TESTER

Test: null

Test av Huawei U8850 Vision

Huaweis nyeste Android-telefon gir deg god kvalitetsfølelse og mye kraft, men er ikke uten svakheter.

15. nov. 2011 - 16:06
Vis mer
Høydepunkter

 Bra kvalitetsfølelse, kraftig maskinvare, god lyd i samtaler

Ulemper

Elendig kamera, for lav lyd ved musikkavspilling, litt for høy pris

Veldig kort sagt

Huawei Vision gjør en bra jobb på de aller fleste områder, men duger verken som kameratelefon eller musikkspiller. Om dette er viktige punkter for deg ser du deg om etter en annen telefon, for alternativene er ikke få. Bryr du deg ikke om kamera og musikklyd er dette et flott kjøp.

Gå rett til:Hele testenYtelsestesterBilder og video tatt med kameraetSpesifikasjoner

Konklusjon

U8850 Vision er Huaweis nyeste Android-telefon, og kombinerer aluminiumsdesign med kraftig maskinvare. Ifølge Huawei representerer den et steg opp på kvalitetsstigen for selskapet.

God kvalitet

Og vi skal ikke krangle på kvalitetsfølelsen, for Vision er virkelig godt bygget. Telefonen er solid, den ligger godt i hånden og den veier akkurat passe mye. Det må også være lov å si at den ser pen ut.

Alt er ikke perfekt. Den mangler dedikert kameratast, og lydutgangen er plassert på en måte som gjorde at vi ved et par tilfeller opplevde at lydkabelen ble røsket ut mens vi var på joggetur.

Dette er bare småplukk, og vi synes alt i alt at Huawei har gjort en flott jobb med materialer og design her.

Kraft

Telefonen har fått den samme prosessoren og grafikkbrikken som står i blant annet Sony Ericsson Xperia Play og HTC Desire S, noe som betyr at du har mer enn nok kraft til å kjøre det meste som finnes på Android Market i dag uten problemer.

Skjermen har en størrelse på 3,7 tommer og en oppløsning på 800 x 480 piksler. Bildekvaliteten er grei, selv om den ikke kan måle seg med de beste skjermene på markedet, som de som står i Apple iPhone 4S og Samsung Galaxy S II.

Brukervennlig

Når du starter Vision første gang får du valget mellom å bruke menysystemet SPB Shell 3D og de originale Android-menyene. Vi foretrekker definitivt sistnevnte, da vi ikke er de største tilhengerne av allslags fancy effekter, men dette er en ren smakssak.

Siden dette er en Android-telefon kan du forøvrig skifte ut menyene med en rekke alternative systemer, og det er faktisk fort gjort.

Med unntak av et par irriterende apper som ikke kan slettes er det meste helt standard Android her. Det betyr at du får brukervennlige og ryddige menyer, og maskinvarekraften gjør at det meste går unna i et bra tempo.

Talekvaliteten i samtaler er også bra, så Vision gjør en bra jobb som telefon. Vi skulle gjerne sett litt bedre batteritid, men den er ikke betydelig verre på dette punktet enn en gjennomsnittlig smarttelefon i dag.

Svakhetene...

Huawei U8850 gjør altså en bra jobb på veldig mye. Men den har et par svakheter som ikke kan oversees.

Den første er lyden ved musikkavspilling. Kvaliteten er riktignok helt grei, men volumet går alt for lavt etter vår smak. Her er det rett og slett for lite trøkk.

Den andre er kameraet. Kamerasøkeren er treg, autofokusen er treg og kvaliteten på bildene er i tillegg under gjennomsnittet. Den er ikke noe bedre på video, der kvaliteten på snuttene er under middels.

Ifølge Huawei skal gjennomsnittsprisen på Vision ligge på mellom 2500 og 2700 kroner i fjerde kvartal. Dette hadde gjort den til en vinner i fjor, men i år er konkurransen i mobilmarkedet skjerpet, og særlig hos Sony Ericsson finner du flere kvasse alternativer i samme prisklasse.

Anbefalt for noen

Samtidig som telefonen har et par svakheter som vil være avgjørende for noen, vil de være uvesentlige for andre. Om du ikke bryr deg om musikkspilling og kamera får du en telefon som ellers gjør en bra jobb på de fleste andre fronter.

God lyd i samtaler, kjapp maskinvare og bra byggekvalitet vil for mange være det viktigste i en mobiltelefon. Dette vipper Huawei Vision opp på en svak firer på vår skala.

Les den fullstendige testen på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.