TESTER

Test: null

Test av Samsung C5510

Samsung C5510 kan være telefonen for deg som er ute etter en rimelig allround-telefon uten for mye teknologi og funksjoner.

13. jan. 2010 - 12:45
Vis mer
Høydepunkter

 Gode taster, fin størrelse, rimelig pris

Skuffelser

Mangler 3,5 mm minijack, ikke særlig bra kamera

Veldig kort sagt

Samsung C5510 er en allround-telefon som koster deg rett rundt 1500 kroner. For denne prisen får du en fin, liten telefon som gir deg de nødvendigste nyttefunksjonene, og som har helt grei batteritid og talekvalitet. Den er imidlertid langt fra alene i denne sjangeren, og leverer verken bedre eller verre enn de fleste av konkurrentene sine.

Test av Samsung 5510

Samsung har lenge vært en trofast leverandør av allround-telefoner, og skyvetelefonen C5510 er blant de nyeste skuddene på stammen.  Med en prislapp på rett rundt 1500 kroner og et begrenset utvalg funksjoner og teknologi retter den seg mot de som vil ha en forholdsvis rimelig mobil, uten at den trenger erstatte verken Ipod eller datamaskin.

Telefonens utseende bør ikke skremme noen. C5510 er liten og nett, den har fine, avrundede former og nøytrale farger. Den henger også godt sammen, og har fått en sprek fjær i skyvemekanismen, så det skranter heller ikke på kvalitetsfølelsen.

Tastene reagerer kjapt når du trykker på dem, og har en helt grei størrelse. Om du har veldig store fingre gjelder likevel samme regel som alltid: Prøv telefonen (eller en dummy) i en mobilforretning før du bestemmer deg.

Brukervennlig og kjapp

Menyene i telefonen er brukervennlige og logiske, så du bør ikke ha noen større problemer med å sette deg inn i hvordan ting fungerer. Du har også en liste med snarveier til funksjoner direkte på startskjermen, slik at du ikke trenger å gå via hovedmenyen for å bruke disse. Du kan legge til flere snarveier, eller korte ned listen fra innstillingsmenyen.

Vi ser litt for ofte telefoner i mellomklassen som har fått for krevende programvare i forhold til maskinvaren, noe som fører til at telefonene oppleves som svært trege. Samsung har heldigvis ikke gått i denne fella, så du blir ikke plaget av unødige forsinkelser når du navigerer i menyen, starter programmer eller åpner meldingsinnboksen.

Skjermen er av typen TFT, har en størrelse på 2,2 tommer og en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter.  Selv om du selvsagt ikke oppnår samme kvalitet som med OLED-skjermene som brukes i dyrere modeller, er bildet skarpt og klart, og bra nok for en telefon som dette.

Er du ute etter en pen og liten telefon du skal bruke til ringing og meldinger, er C5510 et helt greit valg. Du får ikke verdens beste samtalekvalitet, men lyden er høy og stort sett klar. Om du velger å deaktivere 3G får du også en taletid på opp mot 8 timer, noe som kan være greit om du beveger deg mye utenfor allfarvei og stikkontakter.

Å skrive meldinger er heller ingen lidelse. Tastene er gode og det er bra respons fra du trykker til bokstavene dukker opp på skjermen, og det er vel alt man trenger, egentlig.

Lar deg lagre fem e-postkontoer

C5510 lar deg  lagre opp til fem e-postkontoer om du skulle ha behov for dette. Telefonen støtter IMAP og POP-protokollene, som brukes av de fleste store e-postleverandørene, som Microsoft Live og Google Gmail.

Noen Exchange-støtte finner du ikke, men det er heller ikke noe du bør forvente av en telefon til 1500 kroner.

Både henting/sending av e-post og surfing på nettet foregår i maks 3G-hastighet. Vi er fremdeles ikke helt der at vi skal kreve HSDPA (super-3G) av mid-end-telefoner, men flere produsenter har vist at det går an, så det begynner å nærme seg.

Nettleseren i telefonen er Access NetFront 3.5. Denne fungerer greit til enkel surfing, men blir danket rett ned i støvlene av Opera Mini, som både er raskere og billigere å bruke.  For å hente ned Opera Mini  peker du enkelt og greit den medfølgende nettleseren til operamini.com og følger instruksene.

C5510 har fått den vanlige listen med nytteprogrammer: Kalender, kalkulator, notatblokk, verdensklokke, enhetskonverter, lydopptager, stoppeklokke, timer og alarmfunksjon.

Underholdning

På underholdningsfronten kan C5510 by på en fin dose spill, samt musikkspiller og radio. Du har dessverre ikke noen 3,5 mm minijack-utgang, så du må bruke de medfølgende ørepluggene eller investere i en overgang fra micro-USB til 3,5 mm.

Lydkvaliteten ved musikkavspilling er faktisk ganske god, men for at telefonen skal kunne erstatte musikkspilleren din må du kjøpe både minnekort og overgang til vanlig hodesett, noe som fort legger et par hundrelapper på prislappen.

Kameraet i C5510 tar bilder i oppløsninger på opp til to megapiksler, og har autofokus. Du finner verken bildestabilisator, blits eller fotolys.

For å få en noenlunde grei kvalitet på bildene kreves det gode lysforhold, noe som i og for seg gjelder alle kameratelefoner.  I dagslys får du bilder som er greie nok til blogging, Facebook, MMS og lignende, men helt egnet for printing, det er de ikke.

Kameraet kan også ta opp video i oppløsninger på 176 x 144 piksler og en hastighet på 15 bilder i sekundet. Videosnuttene holder en kvalitet som egner seg best på mobilskjermen, og såvidt det.

Eksempelbilder tatt med C5510:

 

Konklusjon:

Samsung C5510 føyer seg inn i den allerede svært lange rekken av allround-telefoner. Du får egentlig det du kan forvente for 1500 kroner:  En telefon med grei batteritid og talekvalitet, som er god å skrive meldinger på og som leverer de viktigste nyttefunksjonene. Du kan også ha opp til fem e-postkontoer og får et kamera med en bildekvalitet som er akkurat over grensen for hva som duger til blogger og sosiale tjenester som Facebook.

Det er egentlig vanskelig å finne et godt argument for hvorfor du skal velge akkurat C5510, samtidig som det heller ikke er en lett oppgave å finne noen grunner til hvorfor du skal la være. Forutsatt at den oppfyller de kravene du har til spesifikasjoner i en telefon, selvsagt. Bare vær obs på at det finnes plenty av alternativer som gir deg omtrent samme pakke for samme pris.

Noen tester av telefoner i samme klasse som C5510:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.