TESTER

Test: null

Test av HTC Smart

HTC Smart er ikke særlig smart, men hyggelig, det er den.

30. apr. 2010 - 07:25
Vis mer
Høydepunkter

 Fin størrelse, lav pris, enkle menyer.

Skuffelser

Elendig kamera, lavoppløst skjerm, noe dårlig respons i trykkskjermen

Veldig kort sagt

HTC Smart er telefonen for deg som ikke er trenger Exchange eller avansert teknologi, og som samtidig ikke vil punge ut allverdens for en mobiltelefon. Her får du grei lydkvalitet i samtaler, bra batteritid og en helt ok allrounder for 1500 kroner.

Sammendrag

HTC Smart er, i motsetning til hva navnet tilsier, ingen smarttelefon. Denne mobilen kjører på den lettdrevne Brew-plattformen, og har heller ikke de store mengdene teknologi å by på.

HTC har gitt Smart en tilpasset versjon av Sense-menysystemet, et grensesnitt du fort vil gjenkjenne om du har brukt en hvilken som helst HTC-telefon de siste to årene. Sense er enkelt å bruke, og ikonene er skalert for å ha en passende, fingervennlig størrelse i forhold til skjermen. 

Kornete skjerm

Skjermoppløsningen på 320 x 240 piksler er noe lav i forhold til skjermstørrelsen på 2,8 tommer, noe som gjør at ting ofte ser kornete ut - særlig når det er bevegelse i bildet.

Skjermen er heller ikke like responsiv som vi gjerne skulle ønske. Særlig når du bruker skjermtastaturet blir dette en irritasjonsfaktor. Samtidig skal vi ta høyde for at dette er en tilvenningssak, og man kan ikke forvente at skjermen i en telefon til 1500 kroner skal ha den samme responsen som i dyrere modeller som HTC Desire eller Sony Ericsson X10.

Bra batteri

Om skjermen legger en liten demper på SMS-gleden, er det ikke noe i veien for å velge Smart om du er ute etter en telefon å ringe med. Lydkvaliteten i samtaler er helt ok i begge ender, og batteriet holder ut over seks timer i 3G-nettet.

HTC har også fått på plass universelle standarder. Smart har fått 3,5 mm lydutgang, slik at du kan bruke ditt eget hodesett til musikklytting, og telefonen støtter micro-SD-kort på opp til 16 GB.

Overføring av filer, og å lade telefonen er også en smal sak, da telefonen har fått mini-USB. Dette er riktignok ikke den samme standarden som brukes av de fleste andre mobilprodusenter (micro-USB), men den er til gjengjeld mer utbredt i elektronikk generelt, og brukes av alt fra digitalkamera til PS3-kontrollere.

Som musikktelefon havner HTC Smart midt på treet. Du vil nok ikke bli imponert over lydkvaliteten, men samtidig er det langt fra det verste vi har hørt. Musikkspilleren er av den enkle typen, men har de grunnleggende funksjonene.

Til annen multimediebruk kommer telefonen ikke veldig bra ut. Kameraet har for eksmpel ikke autofokus, og det skal dermed godt gjøres å ta skarpe bilder.

Ikke noen kontortelefon

Er du ute etter en telefon som håndterer alskens Office-filer og som kan synkroniseres med Exchange, er det bare å lete videre. HTC Smart har fått de nødvendigste nyttefunksjonene som kalender, kalkulator og lignende, men utover dette er den ganske strippet for kontorprogrammer.

Konklusjon

HTC Smart er en helt grei allround-telefon som både ser pen ut og har en fin størrelse. Dersom du er ute etter en ok trykkskjermtelefon, ikke trenger avanserte funksjoner eller bra kamera, og kan leve med en noe kornete skjerm, er Smart definitivt verdt en nærmere titt.

Men ikke forvent å få mer enn det du betaler for. Da burde du heller ta en kikk på Nokia C5.

Les hele testen på neste side >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.