MOBIL

Test: null

Qualcomm lanserer 6 nye Snapdragon-brikker

Slipper løs bredt utvalg av systembrikker for telefoner med Android, Windows Phone og Firefox OS. 

20. juni 2013 - 13:32

Qualcomm er den desidert største av systembrikkeprodusentene, og har Snapdragon-maskinvaren sin på plass i både Samsung Galaxy S4, HTC One, Nokia Lumia 920 og Sony Xperia Z

Selskapet nøyer seg ikke med å drive de fleste toppmodellene, og har derfor også et bredt utvalg av systembrikker for den nedre enden av skalaen. Det er dette segmentet de nå forsterker med den oppgraderte Snapdragon 200-serien. 

2 og 4 prosessorkjerner

200-serien består av totalt seks forskjellige systembrikker, som enten har to eller fire prosessorkjerner. Prosessorene har fått den samme transistorstørrelsen som flaggskipbrikkene i 600- og 800-serien, altså 28 nm. Modellene i dagens 200-serie kjører på 45 nm, som både krever mer strøm, utvikler mer varme og gir lavere ytelse. 

Selve prosessorene er det altså få sperrer på her. Det som gjør 200-serien til en såkalt "lavpris-modell" er sperrene som er lagt inn. For eksempel er grensen for kameraoppløsning på 8 megapiksler, og du får ikke LTE-støtte. 

LES OGSÅ: Dette er LTE

Grafikkmaskinvaren er Adreno 302, som er Qualcomms minst hissige grafikkbrikke. Du vil altså ikke få se en 1080p-skjerm i kombinasjon med Snapdragon 200-serien. Men det er da heller ikke meningen. 

Referansemodeller som kjører på de nye brikkene forventes innen utgangen av 2013, og du kan forvente at de vil komme på plass i telefoner med Android, Windows Phone og Firefox OS i god tid før Mobile World Congress på nyåret. 

Kilde: Qualcomm (pressemelding)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.