TESTER

Test: null

Test av Nokia 2690

Nokia 2690 koster knappe 600 kroner, og kan mer enn du forventer av en telefon i denne klassen.

23. mars 2010 - 15:10
Vis mer
Høydepunkter

 2690 har bra lyd i samtaler, har FM-radio, 3,5 mm-utgang, Micro-USB og støtter minnekort. Prisen er også vanvittig lav.

Skuffelser

Mangler minnekort for å kunne brukes som musikktelefon rett fra boksen.

Veldig kort sagt

Nokia 2690 er den perfekte telefonen for deg som er ute etter en mobil du skal ringe og sende meldinger med, og vil ha lavest mulig pris. Om du investerer i et minnekort kan den faktisk også brukes som musikktelefon, da den er en av veldig få telefoner i denne prisklassen med utgang for 3,5 mm minijack.

Test av Nokia 2690

Nokia har alltid vært flinke på å lansere telefoner for flere forskjellige målgrupper. Produsenten har både telefoner i 6000-kronersklassen, telefoner i mellomklassen og et bredt utvalg alternativer for de som mener det er unødvendig å betale mer enn tusen kroner for en mobiltelefon.

Nokia 2690 er en telefon for sistnevnte målgruppe. Med materialer i plastikk, 1,8 tommers skjerm med tilsvarende lav oppløsning og et svært begrenset utvalg teknologi er det klart at dette ikke er en mobil for de som er ute etter å imponere venner og kolleger.

Oppfyller basiskriteriene

Med en pris på knappe 600 kroner er det få kriterier som skal oppfylles for at den skal komme bra ut i en test. Basiskriteriene er at den skal ha bra lyd i samtaler, fungere bra til tekstmeldinger og ha grei batteritid.

Her leverer 2690 på alle fronter. Lyden i samtaler er høy nok til at du hører hva som blir sagt selv om det er bakgrunnstøy der du befinner deg (til en viss grad, selvsagt), og de vi snakket med under testperioden godkjente også lyden.  

Tastene er store og flate, med god respons. Altså funker telefonen bra til tekstmeldinger. Det eneste vi har å utsette noe på her, er at tastene er litt harde, men vi har vært borte i mye, mye verre enn dette.

Batteritiden er også godkjent. Med en oppgitt taletid på 4,5 timer er ikke telefonen akkurat i toppsjiktet på papiret. Men vårt eksemplar har likevel halvfullt batteri etter en helg uten lading. Dette kan nok skyldes at telefonen bruker mindre batteri på å holde skjerm og teknologi i live, og vi ringer strengt tatt aldri så mye som 4,5 timer i løpet av en helg.  

Billigtelefoner er generelt sett enkle å bruke, med oversiktlige og lett forståelige menyer. 2690 har fått  menysystemet S40, som er et av de enkleste du finner i dag.

Telefonen er i tillegg liten og lett å ha med seg.

Positive overraskelser

De nevnte punktene er alene nok til å konkludere med at du får valuta for pengene her. Men 2690 har et par positive overraskelser i bakhånd.

For eksempel har telefonen fått utgang for 3,5mm minijack. Dette innebærer at du kan bruke ditt eget favoritthodesett istedenfor de medfølgende ørepluggene.  I tillegg finner du spor for Micro-SD-minnekort, og kan utvide minnet med opp til 8 GB.

Ved å investere mellom 50 og 200 kroner (alt etter hvilken kapasitet du vil ha) på et minnekort, har du altså her en musikktelefon til godt under tusenlappen – og de er det ikke mange av.

Nå leverer 2690 naturlig nok ikke den beste lyden vi har hørt fra en musikktelefon, men om du ikke er kresen, og vil ha en musikkspiller som brukes under trening eller mens du spaserer fra A til B, er dette bra nok.

For å overføre musikken, kan du enten bruke Bluetooth eller overføre via USB. 2690 bruker, i likhet med de fleste av sine dyrere storebrødre, Micro-USB-standarden. Kabel følger ikke med, så dette må kjøpes i tillegg om du ikke har en liggende.

Konklusjon

Om du er ute etter en veldig billig telefon som gjør akkurat det den skal pluss litt til, er Nokia 2690 et av de beste valgene du kan gjøre i dag. Her får du god lydkvalitet, greie taster og bra batteritid for seks hundrelapper. Som en ekstra bonus kan telefonen faktisk også brukes som musikkspiller, da Nokia har gitt plass for både minnekort og 3,5mm-utgang.

Samtidig har vi registrert at 2690 er en gjenganger i 1-kronestilbud med abonnementsbinding. Om du vurderer å slå til på et av disse tilbudene, anbefaler vi at du tar en lang kikk på abonnementet for å se om det innebærer økte ringeutgifter for deg. Når en telefon i utgangspunktet koster 600 kroner, vil det nemlig ofte lønne seg å heller kjøpe den kontant, og holde seg til abonnementet du allerede har.  

Om du er villig til å doble prisen, finnes det også alternativer som gir deg bedre musikkfunksjonalitet. Nokia X3 har gode musikkegenskaper, og koster 1200 kroner. Samsung B3310 koster det samme som X3, og gir deg i tillegg fulltastatur. Her finner du imidlertid ikke 3,5mm-utgang.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.