TESTER

Test: null

Test av Nokia 5230

Er du ute etter en telefon som gir deg mest mulig for pengene?

20. jan. 2010 - 16:30
Vis mer
Høydepunkter

 Stor trykkskjerm, Exchange-støtte, HSDPA, GPS, smart operativsystem, bra batteri, god talekvalitet, gode musikkegenskaper, svært mye for pengene.

Skuffelser

Dårlig kamera, ikke minnekort eller datakabel i pakken

Veldig kort sagt

Nokia 5230 gir deg en stor trykkskjerm, et smart operativsystem og støtte for Exchange rett fra boksen. Du har også internetthastigheter på opp til 3,6 Mbit via mobilnettet, og telefonen har innebygd GPS, gode musikkegenskaper og bra talekvalitet. Du får ikke med minnekort eller datakabel i pakken, og du får heller ikke WLAN, og kameraet er dårlig. Til tross for disse manglene, er 5230 blant de aller, aller beste pakkene du får for 1500 kroner i dag.

Test av Nokia 5230

Nokia 5230 markerer forhåpentligvis starten på en ny trend i mobilmarkedet fremover: Billige smarttelefoner. Det mest oppsiktsvekkende med denne telefonen er ikke at den har S60-menysystem, GPS, HSDPA eller 3,5 mm minijack, men at du får den for 1500 kroner. Dette er, såvidt oss bekjent, den billigste smarttelefonen som har sett markedet til nå.

Telefonen kjennes på ingen måte billig ut når du holder den i hånden, og gir en god kvalitetsfølelse. Den trykkfølsomme skjermen har fått en størrelse på 3,2 tommer, og har et skarpt og fint bilde. I tillegg er den kjapp i responsen slik at verken navigering i menyer eller skriving av tekstmeldinger føles som et ork.

Om du bruker Exchange, er 5230 et bra valg. Her får du full Exchange-støtte rett ut av boksen, og er i gang på få minutter ved hjelp av telefonens e-postveiviser. Bruker du Gmail, Windows Live eller andre POP/IMAP-baserte løsninger er heller ikke disse noe problem å sette opp.

Facebook-applikasjonen som følger med er også ypperlig, og lar deg gjøre det meste du pleier å gjøre på Facebook uten at du trenger å starte nettleseren.

Om du vil surfe på nettet, kan du gjøre dette via HSDPA, i hastigheter på opp til 3,6 Mbit. Dette er nok til at du kan bruke telefonen som modem for laptopen, uten å føle at ting går nevneverdig tregt.

GPS-mottaker er også på plass, og du får med kartprogramvaren Ovi Maps 3.0. Denne kan ikke brukes til navigering uten at du først kjøper navigasjonsfunksjonaliteten, noe du kan gjøre rett fra menyen.

5230 har fått 3,5 mm minijack-utgang, noe som betyr at du kan bruke ditt eget hodesett. Dette er et must for de fleste som skal bytte ut den vanlige MP3-spilleren sin med mobiltelefonen. Det er også støtte for Micro-SD-minnekort, men selve minnekortet må du kjøpe utenom.

Kameraet i telefonen er ikke mye å skryte av. Maksoppløsningen er på to megapiksler, og det finnes ikke autofokus. Bildene blir deretter, og egner seg ikke til fremkalling.

Som telefon gjør 5230 en bra jobb. Talekvaliteten er god, og batteriet holder opp til syv timer om du slår av 3G-dekningen. I 3G-nettet får du en taletid på rundt 4,5 timer.

Alt i alt er det fint lite vi savner i denne telefonen. Det hadde selvsagt vært suverent om du fikk med minnekort og datakabel. WLAN-støtte hadde heller ikke vært å forakte. Men du får allerede så mye for pengene ved å gå for 5230 at å kreve mer bare ville blitt teit.

Kort oppsummert er denne telefonen et av de beste kjøpene du kan gjøre i dag, målt i hvor mye du får per krone.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.