MOBIL

Test: null

REMATCH: Optimus 3D VS Galaxy SII

LG har sendt oss en ny versjon av Optimus 3D med oppgradert maskinvare. Da må den i ringen igjen.

23. juni 2011 - 12:36
Vis mer

Da vi for en måned siden kjørte ut dueller mellom de fire dobbeltkjernetelefonene brukte vi en tidlig utgave av Optimus 3D.

LES OGSÅ: Sensation VS Galaxy SII VS Optimus 2X VS Optimus 3D

I denne utgaven var det ikke bare programvaren som var på utviklingsstadiet - den hadde også svakere maskinvare enn den endelige versjonen. Når LG nå har sendt oss et nytt eksemplar med bedre maskinvare har vi faktisk bare ett valg: Rematch.

Først skal vi se litt på hva som skiller de to telefonene.

Optimus 3D har den kraftigste systembrikken fra Texas Instruments. Det som gjør denne unik er at du har doble minnekanaler, slik at prosessorene ikke trenger stå i kø for å hente informasjon herfra. Dette gjør at telefonen i teorien skal kunne prosessere mye større mengder innhold samtidig. 

LG forklarer dette konseptet veldig greit i denne videoen.

Grafikkbrikken i Optimus 3D er forholdsvis gammel - PowerVR SGX 540 ble brukt i Samsungs toppmodell i fjor: Galaxy S. Den slår kraftigere fra seg når den er kombinert med resten av komponentene i Optimus 3D.

I år er det imidlertid oppfølgeren til denne som gjelder, altså Galaxy SII. Denne er gitt ut i to forskjellige eksemplarer, der den ene kjører på Nvidias Tegra2-plattform, mens modellen som selges i Norge har Samsungs egenproduserte Exynos4210-systembrikke.

I denne systembrikken finner du doble prosessorkjerner som yter 1,2 GHz, altså 200 MHz mer per kjerne enn Optimus 3D.

Grafikkbrikken er ARM-produserte Mali-400 MP, som har vist seg å være svært kvass.

Galaxy SII kan også skilte med hele 1 GB arbeidsminne, så her går ikke ting tregt selv om du kjører et lass med programmer.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy SII

Setter du telefonene direkte opp mot hverandre på et spesifikasjonsark trekker Samsungs toppmodell det lengste strået på alle punkter som ikke er uavgjort. Noen vil selvsagt foretrekke 3D-skjermen i Optimus 3D fremfor Super-AMOLED Plus-skjermen i Galaxy SII, men om du ikke bryr deg om 3D er bildekvaliteten klart bedre på Samsung-skjermen.

Hvor mye vekt skal du legge på ytelsestester?

Problemet med ytelsestestene som er tilgjengelige i dag er at de ikke tar hensyn til om telefonene har én eller to prosessorer. I målingene vi har gjort i denne artikkelen er det altså bare én kjerne som er målt. Ulempen med dette er at vi ikke får noe svar på hvor mye de doble minnekanalene i Optimus 3D har å si sammenlignet med én stor minnebank eller andre faktorer som ikke vil spille noen rolle når du ikke får målt samspillet mellom prosessorene.

I tillegg har Galaxy SII fått Android 2.3, mens Optimus 3D foreløpig har 2.2, noe som kan gjøre utslag på resultatene. 2.3 er imidlertid på vei til Optimus 3D, og om vi finner noen vesentlige forskjeller i ytelsen etter dette så kommer vi med en ny duell.

Det er også viktig å understreke at telefonene vi har tatt med er de raskeste på markedet, og at den opplevde ytelsen er vanvittig bra samme hvilken av telefonene du velger.

Rene ytelsesmålinger er mer en pekepinn på hvordan telefonene vil stå seg mot hverandre den dagen det kommer innhold som greier å utnytte all kraften du finner i disse beistene.

Og rene ytelsesmålinger finner du på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.