MOBIL

Test: null

Test av Altec Lansing Inmotion Air IMW725

Perfekt for late dager i parken.

9. mai 2011 - 09:34

I år har vi allerede fått en forsmak på sommeren flere ganger, og når gradestokken kryper opp mot 20 grader er veien svært kort til parkliv og kos.

Og siden vi ikke eier skam i livet utnytter vi selvsagt våre respektive jobber til å bestille inn testprodukter som gjør helgene våre enda bedre.

Denne gangen er det Altec Lansing Inmotion Air IMW725 (heretter Inmotion Air for enkelhets skyld) som skal på grillen.Inmotion Air er ikke store saken, men gir kraftig lyd og lang batteritid.

Kort fortalt

Inmotion Air er et høyttalersystem som spiller av lyd over Bluetooth, og som er kompatibelt med alle apparater som støtter A2DP-protokollen.

Du får med et USB-lydkort med innebygd Bluetooth i pakken, slik at du er klar til å streame lyden fra PCen din med en gang. Dette har en rekkevidde på rundt 100 meter, slik at du kan spille av musikk stort sett hvor du vil i huset.

Det som vil være det viktigste bruksområdet for veldig mange, er imidlertid avspilling fra mobiltelefonen. Her er rekkevidden langt kortere, men siden du selvsagt skal spille av musikken der du befinner deg er ikke dette noe å bekymre seg for.

Inmotion Air har ellers innebygd Lithium-batteri som gir hele sju timers spilletid når det er fulladet. Du får også med en fjernkontroll for å bytte mellom kilder.Du får med en fjernkontroll, noe som spesielt er praktisk når du spiller fra PCen - i et annet rom.

Å komme i gang

Dette må sies med én gang: Vi har sjelden vært borte i et Bluetooth-apparat som har vært enklere å sette opp enn dette.

For å bruke høyttalerne med PCen din er det bare å smekke inn USB-lydkortet, slå på høyttalerne og trykke på paringsknappen på begge enhetene.

Du trenger ingen ekstra drivere eller programvare, og lydkortet tar automatisk over for standardlydkortet i PCen din.

Det er like enkelt å sette opp mobiltelefonen:  Sett høyttalerne og mobilen i paringsmodus, slå inn kode "0000" på mobilen om du blir bedt om det (det ble vi ikke bedt om da vi koble opp vår Desire S) og starte musikkprogramvaren.

Her er det altså lite og ingenting som trenger forklaring.  Slå på utstyret og spill av musikken, enkelt og greit.Lydkortet tar automatisk over for standardlydkortet i PCen din, og trenger ikke drivere eller annen programvare.

I bruk

I godværet vi har om dagen fylles selvsagt parkene til randen av blide mennesker som nyter varmegradene. Og Inmotion Air er det perfekte supplementet  til dette.

Høyttalerne er riktignok for store til å ha i lommen, men de veier lite og har et praktisk håndtak som gjør dem svært enkle å bære med seg . Sju timers musikkavspilling på fulladet batteri burde også være tilstrekkelig.

NB: En regel som gjelder all elektronikk, samme hvor utendørs-beregnet den måtte være, er at den ikke skal plasseres i direkte sollys. Da risikerer du å smelte de interne komponentene.

Anlegget egner seg også ypperlig til hjemmebruk, og da kanskje spesielt på kjøkkenet og andre steder du vil ha lyd - men ikke vil strekke kabler.For å lade opp batteriet må bryteren øverst stå på "on".

Kraftig lyd

Lydkvaliteten spiller selvsagt en stor rolle ved valg av høyttalere. Nå skal vi på ingen måte påstå at Inmotion Air gir deg et like rent lydbilde som et skikkelig Hi-Fi-anlegg, men det går det heller ikke an å forvente av et produkt som dette.

Volumet går mer enn høyt nok til å skape godstemning både ute og innendørs, og du får generelt svært bra trøkk i lyden.

Om vi skal klage på noe så må det være at lyden "sprekker" litt når du kjører fullt volum, så du burde holde deg på maks 70% - som egentlig er mer enn nok.

Savner vi noe?

Inmotion Air er et svært bra produkt, men vi skulle gjerne sett innebygd radio. Wi-Fi-støtte for avspilling av nettradio hadde heller ikke vært å forakte.

Konklusjon

Inmotion Air er det perfekte supplementet for deg som lever parklivet om dagen. Her får du svært god trøkk i lyden i et anlegg som på sekunder kan kobles opp til alle mobiltelefoner med Bluetooth-støtte og A2DP (altså de aller fleste mobiltelefoner i dag).

Med en batteritid på sju timer er det heller ingen grunn til å være redd for at musikken forsvinner før festen er over.

Anlegget er også finfint for de som vil ha noen greie høyttalere for avspilling på kjøkkenet eller andre steder i huset du ikke vil strekke kabler.

Vi savner innebygd Wi-Fi og radiofunksjon, men dette ville nok også bygd på prislappen med noen hundrelapper. Inmotion Air koster deg i skrivende stund rundt 1300 kroner, noe som burde være en veldig akseptabel pris for målgruppen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.