TESTER

Test: null

Test av Samsung Galaxy Nexus

Samsung og Google har levert en nydelig telefon.

22. des. 2011 - 12:10

Spesifikasjoner

Type: Berøringsskjerm
Størrelse: 135,5 x 67,9 x 8,9 mm, 135 gram
Skjerm: 1280 x 720 piksler, 4,65 tommer, HD Super AMOLED
Operativsystem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich (Stock)

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 850/900/1700/1900/2100
Internett: Edge, HSPA+ 21/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11a/b/g/n (2,4 GHz/5 GHz)
Bluetooth: 3.0
NFC:
Ja
GPS:
APGS

Minne: 1GB RAM, 16 GB lagringsminne
Minnekort: Nei
Prosessor: 2 x Cortex A9 1,2 GHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, HDMI (MHL)
FM-radio: Nei

Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 1080p, 30FPS

Batteri: 1750 mAh
Taletid: 8 timer 20 min (3G) 17 timer 40 min (GSM)

Pris: Ca 4700 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

Super skjerm, rå maskinvare, knall surfetelefon, god lyd i samtaler og ved musikkavspilling, først i køen for nye Android-versjoner, bra batteritid

Ulemper

Mangler minnekortstøtte, middels kamera

Veldig kort sagt

Galaxy Nexus er en verdig debutmodell for Android 4.0. Med HD-skjerm, kraftig maskinvare, bra lyd i samtaler og musikkavspilling og en jevnt over herlig respons i både menyer, apps og nettleser er denne telefonen suveren på mye. At den også er helt fri for produsentspesifikk programvare vil også være et stort plusspoeng for mange. Den største svakheten her er at du ikke får støtte for minnekort, og kameraet er heller ikke mer enn midt på treet.

Gå rett tilHele testenYtelsestesterBilder og video tatt med kameraetSpesifikasjonslistenKonklusjon

Samsung Galaxy Nexus introduserer Android 4.0 til folket, og er for veldig mange en av årets mest etterlengtede telefoner.

I likhet med de andre modellene i Nexus-serien leverer telefonen Android i sin reneste form - altså helt uten produsentspesifikk programvare og bloatware. Dette, sammen med det faktum at du vil stå først i køen for alle Android-oppdateringer i ett år fremover vil være et av de største argumentene for å kjøpe Galaxy Nexus.

Android 4.0 er på sin side strålende saker, og vesentlig forandret siden 2.x-versjonene. I denne utgaven av plattformen har Google tatt elementer fra både mobil- og tablet-varianten og sydd det sammen til et flott operativsystem som fremstår mer brukervennlig og funksjonsrikt enn noensinne.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Se forbi operativsystemet

Det er imidlertid viktig å ikke se seg blind på at telefonen har den nyeste Android-versjonen, da denne også vil komme på plass hos de fleste av konkurrentenes toppmodeller og samtlige av Sony Ericssons Android-telefoner (fra 2011) på nyåret.

Dette punktet hadde ikke vært så viktig dersom Nexus ikke hadde et par svakheter som for noen vil være helt avgjørende. Og vi skal starte med å hamre litt på disse.

For det første får du ikke minnekortstøtte. Etter at operativsystemet har tatt sin del av kaka har du rundt 13,5 GB tilgjengelig, og altså ingen muligheter til å utvide denne kapasiteten. Vi er klar over at dette vil være en uvesentlig mangel for mange, men om du er en tung multimediebruker er denne begrensningen alvorlig.

Galaxy Nexus er heller ikke telefonen for deg som vil ha best mulig kamera. Bildekvaliteten på stillbilder her kan i beste fall kalles middels, og når ikke de beste kameratelefonene til knærne. Den er derimot bra på video.

Om én av eller begge disse faktorene er viktige for deg så bør du vurdere om ikke heller HTC Sensation XESamsung Galaxy S II eller Samsung Galaxy Note er et bedre alternativ. Alle disse skal få Android 4.0.

Så til det positive

Om kamera og større lagringskapasitet ikke er vesentlige kriterier for deg sitter du igjen med en av de råeste totalpakkene du får kjøpt her.

Det mest imponerende med Galaxy Nexus er utvilsomt HD Super AMOLED-skjermen. Med en vanvittig oppløsning på 1280 x 720 piksler og en størrelse på drøyt 4,65 tommer får du både herlig oversikt og et sylskarpt bilde samme hva du driver med.

Dette er enkelt og greit helt i toppklasse, og en av de aller beste skjermene du får i en mobiltelefon i dag.

Den har også god respons, noe som sammen med kraftig maskinvare gjør at Galaxy Nexus i det store og det hele oppleves som en av de sprekeste telefonene vi har prøvd.

Dette øker brukergleden enten du navigerer i menyer, åpner apps eller surfer på nett. Denne telefonen tygger alt uten å la deg vente. 

I tillegg får du god lydkvalitet i samtaler, et batteri som varer lenger enn gjennomsnittet og svært bra trøkk i lyden ved musikkspiling. 

Dette, sammen med vissheten om at du alltid vil være først ute når Google ruller ut nye oppdateringer til Android-plattformen gjør at vi varmt kan anbefale Galaxy Nexus til alle som ikke trenger mer minne eller et veldig bra kamera.

Helt til slutt skal vi nevne at både størrelse og pris kan bli i meste laget for mange. Men at en telefon med 4,65-tommers HD-skjerm både er større og koster mer enn en svakere spesifisert telefon skulle strengt tatt bare mangle.

Les hele testen over de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.