TESTER

Test: null

Test av iPhone 4

Apples nyeste overgår forgjengerne, men i år har den sterk konkurranse.

17. aug. 2010 - 14:14
Vis mer
Høydepunkter

 Uovertruffen brukervennlighet, knallbra skjerm, god lyd, bra batteritid

Skuffelser

Låser deg til Apple-løsninger, støtter ikke minnekort, antennetrøbbel

Veldig kort sagt

iPhone 4 er den mest brukervennlige telefonen på markedet, den har en nydelig skjerm og er en topp underholdningsmobil. Her får du enkelt og greit en telefon som er herlig i bruk. I år stiller imidlertid konkurrentene forberedt, og du finner mange telefoner som gir iPhone 4 hard konkurranse. Dersom du ikke liker tanken på å låse deg til Apple-programvare som iTunes, har du altså mange alternativer å velge mellom.

Gå direkte til fullversjonen av testen »

Les også:

Sammendrag

Apple lanserer én telefon hver sommer, og denne telefonen tar oftest oppmerksomheten fra de fleste andre produsenter de påfølgende ukene. Apples fjerde og nyeste iPhone har enkelt og greit fått navnet iPhone 4, og for første gang har produsenten gjort vesentlige endringer i designen.

Hovedforskjellen fra tidligere iPhone-utgaver er materialbruken. iPhone 4 føles langt mer kompakt, og kvalitetsfølelsen er bedre enn noensinne. Både front og bakside har fått en hard glassplate, og det er ikke det minste spor av plastfølelse igjen i telefonen.

På grunn av dekningsproblemene som har hjemsøkt iPhone 4 får du med en gummiramme når du kjøper telefonen. Denne rammen tar bort litt av det eksklusive preget telefonen gir, uten at den forringer designen nevneverdig.

Uslåelig brukervennlighet

Er det noe Apple kan, så er det brukervennlighet. Menyene i iPhone 4 (og de andre iPhone-modellene for den saks skyld) ligger enkelt og greit et par hakk over alt annet på markedet. Her får du suveren responstid, store ikoner og pene animasjoner, sydd sammen i et system som er så lett å bruke og så logisk satt opp at alle kan lære seg hvordan det fungerer på kort tid.

Brukervennligheten går igjen i hver eneste funksjon i denne telefonen. Mye av æren for dette skal tilskrives skjermen og skjermtastaturet, som har en respons og brukerglede som ennå ikke har blitt overgått.

Nettleseren Safari blant de beste du finner i en mobiltelefon i dag. Her får du panorering, zooming og surfeglede i tonnevis, og det føles like naturlig å gå på nett som å skrive meldinger.

Du finner også et omfattende utvalg av nyttige, unyttige, morsomme og mindre morsomme ekstraprogrammer i Apples App store. Å laste ned og installere disse er gjort på noen få trykk, og blir fort en favorittfunksjon hos den jevne iPhone-bruker.

Super bildekvalitet

iPhone 4 har en 3,5 tommers med en oppløsning på vanvittige 960 x 640 piksler. Dette gir et sylskarpt bilde som faktisk er på nivå med de beste Samsung-skjermene. Du kan altså zoome inn på både tekst og bilder, uten at skjermen setter begrensninger for kvaliteten.

Apple-løsninger

Mens andre produsenter beveger seg mer og mer mot åpne standarder, holder Apple fremdeles et stramt grep rundt brukerne sine. For å overføre musikk og video må du for eksempel bruke iTunes, noe som føles håpløst gammeldags når vi har blitt vant til å bare plugge inn kabelen og overføre det vi føler for, enten det er film, bilder, dokumenter eller musikk.

Nå skal det selvsagt sies at det kunne vært langt verre dersom iTunes var et dårlig program, noe som slett ikke er tilfelle. Om iTunes er programmet du bruker til daglig, og du er fornøyd med det, så er det ingenting å frykte her.

iPhone er på de fleste områder en helt fantastisk telefon. Batteritiden er bra, talekvaliteten er god, brukervennligheten og responsen er suveren, skjermen er nydelig og kvalitetsfølelsen er blant det beste du kan oppnå i dag.

Det er imidlertid ikke lenger slik at iPhone ligger et hestehode foran konkurrentene. Særlig på Android-fronten har det dukket opp alternativer som gjør jobben like bra - og på flere punkter også bedre - enn iPhone 4.

Om du ikke liker tanken på å bruke iTunes eller andre Apple-løsninger, får du langt mer frihet ved å gå for for eksempel Sony Ericsson X10, HTC Desire eller Samsung Galaxy S, som alle er fine alternativer til iPhone 4.

Les hele testen »

Se bilder og video tatt opp med iPhone 4 »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.