TESTER

Test: null

Test av Dell Streak

Vil du ha den største skjermen du får tak i på noe som fremdeles kan kalles en mobiltelefon?

16. nov. 2010 - 18:10
Høydepunkter

Fantastisk oversikt på den digre skjermen, bra batteri, god respons, bra på både tale og SMS.

Skuffelser

Vil for mange være altfor stor, bakdekselet glir for lett av, smal støtte for videoformater, skiller seg ikke nevneverdig fra "vanlige" Android-telefoner

Veldig kort sagt

Dell Streak har én ting andre Android-telefoner ikke har, og det er en gedigen, deilig skjerm. Her får du en uslåelig oversikt i programmer, menyer og startpaneler. Skjermen gjør dog at telefonen vil være i største laget for de aller fleste, så dette er slett ikke en telefon for alle.

Gå direkte til fullversjonen av testen»

 

Sammendrag

Dell Streak er et produkt som nok får mange til å sikle. Med  1 GHz prosessor, 512 MB arbeidsminne og Android under panseret matcher den på papiret mange av de mest avanserte telefonene på markedet i dag. Det mest interessante er likevel skjermen, som sprer seg over romslige fem tommer.

Med denne skjermstørrelsen får du en vanvittig bra oversikt over både startskjermer, hovedmenyer og enkeltprogrammer.  I likhet med andre produsenter som har tatt i bruk Android har også Dell laget sitt eget menysystem som ligger oppå originalmenyene.

Resultatet er både brukervennlig og oversiktlig, og Dell har gjort en bra jobb med å utnytte skjermstørrelsen til det fulle. At det går kjapt å starte programmer og at det er bra respons i skjermen er også med på å dra opp inntrykket.

Sværing

Når det er sagt, vil nok nettopp den store skjermen være hovedårsaken til at Streak slett ikke passer for alle - for her snakker vi om en sak som veier ubeskjedne 220 gram.

Den er også ganske nøyaktig dobbelt så stor som for eksempel iPhone4, og du kan forvente at den stikker opp av bukselommen. Sist, men ikke minst, er det bare å venne seg til at folk kikker på deg om du skulle snakke i telefonen på offentlig sted.

For dette er digre saker.

Mellomting

Samtidig som Streak er betydelig større enn vanlige telefoner, er den også betydelig mindre enn tablets som Samsung Galaxy Tab. Selv om vi heller mest mot å kalle den en mobiltelefon, er det ingen tvil om at vi befinner oss i gråsonen her.

Om du ikke lar deg skremme av verken vekt eller dimensjoner, samtidig som du vil ha størst mulig skjerm og fremdeles få plass til telefonen i lommen, er du i målgruppen for Streak.

Bakdeksel-trøbbel

Designmessig er vi delvis fornøyd med Dell Streak. Byggekvaliteten er bra, skjermen har ripesikkert Gorilla-glass og vi liker den diskréte fronten med sort, blank finish. Men baksiden er ikke like forseggjort.

Blant annet hadde vi litt problemer med at bakdekselet gled av når vi hadde telefonen i lommen. Dette hadde ikke vært like plagsomt om det ikke var for at telefonen slår seg av når dette skjer. Her hadde det vært på sin plass med en skikkelig låsemekanisme.

Bra på basisfunksjonene

Streak fungerer fint til både ringing og tekstmeldinger, med god batteritid, bra lydkvalitet i samtaler og et oversiktlig og greit skjermtastatur. Skjermtastaturet finnes foreløpig ikke i norsk versjon, men dette skal ifølge Dell komme på plass i midten av desember - sammen med muligheter for å oppgradere til Android 2.2.

Telefonen kjører forøvrig på Android 1.6 i dag, men når det er så kort tid igjen til du kan oppgradere er ikke dette noen betydelig svakhet.

God surfetelefon

Av trådløs teknologi har Streak blant annet Wi-Fi-støtte og HSPA, noe som gjør at du får bra internetthastigheter samme om du surfer via det trådløse hjemmenettverket ditt eller via mobilnettet.

Den medfølgende nettleseren fungerer bra, og den store skjermen gjør Streak til en veldig kapabel surfetelefon. Om du vil ha en enda bedre surfeopplevelse kan du laste ned Operas nyeste mobilnettleser: Opera Mobile 10.1 Beta, som ble sluppet ut på Android Market denne uken.

Ingen filmkonge

Dell Streak har dessverre ikke særlig bred støtte for filmformater, og kan blant annet ikke spille av Divx/Xvid-formatene,  som er blant hyppigst brukte når vi snakker om komprimert film.

Den funker dog helt fint om du tar deg tid til å konvertere filmene dine.

Slik får du DVD-ene dine over på mobilen »

 

Lydkvaliteten ved musikkavspilling er godkjent, noe som sammen med et ganske så bra mediebibliotek gjør Streak til en bra musikktelefon.

Labert kamera

Kameraet i Streak er ikke mye å skryte av. Det starter for tregt og er generelt for lite responsivt etter vår smak, og bildene blir heller ikke allverdens. 

Se eksempelbilder tatt med kameraet her »

Alt i alt

Dell Streak er definitivt ikke et produkt for alle, men for noen vil den være helt perfekt. Og med noen mener vi de som setter skjermstørrelsen foran alt annet. For i praksis får du ikke noe annet enn en helt vanlig Android-telefon med ekstra diger skjerm her.

Les den fullstendige testen på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.