TESTER

Test: null

Test av Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note treffer målgruppen så det suser.

7. des. 2011 - 17:04
Vis mer
Høydepunkter

Stor og god skjerm, masse kraft, lang batteritid, bra på film og musikk, suverene planleggingsfunksjoner, knall surfetelefon, romslig lagringsplass, har stylus integrert i skallet.

Ulemper

Altfor stor for folk flest, koster mye.

Veldig kort sagt

Samsung Galaxy Note utmerker seg på alle områder den er bygd for. Med markedets største og mest høyoppløste skjerm, massevis av kraft og suverene planleggings- og notatfunksjoner er dette en telefon som egner seg til det aller meste. Vi har egentlig ingenting negativt å si om Galaxy Note, utover at den er svær og dyr. Men det visste du allerede.

Gå rett tilHele testenYtelsestesterBilder og video tatt med kameraetSpesifikasjonslistenKonklusjon

Noen ganger dukker det opp produkter som vekker mer oppsikt enn andre, og Galaxy Note hører definitivt til i denne sjangeren. 

Gigantskjerm

For å starte med det viktigste: Skjermen i Note har en størrelse på vanvittige 5,3 tommer, noe som sammen med en oppløsning på 1280 x 800 piksler gir deg bedre oversikt og mer plass enn noen andre mobilskjermer på markedet.

Og vi snakker i tillegg om en kvalitetsskjerm her. Når du kombinerer størrelsen og oppløsningen med god fargegjengivning, et sylskarpt bilde og god respons sitter du igjen med en helt strålende bruksopplevelse enten du skal surfe, se film eller bare plotte inn ting i kalenderen.

Spesielt på organiseringsfronten er dette en telefon som utmerker seg. Den store skjermen er som skapt for notater, kalendere og e-post, og at det følger med en stylus med egen tast for spesialfunksjoner setter prikken over i-en.

Og Samsung viser gang på gang at navnet "Note" ikke er tilfeldig. Telefonen er lastet med nyttig og praktisk programvare som utnytter kombinasjonen av stylus og stor skjerm. Her kunne ting fort blitt rotete om det ikke var for at alt var så herlig sammensydd.

Kalender, notatfunksjon og e-postklienter snakker sammen som den naturligste ting i verden, og sensorene i skjermen er så presise at det er null problem å rable ned notater med stylusen.

Dette er imponerende arbeid, Samsung!

Leverer i alle retninger

Selv om det er skjermen og planleggingsfunksjonene som skiller seg mest ut her er det ikke inngått noen kompromisser. Med massiv kraft under skallet er Note blant de sprekeste telefonene på markedet, og den tygger unna alt du måtte fore den med.

Kraften og den store skjermen gjør dette til en herlig surfetelefon som viser deg både mobiltilpassede og vanlige nettsider akkurat slik du vil de skal vises. Nedlastningshastigheter på opp mot 21 Mbps i mobilnettet forsterker surfeegenskapene ytterligere.

Bred formatstøtte for både film og musikk gjør at du kan laste inn alt fra Divx-filmer til FLAC-filer og spille dem av uten konvertering eller ekstra programvare, og at telefonen i tillegg til bra skjerm også har god lyd i minijack-utgangen gjør at den fremstår som en av markedets definitivt beste multimediemobiler.

Med mye internminne og støtte for minnekort er det heller ikke grunn til å bekymre seg for å gå tom for plass. 

Kameraet er også bra, og kvaliteten blir god både når du tar stillbilder og når du filmer.

Legg til at du også får både lang batteritid og god lyd i samtaler, så er det ikke mye igjen å klage på her.

Det store ankepunktet

Til tross for at Samsung har laget det som for oss fremstår som den kanskje beste mobilen på markedet, vil den ikke favne like bredt som lillebror Galaxy S II.

Det skyldes enkelt og greit størrelsen. Med en så diger skjerm som dette er det ikke til å komme unna at telefonen blir massiv. Galaxy Note får selv HTCs "giganttelefon" Sensation XL til å se liten og spinkel ut, og vekten på 178 gram merkes i lommen.

At dette blir for stort for veldig mange, muligens de fleste, er det liten tvil om.

Men for å si det rett ut: om du setter størrelse foran funksjoner og spesifikasjoner er du uansett langt unna målgruppen for Galaxy Note.

Med denne telefonen sikter Samsung seg inn på de som er villig til å betale for mest mulig plass, mest mulig funksjoner, mest mulig kraft og mest mulig brukerglede.

Og treffer blink.

Les hele testen over de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.