T2

Test: GAS 10,8 V-LI Professional

Smart støvsuger med utskiftbart batteri

TEST: GAS 10,8 V-LI Professional.

Klar til rengjøring: GAS 10,8 V-LI Professional er et godt tilskudd til den renslige håndverkers verktøykasse
Klar til rengjøring: GAS 10,8 V-LI Professional er et godt tilskudd til den renslige håndverkers verktøykasse Bilde: Odd Richard Valmot
20. des. 2014 - 09:24

Spesifikasjoner GAS 10,8 V-LI Professional

  • Batterispenning: 10.8 V
  • Batterier som kan benyttes: 1.5 / 2.0 / 4.0 Ah
  • Maks. vakuumtrykk: 45 mbar
  • Maks. volumstrøm: 15 l/s
  • Volum/beholder: 350 ml
  • Dimensjoner (lengde x bredde x høyde): 273 x 77 x 170 mm
  • Batteritid på et fulladet 2.0 Ah batteri: 15 min
  • Vekt inkludert 2.0 Ah batteri: 870 g

Har du Bosch-batterier fra før så kan du også få en liten håndstøvsuger til dem. GAS 10,8 V-LI Professional, med Boschs utskiftbare 10,8 volts batteri i håndtaket, gjør sugejobben og tar seg av slipestøvet.

Håndstøvsugeren er i praksis ganske lik den vi finner 13 av på dusinet i elektrobutikkene, men uten innebygget batteri.

Imponerende filter

I motsetning til de fleste håndstøvsugere har denne et ganske effektivt og stort sikksakk-formet filter med over 400 cm2 overflate. Slike filtre kan jo være temmelig primitive på billige modeller.

Her er det vesentlig mye bedre, med skikkelig tetning rundt så luftstrømmen ikke lekker utenom filteret. Det er neppe noe HEPA-filter vi snakker om som vi forventer av en stor støvsuger, men som håndstøvsuger er det svært bra.

Kammeret rommer nesten en tredjedels liter så det er plass til mye uhumskheter før det må tømmes.

Støvsugeren kan brukes med eller uten et langt og spisst munnstykke. Det er bra til å komme til i kriker og kroker, men det begrenser luftstrømmen.

Hvis det tas av så får man et ganske stort og bredt munnstykke som gjør det raskere å støvsuge større flater.

TEST: TEST: Stikksager på lavspenning

Gjør småjobben

Vi sjekket sugeevnen mot en passe blanding sagspon, småskruer og annet som man finner i etter en jobb og kan konstatere at den gjør en god jobb.

Fint til små rengjøringsjobber, f. eks. i bilen, når du sliper eller borer litt, men den må selvfølgelig bite i gresset når den måler seg mot større saker som går på 230 volt.

Tyskere liker jo tekniske data og de mangler ikke her heller. Vi noterer oss at støvsugeren har et maksimalt vakuumtrykk, eller kanskje undertrykk som vi ville uttrykt det, på 45 mbar.

Nok til å suge inn 15 liter i sekundet. Anstendige tall altså, men i praksis yter den som de beste håndstøvsugerne, bare dyrere. Og batteriet kommer i tillegg, men det har du forhåpentligvis fra før.

Solid er den derimot, og har nok betydelig bedre kvalitet enn billigkonkurrentene. Og mye bedre filtrering.

Les også: Slik får du nett på hytta med uteantenne

Med snabel: Støvsugeren har størst kapasitet når man bruker det brede munnstykket, men skal man inn i kriker og kroker er det tynne munnstykket praktisk.
Med snabel: Støvsugeren har størst kapasitet når man bruker det brede munnstykket, men skal man inn i kriker og kroker er det tynne munnstykket praktisk.

Utholdende

Støvsugeren kan holde det gående i 15 minutter på et batteri og det tyder vel på at motoren er på rundt 80 watt. Tre dioder forteller deg hvor mye strøm som er igjen i batteriet.

Både lykten og støvsugeren kan bruke et 4 Ah batteri om man er på utkikk etter lengre batterilevetid, men det spørs om ikke to på 2 Ah er et bedre valg.

I den såkalte Solo-utgaven, det vil si den som selges uten batterier, koster støvsugeren nesten tusenlappen. Det er mye, men på plussiden er blå Bosch beregnet på proffbruk, så dette har med kvalitet og levetid og gjøre.

Skal du bare støvsuge litt i ny og ne er det kanskje bedre å satse på den store støvsugeren du allerede har.

Stort filter: Det er grenser for hvor stort filter det er plass til i en håndstøvsuger, men her er plassen utnyttet svært godt. Stor overflate er viktig for at den ikke skal tette seg fort og filterpappen er fin nok til å stoppe finstøvet.
Skal du bare støvsuge litt i ny og ne er det kanskje bedre å satse på den store støvsugeren du allerede har.Stort filter: Det er grenser for hvor stort filter det er plass til i en håndstøvsuger, men her er plassen utnyttet svært godt. Stor overflate er viktig for at den ikke skal tette seg fort og filterpappen er fin nok til å stoppe finstøvet. orv

TEST: Barbermaskiner med tre hoder

TEST: Slik er den røffe utgaven av Galaxy S5

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.