TESTER

Test: null

Test av HTC EVO 3D

Vi har testet HTCs sterkeste.

17. aug. 2011 - 15:11
Vis mer
Høydepunkter

3D-funksjoner, flott skjerm, rask maskinvare og god på det meste.

Ulemper

Lite internminne, slapt kamera og en stiv pris.

Veldig kort sagt

HTC EVO 3D er enkelt og greit en HTC Sensation med 3D-skjerm og 3D-kamera. Den har fått noen oppgraderinger, som mer arbeidsminne og sterkere batteri, men hovedinntrykket er at dette er samme telefon, bare med 3D og annen design. 

Gå rett til...Hele testenYtelsesmålingerBilder og video tatt med Nokia E6Spesifikasjonsliste

Konklusjon

3D-mobiler er i vinden om dagen. LG var først ute med sin Optimus 3D, og nå følger HTC opp med EVO 3D.

Denne telefonen har i likhet med Optimus 3D en autostereoskopisk - altså brillefri - 3D-skjerm. Den har også 3D-kamera som både filmer og tar bilder i 3D.

Men vi syns HTC har gjort veldig lite ut av mulighetene. LG utstyrte sin telefon med en egen 3D-meny, et 3D-galleri og andre stilige animasjoner. EVO 3D har ingenting av dette. 

Ikke at det er noen vesentlig mangel heller. Det gjør lite annet enn å se stilig ut.

3D-funksjonen bruker du først og fremst når du tar bilder og video i 3D, og når du viser opptak på skjermen. Du kan også laste ned 3D-spill og laste over 3D-filmer om du har dette tilgjengelig.

Flott skjerm

Vi syns EVO 3D har en flott 3D-skjerm som etter litt tilvenning er lett å se på. Skjermen er også flott i vanlig 2D-modus, med et skarpt og klart bilde.

Ellers er denne telefonen ganske lik HTCs andre toppmodell Sensation. Maskinvaren er så godt som identisk, noe som gjør at ytelsesforskjellene mellom de to telefonene kun er av akademisk interesse.

EVO 3D har flott respons i menyer, apps og i nettleseren. Her slipper du enkelt og greit å vente på at ting skal skje.

Menyene er HTCs egne Sense-system, som er fullt av smarte løsninger. Det er for eksempel veldig lett å skru av og på trådløsfunksjoner, og du kan lett finne igjen apps du har lastet ned i hovedmenyen.

Telefonen fungerer veldig bra til både e-post og musikk, så dette er en telefon som fungerer like bra på jobb som på fritiden.

Godt skrudd sammen

Telefonen er laget i plast, og vi syns HTC har gjort en flott jobb med utformingen. EVO 3D føles solid og godt bygget. Foran skjermen er det et ripesikkert glass som hever kvalitetsfølelsen.

En sak vi liker er at batteriet har skikkelig god kapasitet. Vel å merke sammenlignet med andre smarttelefoner. Her slipper du å lade oftere enn en gang om dagen, og annenhver dag om du ikke bruker telefonen veldig aktivt.

Lydkvaliteten under samtaler er også veldig god.

Det negative

Likevel skal vi plukke på at EVO 3D er litt stor, spesielt sammenlignet med klassens beste telefon, Samsung Galaxy S II

Utover 3D-egenskapene er ikke kameraet spesielt imponerende, og det tar i motsetning til konkurrentene ikke opp video i full HD.

EVO 3D har dessuten en stiv pris. I skrivende stund koster LGs 3D-mobil en tusenlapp mindre, mens Galaxy S II koster 800 kroner mindre.

Videre har HTC også her vært gjerrige med internminnet. Mens Optimus 3D har 8 GB internminne og Galaxy S II 16 eller 32 GB, stiller EVO 3D med kun 1 GB. Det er veldig lite i forhold til konkurrentene.

Alt i alt er HTC EVO 3D likevel en veldig god mobiltelefon med spennende 3D-teknologi, god ytelse og en bra skjerm. Men den er dyr i forhold til hva du får hos konkurrentene.

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.