MOBIL

Test: null

Sony lanserer Xperia M

Ny lavprismodell med Android 4.2 og tokjerneprosessor. 

5. juni 2013 - 14:11

Spesifikasjoner

Plattform: Android 4.2 
Størrelse: 124 x 62 x 9,3 mm, 115 gram
Skjerm: 4 tommer, 854 x 480 piksler, TFT
Systembrikke: Qualcomm MSM8227
Prosessor: 2 x 1 GHz
Grafikk: Adreno 305
RAM: 512 MB
Internminne: 4 GB (2 GB tilgj.)
Minnekort: MicroSD opp til 64 GB
Trådløst: NFC, Bluetooth 4.0, FM.radio
Kamera: 5 MP, 720p-video 
Batteri: 1750 mAh

Sony slår fra seg med strålende telefoner som Xperia Z i toppsegmentet, og nå har de lansert en ny modell i lavprisklassen: Xperia M. 

Xperia M er ifølge Sony selv laget "for å bringe Sony-opplevelsen til et nytt marked og en ny prisklasse", noe som kan bety at den vil være enda lavere priset enn tidligere budsjettmobiler fra selskapet.

Fire tommer

Xperia M har fått en TFT-skjerm som måler fire tommer, og som kjører ut en oppløsning på 854 x 480 piksler. Du får altså vesentlig lavere oppløsning enn i toppmodellene, men det betyr samtidig at du ikke trenger den kraftigste maskinvaren som er å oppdrive for å få en glatt og fin bruksopplevelse. 

Systembrikken i telefonen er en Qualcomm MSM8227, som har to prosessorkjerner på 1 GHz, den middels kraftige grafikkbrikken Adreno 305 og 512 MB arbeidsminne. 

Internminnet er på 4 GB, hvorav rundt 2 er tilgjengelig for sluttbrukeren. Dette holder ikke lenge om du har med deg musikk, knipser bilder og installerer et knippe apper, men du kan heldigvis utvide kapasiteten med opp til 64 GB ved hjelp av minnekort. 

Kameraet tar bilder i fem megapikslers oppløsning, og kan filme i 720p. 

NFC og Bluetooth Smart

At telefonen havner i nedre prisklasse betyr ikke at du må gi avkall på alt av ny teknologi. Xperia M kommer med både Bluetooth 4.0 (Bluetooth Smart) og NFC-støtte. 

LES MER: 

Sony har ellers utstyrt telefonen med et batteri på 1750 mAh, noe som er forholdsvis mye når du tar spesifikasjonene og skjermen i betraktning. Ifølge Sony skal dette gi deg ni timers taletid og 454 timers hviletid i 3g-nettet. 

Telefonen kommer på markedet til høsten. Nøyaktig hvilken prislapp den får er ikke kjent, men forvent å punge ut en sum mellom 1400 og 1800 kroner. 

Til slutt: Sonys egne skrytevideo

Kilde: Sony

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.