TESTER

Test: null

Test av HTC 7 Trophy

HTCs første Windows Phone 7-modell er en herlig sak, men den passer slett ikke for alle.

30. nov. 2010 - 18:06
Høydepunkter

 Lynrask og brukervennlig, bra på basisfunksjonene, suveren Office-pakke, bra nettleser

Skuffelser

Få innstillingsmuligheter, låst til Microsoft-løsninger for synkronisering, dårlig kamera

Veldig kort sagt

Om du leter etter en svært kjapp og brukervennlig telefon, samtidig som du vil ha en velfungerende Office-løsning med komplett Exchange-støtte, gode surfeegenskaper og bra lyd i samtaler, da er denne telefonen verdt en nærmere titt. Det forutsetter at du ikke har noe i mot å låse deg til Microsofts løsninger og ikke er av typen som liker å gjøre for mange innstillinger - for det er ikke mye brukerfrihet igjen i Windows Phone 7.

Gå rett til fullversjonen av testen »

Sammendrag

HTC 7 Trophy er produsentens første telefon som kjører på Microsoft-plattformen Windows Phone 7. Og vi synes HTC har gjort en glitrende jobb på de fleste punkter, mens Microsoft kan ta skylden for det meste vi misliker.

For å begynne med det positive:

Her får du en respons som overgår det meste vi har prøvd tidligere. Samme hva du gjør reagerer telefonen kontant, og vi har ikke greid å spore en eneste treghet iløpet av de to ukene vi har brukt Trophy.

Skjermen har en oppløsning  på 480 x 800 piksler, noe som - for å si det rett ut - vil holde for de aller, aller fleste når vi snakker om en mobiltelefon. Bildet er skarpt og fint og skjermen reagerer i et tempo ingen kan klage på.

Kombinasjonen av den presise skjermen og den generelle responsen i telefonen gjør at HTC Trophy oppleves som en av de sprekeste telefonene vi har prøvd.

Og det er mye annet som er bra her. E-postløsningen er knallbra, med komplett Exchange-støtte og muligheter for flere kontoer. Kalenderen og kontaktlisten er sydd tett sammen med de øvrige funksjonene, og det oppleves i det store og det hele som én samlet familie.

Office-elementene ellers skuffer heller ikke. Office Mobile 2010 gir deg en veldig bra pakke med både Powerpoint, Word og Excel i de beste versjonene vi har sett i en mobil til nå.

Etter å ha droppet Internet Explorer på PC-en for lenge siden, var det også en veldig positiv overraskelse å se at Microsoft har gjort grundig arbeid med den nye mobilversjonen av nettleseren, som kort fortalt funker veldig bra.

Ellers er både talekvalitet og batteritid bra nok til at du ikke trenger å være redd for å bruke Trophy som telefon.

... og så det negative

Vi kan ikke overse det enkle faktum at Microsoft har tenkt å overse nordiske mobilbrukere i uoverskuelig fremtid. Som Windows Phone 7-bruker vil du merke dette iform av manglende norsk tastaturoppsett, engelske menyer og amputert kartfunksjonalitet. Før du har muligheten til å skrive særnorske vokaler i det tempoet du burde , ødelegges mye av brukergleden i et ellers glitrende skjermtastatur.

I tillegg er Windows Phone 7 like lukket som iOS-plattformen i iPhone. Her kan du ikke forandre på startskjermene og har generelt færre innstillings- og tilpasningsmuligheter enn i for eksempel Symbian^3 og Android-telefoner.

Du kan heller ikke uten videre koble telefonen til en datamaskin og begynne å overføre filer. Her må du først installere Microsoft Zune - på samme måte som du med en iPhone må ha iTunes for å få mediefilene dine over på telefonen. Nå går det riktignok an å omgå dette, men det burde ikke være nødvendig med mer enn basiskunnskaper for både mobil og PC for å få overført data du eier fra før.

Om kameraet er viktig for deg, er det også mange bedre alternativer enn Trophy der ute. Videoene blir riktignok bra, men dette greier ikke helt å veie opp for den dårlige kvaliteten på stillbildene.

Se eksempelbilder tatt med HTC 7 Trophy »

Perfekt for noen, uaktuell for andre

HTC Trophy gir oss klare iPhone-assosiasjoner med begrensningene i operativsystemet og floraen rundt - på godt og vondt. For det er slett ikke bare negativt at Microsoft sitter med kontrollen.

Selskapet har klare krav til produsentene som skal bruke Windows Phone 7, både når det gjelder brukergrensesnitt og hvilken maskinvare som kan stå i telefonene. Det er nok ikke helt tilfeldig at HTC Trophy er den første telefonen vi har prøvd som er tilnærmet like enkel og grei å bruke som iPhone 4.

Om du kan leve med å være låst til Microsoft-løsninger, et kamera som er så som så og en uviss ventetid på et norsk tastatur, samtidig som du vil ha en lynrask og brukervennlig telefon som er sterk på både e-post, surfing og Office-bruk, så er Trophy absolutt verdt å vurdere.

Men om du vil ha mest mulig frihet anbefaler vi å heller vende blikket mot Android og Symbian^3-telefonene der ute.

Les hele testen på de neste sidene »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.