TESTER

Test: null

Test av Nokia 6700 Slide

6700 Slide er en kompakt og pen smarttelefon med aluminiumsdeksler og friske farger.

16. apr. 2010 - 20:56
Vis mer
Høydepunkter

Grei pris, gode taster, god kvalitetsfølelse

Skuffelser

Noe treg, mangler 3,5mm-utgang

Veldig kort sagt

Nokia 6700 er en liten og nett smarttelefon med god kvalitetsfølelse, bra lydkvalitet i samtaler og taster som funker ypperlig til meldingsskriving. Telefonen er noe treg, og du må belage deg på å kjøpe overgang til 3,5mm-utgang om du skal bruke den som musikkspiller.

Gå direkte til den fullstendige testen >>

Sammendrag

Nokia 6700 Slide er en liten og nett skyvetelefon i sterke farger, og vil nok raskt vekke oppsikt hos dem som er ute etter en søt liten telefon, uten å måtte ofre for mye funksjonalitet.

6700 Slide kjører på Symbian-plattformen, og menysystemet er S60 3rd Edition. Dette betyr at vi snakker om en smarttelefon.

Kvalitet

Da Nokia snekret sammen 6700 Slide, la de for en gangs skyld plasten til side, og gikk for aluminiumsdeksler. Dette gjør at telefonen føles svært solid, og den er tyngre enn du forventer i forhold til størrelsen. Skyvemekanismen er også spenstig og alt er godt skrudd sammen.  

Skjermen har en størrelse på 2,2 tommer og en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter. Vi snakker altså ikke om noe multimediemonster som egner seg noe særlig til film og bildefremvisning. Skjermbildet er heller ikke av de skarpeste, men til navigering og bruk av vanlige (altså ikke multimedierelaterte) funksjoner fungerer skjermen helt fint.Mangler skikkelig lydutgang

Nokia har vært flinke på å integrere universalløsninger i de fleste telefonene de har kommet med de siste to årene. Vi er derfor noe skuffet over at 6700 Slide ikke kommer med vanlig 3,5 mm-lydutgang. Her finner du kun Nokias egen 2,5mm-løsning, og må dermed kjøpe en overgang om du vil bruke dine egne øreklokker når du hører på musikk.

Helt strippet for universelle utganger er telefonen heldigvis ikke. På oversiden finner du spor for Micro-USB, og du kan både overføre filer og lade telefonen ved hjelp av den medfølgende Micro-USB-kabelen.

Merkelig nok har telefonen også fått vanlig laderinngang, og laderen som følger med er av den ”gamle” Nokia-standarden. Så lenge vi fremdeles kan lade via Micro-USB skal vi imidlertid ikke klage på dette.

Halvtreg

Å starte kameraet og å åpne programmer tar hakket lenger tid enn vi er vant til, og det føles generelt som om telefonen henger etter med et par tiendelsekunder i de fleste funksjoner.  Vi vil ikke gå så langt som å kalle den treg, men vi har definitivt vært borte i sprekere Nokia-telefoner med samme operativsystem.

Det du ikke trenger å bekymre deg for, er at dette skal påvirke meldingsskrivingen din. I meldingseditoren er ting like responsivt som det du kan forvente av en Nokia-telefon, og tastene er også gode og responsive.

Lydkvaliteten i samtaler er også bra, og batteriet holder ut tre til fire dager med normal bruk før du trenger å lade. Telefonen oppfyller altså basiskravene til en ”ringe- og sende meldinger”-mobil med glans.

Fem megapiksler

Kameraet i 6700 Slide har autofokus og LED-blits, og du kan ta bilder i en oppløsning på opp til fem megapiksler. Optikken er også merket ”Carl Zeiss”, noe som i de fleste tilfeller gjør at du kan forvente rimelig bra bildekvalitet.

Kameraet er litt for tregt etter vår mening. Dette gjelder både når du starter det opp og når du trykker på utløserknappen.

Kameraet er også veldig svakt for motlys. Nå vet vel de fleste at motlys sjelden gir bra bilder, men her er resultatet faktisk verre enn vanlig. Om du tar forholdsregler og ser an lysforholdene blir bildene likevel bra.

Det er god lyd i musikkspilleren, og telefonen har også radio. Mangelen på 3,5mm-utgang er dog en stor svakhet på denne fronten, og du er bundet til de medfølgende ørepluggene om du ikke kjøper en overgang.

Konklusjon

Nokia 6700 Slide er en grei telefon, uten at den helt greier å imponere oss. Her får du en smarttelefon uten veldig mye teknologi, og som også er litt treg i vendingen.

For all del, telefonen har sine sterke sider. Mange vil være strålende fornøyd med at den har fått et skall av aluminium og både gir god kvalitetsfølelse og ser bra ut (kanskje særlig vår, rosa, versjon?), samtidig som du får både Exchange og andre smarttelefon-funksjoner gjennom Symbian-plattformen.

Kameraet er også helt greit, og det er god lyd i musikkspilleren. Bare synd du ikke kan bruke ditt eget hodesett.

Prisen på mellom 1600 og 1800 kroner er heller ikke veldig avskrekkende. Dersom du er ute etter en telefon som gir deg mest mulig for pengene, og ikke har trykkskjerm-fobi, anbefaler vi at du heller går for Nokia 5230. Om du har lyst å teste Android, og er villig til å legge på en ekstra tusenlapp, kan du se nærmere på HTC Hero, som har falt i pris de siste månedene.

Les hele testen på neste side >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.