TESTER

Test: null

Test av Huawei U8800

Du får ikke mer for pengene enn dette. Punktum.

3. mars 2011 - 11:52
Vis mer
Høydepunkter

Bra byggekvalitet, stor, god og responsiv skjerm, hissig maskinvare, vanvittig bra telefon i forhold til prisen

Ankepunkter

Kameraet er midt på treet, har ikke dedikert kameratast, tastaturet mangler å og ø

Veldig kort sagt

Dersom du er på jakt etter en Android-telefon og tilfeldigvis har et budsjett på 2400 kroner er dette det aller beste kjøpet du kan gjøre i dag.

Mobili.no takker Telekiosken Bergen Storsenter, som lånte oss U8800 til test.

Gå direkte til:

Hele testen av U8800Målinger av ytelseBilder og video tatt med U8800Full spesifikasjonsliste for U8800Sammendrag

U8800 er den nyeste Huawei-telefonen på det norske markedet, og produsenten går aggressivt ut med oppsiktsvekkende lav pris i forhold til spesifikasjonene.

Operativsystemet er, som i de fleste andre telefoner som lanseres om dagen, Android. Her finner du nest nyeste versjon, altså 2.2 Froyo, og oppgraderingsmuligheter til 2.3 Gingerbread skal være på vei i løpet av overskuelig fremtid.

Her får du en stor 3,8 tommers skjerm med en oppløsning på 480 x 800 piksler. Dette er skjermspesifikasjoner du ellers må en drøy tusenlapp opp for å finne, og både bildekvalitet og skjermrespons er over gjennomsnittet.

Og spesifikasjonslisten byr på flere godsaker enn en bra skjerm.

Det mest interessante er at du her finner den samme systembrikken som i Desire Z, noe som innebærer at du får en prosessor på 800 MHz og grafikkbrikken Adreno 205.

For å gi deg et lite inntrykk av hva som bor i Adreno 205, kan vi nevne at denne grafikkmaskinvaren også står i Sony Ericsson Xperia Play, eller Playstation-telefonen om du vil.

U8800 innfrir forventningene vi hadde etter å ha sett spesifikasjonslisten. Både programmer, bildegallerier og andre funksjoner starter lynraskt, og du opplever sjelden eller aldri hakking.

Sammen med den store skjermen gir dette en flott brukeropplevelse og følelsen av å ha en telefon som gjør det du ber den om uten å krangle.

Fint lite å klage på

Når man skriver en mobiltest er det greit å både positive og negative sider å sette opp mot hverandre, noe som er vanskelig i dette tilfellet. 

Vi kan selvsagt nevne at telefonen ikke har verdens beste kamera, den har ikke HDMI-utgang og den har heller ikke den nye Bluetooth 3.0-standarden. Du får heller ikke med et digert minnekort, og det finnes enda raskere prosessorer der ute.

Men om dette er ankepunkter for deg så er du i utgangspunktet ute etter en langt dyrere telefon enn dette.

For det er ikke en eneste telefon i Norge som gir deg like mye for 2400 kroner som U8800 akkurat nå. Dette er den enkleste anbefalingen vi har gitt.

Dermed er ikke alternativene mange. Det eneste som stikker seg ut er ZTE Blade, som koster 1500 kroner, men som også har mindre skjerm og svakere maskinvare.

Les hele testen på de neste sidene »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.