangler autofokus og blits, nettleseren sliter med store sider.

Veldig kort sagt

Samsung S5620 Monte er en sprek, liten trykkskjermtelefon med mye teknologi. Den har god samtalekvalitet, kan lett brukes som musikktelefon og er generelt en fin pakke for deg som ikke trenger en smarttelefon. Billig er den også. Du bør ikke bry deg for mye om kameraet, da det er umulig å ta skarpe bilder uten veldig gode forhold og stillestående motiver.

Gå direkte til hele testen av Samsung S5620 Monte »

Sammendrag

Funksjonsrike telefoner med lav pris er en svært velkommen, og stadig økende trend om dagen. Samsung S5620 Monte passer inn i denne kategorien. For 1700 kroner får du her en liten og nett trykkskjermsmobil med både GPS, Wi-Fi og super-3G.

Til tross for forholdsvis saftige spesifikasjoner har ikke telefonen fått “smart” operativsystem, men kjører på Samsungs proprietære plattform. Dette innebærer at du ikke kan installere ekstra programvare utover java-applikasjoner.

Skjermen i Monte har en størrelse på tre tommer og en oppløsning på 240 x 400 piksler. Bildekvaliteten kan selvsagt ikke måle seg med den du får i dyrere telefoner, men prisen tatt i betraktning er dette helt godkjent.

Bra menysystem

Menysystemet i telefonen er en variant av forrige versjon av Samsungs Touchwiz:  v.2.0 Plus. Produsenten har vært fornuftig nok til å droppe animasjoner og fancy effekter i menyene, noe som resulterer i en svært responsiv telefon som reagerer kjapt samme hva du gjør.  Menyene er også lette å forstå seg på.

Responsen i selve skjermen er også bra, og den er god å skrive meldinger og e-post på. Det som irriterer oss, er at du kun har alfanumerisk skjermtastatur (eller "vanlig tastatur" om du vil). Dette er langt mindre effektivt å skrive på enn et fulltastatur. Det er lov å håpe at Samsung integrerer dette i en fremtidig firmware-oppdatering.

Til surfing og e-post fungerer telefonen ellers bra. Den medfølgende nettleseren er god, og du får Exchange-støtte, noe som for mange vil gjøre telefonen aktuell som jobbmobil.

God lyd i samtaler

Lydkvaliteten i samtaler både høy og klar i begge retninger, så om dette er det viktigste for deg kan du fint vurdere S5620. Batteriet er også svært seiglivet. Etter tre dager er batteriet på vårt eksemplar fremdeles halvfullt.

Her er det på sin plass å nevne at vi ikke har gjort noe for å presse batteriet, som å ha Wi-Fi eller synkroniseringsprogrammer aktivert hele tiden. Men om du går inn for det, kan du gå svært lenge uten å trenge lader.

Fullverdig musikktelefon

Monte har fått 3,5 mm lydutgang, altså standarden som brukes av de fleste vanlige hodesett. I tillegg har den spor for micro-USB, slik at det er lettvint å overføre musikk til og fra telefonen. Lagringskapasiteten kan utvides etter behov ved hjelp av micro-SD-kort.

Samsung er stort sett alltid gode på lydkvalitet ved musikkavspilling, og Monte er intet unntak. Her er det god trøkk i lyden, og lite - om noe - susing i bakgrunnen.

Kameraet i telefonen tar bilder med en oppløsning på opp til 3,2 megapiksler. Det er verken autofokus eller blits, så du skal være stø på hånden for å få skarpe bilder, og det kreves også at motivet ikke er i bevegelse.

Se eksempelbilder tatt med kameraet >>

Konklusjon

Samsung S5620 Monte er en rimelig trykkskjermtelefon uten store svakheter. For rett rundt 1700 kroner får du en mobil med mye teknologi, og som i tillegg er både sprek og har habile musikkegenskaper.

Monte er imidlertid ikke uten konkurranse. Samsungs egen kraftpakke, S8000 Jet, er en sprekere telefon i samme sjanger, og da får du i tillegg bedre skjerm. Til gjengjeld koster den mer.  Nokia C5 er også et bra alternativ, og koster noen hundrelapper mindre enn Monte. Da får du i tillegg et smart operativsystem og gratis GPS-navigasjon, men mister Wi-fi og trykkskjerm.

Men alt i alt, dersom Samsung S5620 Monte ser ut som en telefon for deg, så er den mest sannsynlig akkurat det.  

Les den fullstendige testen på de neste sidene >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.