MOBIL

Test: null

Samsung Galaxy S4 Mini får qHD-skjerm

Galaxy S4 Mini er mer eller mindre ute av skapet.

Samsung har de siste to årene satset på en strategi der toppmodellene gradvis har fått større skjermer. Den første Galaxy S-modellen hadde en skjerm på fire tommer, mens den kommende toppmodellen, Galaxy S4, har økt til 4,99 tommer.

LES OGSÅ: Lyntest av Samsung Galaxy S4

Dette har naturlig nok også ført til at de fysiske målene og vekten har økt siden den første modellen i serien. For å ikke skremme de som er opptatt av lommevennligheten lanserte selskapet derfor en Mini-versjon av Galaxy S III i fjor, og en tilsvarende lillebror til Galaxy S4 er tilsynelatende også på vei.

Den kommende telefonen skal ha fått navnet Galaxy S4 Mini (GT-I9190). Den har fått en skjermstørrelse på 4,3 tommer, og bruker den samme oppløsningen som HTC kjørte i Sensation-modellene sine, altså 960 x 540 piksler (QHD). Skjermtypen er mest sannsynlig Super Amoled.

Prosessoren ser ut til å bli en tokjernet Cortex A15-variant (28 nm) klokket til 1,6 GHz. Denne skal stå Samsungs egenproduserte systembrikke Exynos 5250. Historisk sett kan du også forvente en Snapdragon-utgave for utvalgte deler av verden.

Forvent offisiell informasjon iløpet av de neste ukene.

Kilder: Samsung via GSM Arena

Les mer om: