TESTER

Test: null

Test av Nokia E6

Nokias nyeste profftelefon er nesten lik forgjengerne. Og det er kanskje det som er det viktigste.

22. juli 2011 - 15:05
Vis mer
Høydepunkter

God jobbtelefon med fulltastatur og sylskarp skjerm. Fungerer bra til musikk. Har veldig god batterilevetid.

Ulemper

Liten skjerm gjør telefonen mindre godt egnet til surfing, video og andre underholdningsfunksjoner.

Veldig kort sagt

Om du er tilhenger av Nokias E-serie kommer du til å elske Nokia E6. Telefonen har en skarp trykkskjerm, god design og mange smarte produktivitetsfunksjoner. Men om du har kastet deg på iPhone- eller Android-bølgen vil det føles som et steg tilbake å gå for E6. Den er hakket mer tungvint i bruk.

Gå rett til...Hele testenYtelsesmålingerBilder og video tatt med Nokia E6Spesifikasjonsliste

Konklusjon

Gjennom årenes løp har Nokia skaffet seg mange fans med sin E-serie av jobbtelefoner. Forgjengerne Nokia E72 og E5 var telefoner som egnet seg ypperlig til e-post, og som hadde veldig god batterilevetid.

Nokia E6 skuffer i så måte ikke. Denne telefonen har fått samme gode tastatur som forgjengerne, har veldig god lyd under samtaler og god batterilevetid.

Vi tipper målgruppen vil elske en batterilevetid som sjeldent er under to døgn og ofte opp mot fem - avhengig av bruk, selvsagt.

Trykk på skjermen

I motsetning til de gamle E-serie-telefonene har denne telefonen fått trykkskjerm. Dette gjør det enklere å bla i menyer, zoome i nettsider og finne flyten.

Du har også valget å styre telefonen med piltaster slik som før.

Skjermen er bare 2,46 tommer stor, men til gjengjeld sylskarp. Dette er en skjerm vi liker veldig godt.

E6 har god respons under bruk, og vi trenger sjeldent å vente på at ting skal skje.

Nokia har utstyrt E6 med en rekke smarte snarveier som gjør at du raskt finner frem til funksjoner, svarer på e-post og legger til kalenderoppføringer. Vi syns rett og slett at dette er en god telefon til jobb.

Ikke så allsidig

Her stopper det opp, for E6 kan ikke måle seg med iPhone eller Android-telefoner når det kommer til allsidighet.

Telefonen egner seg for eksempel ikke spesielt godt til surfing. Nettleseren er ny, men ikke voldsomt mye bedre enn på andre Nokia-telefoner.

Utvalget apps er en vits sammenlignet med iPhone og Android, så det er langt mellom perlene i Nokias programvarebutikk. De finnes, men ikke i samme monn.

Siden skjermen er såpass liten er dette heller ikke en telefon som innbyr til videotitting.

Kameraet er greit, men du får klart bedre kamera i denne prisklassen.

Et knall arbeidsverktøy

Om du er ute etter et knall arbeidsverktøy og først og fremst bryr deg om god batterilevetid, god lyd under samtaler og et effektivt lommekontor er Nokia E6 et alternativ du bør vurdere.

Vil du i tillegg har en telefon som gir deg et stort utvalg apps og spill bør du heller se på en Android-mobil med tastatur, som HTC Desire Z. Da får du større skjerm i tillegg, men også lavere batterilevetid.

Ser du etter en rendyrket jobbtelefon anbefaler vi deg å vurdere en BlackBerry-telefon som BlackBerry Bold 9700.

Trives du med Nokia-telefoner, men vi ha større tastatur og skjerm kan vi trygt anbefale Nokia E7 som jevnt over er bedre enn E6 på underholdning og har veldig god byggekvalitet.

Nokia E6 er alt i alt en telefon som egner seg godt for sin målgruppe. Har du behov for mer enn det E6 kan tilby finnes det mange andre modeller som er bedre.

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.