TESTER

Test: null

Test av LG P500 Optimus One

Android 2.2, bra skjerm, god talekvalitet, alt av teknologi og svært bra multimedieegenskaper for 2200 kroner? Vi er nesten litt forvirret.

16. sep. 2010 - 14:16
Vis mer
Høydepunkter

 Billig, Android 2.2, bra på film og musikk, god talekvalitet, kjapp i avtrekkeren, Divx-støtte

Skuffelser

Dårlig kamera, lite medfølgende minne

Veldig kort sagt

Dersom et bra kamera ikke står på prioriteringslisten din, er dette det beste du får for 2200 kroner. Her får du Android 2.2, full Exchange-synkronisering, gode film- og musikkegenskaper, bra talekvalitet det du trenger av teknologi og funksjoner pakket inn i en sprek og brukervennlig telefon.

Gå rett til fullversjonen av testen »

Konklusjon

Vi skal lett innrømme at vi ikke hadde verdens høyeste forventninger til en 2000-kronerstelefon med 3,2 tommers berøringsskjerm, masse teknologi og funksjoner og Android 2.2. Når telefoner koster så lite og har så mye, kan du vanligvis forvente å avdekke dårlige skjermer, tregheter og andre kjipe svakheter.

Skepsisen vår forsvant temmelig fort - P500 Optimus One er nemlig en helt herlig telefon.

Istedenfor å kutte kostnader over hele rekka, har LG latt kameraet ta mesteparten av smellen. Kameraet i P500 er enkelt og greit ikke særlig bra, og du finner verken dedikert kameratast eller fotolys. Om dette er viktig for deg er ikke dette telefonen du leter etter. Utover kameraet er det ikke mange svakheter å spore i P500. 

Eksempelbilder- og video tatt med kameraet finner du her >>

 

Kvalitet

Telefonen har fått en pen og stilren design og er solid bygget, samtidig som den har en akkurat passe størrelse i forhold til skjermen. Her trenger du altså ikke bekymre deg for at prisen har gått utover kvalitetsfølelsen.

Skjermen er også overraskende bra, med god respons og støtte for multitouch, slik at den funker svært bra til navigering i menyer, surfing og skriving av tekst.

Samtidig er bildekvaliteten mer enn bra nok til at du kan se langfilmer på telefonen uten å bli sliten i øynene.

Når vi er inne på film - P500 støtter en rekke formater, inkludert Divx. Dermed er sjansen stor for at du slipper å bruke tid på konvertering av videofilene dine før du overfører dem til telefonen.

Lydkvaliteten er også god. Best lydutbytte får du selvsagt om du kobler et skikkelig hodesett til 3,5mm-utgangen, men det er også nok trøkk i høyttalerfunksjonen til at to eller flere kan se film samtidig.

Som multimediatelefon ligger P500 uten tvil på et nivå du vanligvis skal en hel del hundrelapper opp i pris for å oppnå.

Spreking

Det er ikke bare skjermen som har bra responstid i P500. Her får vi hele tiden den gode følelsen av at ting skjer når vi vil det skal skje, og både menyer og programmer flyter akkurat slik de skal. 

Se video av P500 i bruk her >>

  Det er heller ikke hakking når du zoomer inn og ut av bilder, ser på Youtube-videoer, surfer på nettet eller gjør andre ting du liker best å gjøre uten problemer.

  Android 2.2

  Det finnes ikke mange telefoner på markedet i dag som kjører på Android 2.2, så det er overraskende at en lavt priset LG-telefon har den nyeste utgaven av plattformen på plass. Her får du en rekke fordeler fremfor telefoner med tidligere versjoner.

  Blant annet kan du dele telefonens internettforbindelse med opp til åtte andre telefoner eller datamaskiner via wi-fi, en funksjon som egner seg ypperlig for lange bussreiser eller en tur på hytta. Bruker du Exchange kan du glede deg over at Android 2.2 endelig har fått på plass synkronisering med kalenderen.

  Mer om nyvinningene i Android 2.2 leser du her >>

   

  Et knallkjøp

  Med P500 Optimus One har LG definitivt satt en ny standard for hva man kan forvente av 2000-kronerstelefoner. Denne telefonen føles rett og slett tusen kroner dyrere enn den er. Om du kan leve med et dårlig kamera, er det egentlig ingen skuffelser i vente her. Om du har 2000 kroner og vil ha mest mulig for pengene, er det bare å stille seg i kø når P500 kommer på markedet i Norge om tre-fire uker. 

  Les hele testen >>
   Les mer om:
   Del
   Kommentarer:
   Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.