MOBIL

Test: null

Sony lanserer monstertelefon

Xperia Z Ultra er diger, råsterk og vanntett. 

25. juni 2013 - 12:00

Spesifikasjoner

Type: Berøringsskjerm
Størrelse: 179,4 x 92,2 x 6,5 mm, 212 g
Skjerm: 1920 x 1080 piksler, 6,4 tommer
Operativsystem: Android 4.2 Jellybean

Nettverk: GSM, 3G, LTE
Internett: Edge, HSPA+ 21 Mpbs, Wi-fi 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 4.0
Navigasjon:
 AGPS, GLONASS

Minne: 2048 MB RAM, 16 GB lagringsminne
Minnekort: Ja, Micro-SD opp til 64 GB
Systembrikke: Qualcomm Snapdragon 800
Prosessor: Krait, 4 x 2,2 GHz
Grafikkprosessor: Adreno 330
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack. HDMI
FM-radio: Ja

Kamera: 8 MP, Exmor RS
Videoopptak: 1080p, 30 FPS, 720p frontkamera

Batteri: 3000 mAh

Lansering: Q3, 2013

Sony har de siste ukene hintet om at de skal ta "neste steg" 25. juni, noe som har ført til spekulasjoner om hvorvidt de kommer med en konkurrent til Samsung Galaxy Note II og resten av "phablet"-modellene som har dukket opp de siste par årene. 

I dag bekreftet Sony at det er nettopp det som var planen. Selskapet har nå lansert Xperia Z Ultra, som er den mest massive modellen vi har sett fra selskapet noensinne. 

6,4-tommer

Samsung lanserte forrige uke sin hittil største telefon - Galaxy Mega. Denne har 6,3-tommers skjerm, og det er vanskelig å avgjøre om vi faktisk snakker om en telefon eller et nettbrett. 

LES OGSÅ: Lyntest av Samsung Galaxy Mega 6.3 (tu.no)

Sony tar et hakket større steg her, og har gitt Xperia Z Ultra en skjerm på hele 6,4-tommer. Dette gir kombinert med oppløsningen på 1920 x 1080 en pikseltetthet på 344 PPI (piksler per tomme). 

Muskelbunt

Skjermstørrelse er slett ikke alt, og er det et punkt Xperia Z Ultra knuser Galaxy Mega på så er det rå maskinvarekraft. 

Under panseret på Z Ultra finner du nemlig den aller sterkeste systembrikken Qualcomm har i hyllene sine - Snapdragon 800. Denne er utstyrt med fire Krait-prosessorkjerner (28 nm) som hver tikker på 2,2 GHz. 

Når du i tillegg kan legge til 2 GB arbeidsminne (RAM) og den hissige grafikkbrikken Adreno 330 er det lite som tilsier at dette er en telefon som ikke kan dra alt du ber den om uten hakking og forsinkelser. 

Teknologimessig er den heller ingen sinke. Du får både HSPA+, som gir deg surfehastigheter på opp til 21 Mbps, og LTE-støtte, som mangedobler denne hastigheten i de områdene LTE-nettet er utbygd. 

FM-radio, Bluetooth 4.0, GLONASS (russisk alternativ til GPS) og NFC er selvsagt også på plass. 

Exmor-RS

Sony satser fremdleles på sine egne Exmor-bildebrikker, og i Xperia Z Ultra får du Exmor-RS, som er bakbelyst for å gjøre det enklere å ta bilder under dårlige lysforhold.

Du får også HDR-støtte, som kort fortalt innebærer at du tar flere bilder hver gang du trykker på utløserknappen, og setter disse sammen til én bildefil. Den mest åpenbare fordelen med dette i praksis er at du unngår over- og undereksponering, og du gir også Photoshop en god del mer informasjon å jobbe med om du skal etterbehandle bildet. 

Bildeoppløsningen er på 8 megapiksler. 

Ellers har du 16 GB internminne på plass, hvorav rundt 11 GB er tilgjengelig for sluttbrukeren. Om dette ikke skulle være nok har du muligheten til å utvide kapasiteten med opp til 64 GB ved hjelp av minnekort. ¨Sony-telefoner er overhodet ikke redd for vann. 

Støvtett og vannavisende

Sony har gjort det til et varemerke å lage telefoner som ikke er redd for vann, og Z Ultra er ikke noe unntak. Denne er IP58-sertifisert, som betyr at den er helt støvtett og skal tåle å ligge 1,5 meter under vann i 30 minutter uten å ta skade. 

Xperia Z Ultra skal etter planen lande på markedet en gang på sensommeren/høsten. Prisen er ikke offentliggjort, men ut fra spesifikasjonene kan du nok forvente å punge ut minst 6000 kroner ved lanseringstidspunktet. 

Skrytevideo fra Sony: 

Kilde: Sony

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.