TESTER

Test: null

Test av HTC Sensation

HTCs toppmodell overbeviser.

30. mai 2011 - 20:04

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 126,1 x 65,4 x 11,3 mm, 148 gram
Skjerm: 540 x 960 piksler, 4,3 tommer
Operativsystem: Android 2.3 med HTC Sense

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 850/900/1900/2100
Internett: Edge, HSPA 14,4/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 3.0
GPS:
Ja, AGPS

Minne: 768 MB RAM, 1 GB lagringsminne
Minnekort: Ja, Micro-SD (8GB klasse 4 medfølger)
Prosessor: CortexA9 1,2 GHz x2
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, MHL
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 8 MP, autofokus, geomerking, fotolys (LED)
Videoopptak: 1080p, 30FPS

Batteri: 1520 mAh.
Tale: maks 6 t 40 min 3G, maks 8t 20 min timer GSM.
Hviletid: maks 400 timer 3G, maks 350 timer GSM

Pris: Ca 4700 - 5300 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

 Stor og skarp skjerm, rask maskinvare, god lyd, god byggekvalitet og i det hele tatt en flott brukeropplevelse.

Ulemper

Kameraet er ikke mer enn greit, lite internminne gjør at HTC har lagt med et tregt minnekort i esken.

Veldig kort sagt

Du skal være bra kresen for å være misfornøyd med en HTC Sensation. Den har god byggekvalitet, rask prosessor og en skikkelig høyoppløst skjerm. De manglene telefonen har er muligens mer av akademisk interesse, og dersom du liker HTCs Sense-system er dette en telefon du kommer til å elske.

Gå direkte til...

Hele testen

Ytelsestester

Bilder og video tatt med kameraet

Full spesifikasjonsliste 

Konklusjon

HTC har endelig kommet med sin nye toppmodell Sensation. Dette er modellen som går i direkte konkurranse med LGs toppmodell Optimus 2X, og ikke minst Samsungs flaggskip Galaxy S II.

Disse telefonene, inkludert Sensation, har fått det ypperste av maskinvare i dag. Det vil si at du får ikke bare én, men to raske prosessorer. Sensation har også kraftig grafikkmaskinvare.

Dette hadde selvsagt spilt liten rolle dersom det var alt. Brukeropplevelsen blir jo ikke nødvendigvis så mye bedre av kraftigere maskinvare.

HTC Sense

HTC har lenge satset tungt på sitt eget menysystem Sense, som ligger på toppen av Android-systemet. Dette omfatter alt fra låseskjermen til telefonboken og stort sett alt imellom.

Sense har mange smarte løsninger, som for eksempel at det er rask tilgang til viktige innstillinger, at telefonen ringer høyere når den ligger i en lomme og at du kan legge den på bordet med skjermen ned for å aktivere høyttaleren.

Sensation har også rask respons i programmer og menyer, en svært skarp skjerm og god byggekvalitet.

Til sammen betyr dette at du får en flott brukeropplevelse.

Basisfunksjonene er også gode. Vi er godt fornøyde med både lydkvalitet og lydstyrke når vi snakker i telefonen.

Batteriet varer ikke lengre enn vi forventer av en kraftig toppmodell, så halvannet døgn på en lading plasserer Sensation omtrent midt på treet.

Flott underholdningsmobil

Sensation er en veldig god underholdningstelefon. Skjermen er i 16:9-format, slik at de fleste filmer og serier fyller hele skjermen. Det er god lyd i lydutgangen, og telefonen driver tyngre hodesett bra.

Du kan uten problemer kjøre det som finnes av apps og spill i Android Market, og med tanke på den kraftige maskinvaren vil du med denne telefonen trolig kunne kjøre det aller meste av nye spill i overskuelig fremtid.

Sensation fungerer også bra som jobbtelefon, med støtte for Exchange, en god e-postklient og mulighet for fjernsporing og -sletting via nettjenesten HTCsense.com

Er den best?

Så er spørsmålet om dette er det beste kjøpet du kan gjøre i dag. Svaret avhenger litt av hvem du er.

Om du har hatt HTC-telefon før og er fan av Sense-systemet er dette telefonen du skal ha dersom du er ute etter det siste og beste.

Hvis du ikke har preferanser på merker anbefaler vi deg at du tar en titt på Samsung Galaxy S II før du bestemmer deg. Denne telefonen har nemlig bedre skjerm, er noe tynnere og en hel del lettere, og har ikke minst et bedre kamera.

Hvis pris spiller inn, er LG Optimus 2X også en telefon du bør ha i kikkerten. Den er tusen kroner billigere, men har også kraftig tokjerneprosessor.

Dersom du etter å ha vurdert disse tre telefonene faller ned på at HTC Sensation er telefonen for deg, har vi ingen problemer med å støtte valget ditt.

Les hele testen »
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.